Dobry den, babka ma 84 rokov a strasnu zapchu, vedeli by ste mi poradit nieco naozaj ucinne z lekarne? Zatial take babske rady nezabrali.Dakujem
@anjelicek26 zacalo jej to len vceraz no chcela by som jej pomoct, este nikdy nemusela absolvovat v nemocnici az klistyr...nemyslim, ze to bude potrebne
Kúp jej duphalac
Nechcem ťa strašiť, u mojej mamy (87) sa to opakovalo dlhšie, vraj jej nič nepomohlo okrem Guttalaxu (tam bola aj tvrdohlavosť, je jednoduchšie brať kvapky ako jesť v strave vlákninu, napr.). Až pred rokom sme zistili príčinu. Mala nádor na konečníku.
Skúste Laktuloza. Volne predajne v lekárni
Mne po pôrodoch pomohli obycajne glicerinove čapiky.
Zoberte ju Lekárovi.
Pije dodstatok vody ? Nie je dehydrovaná.
My sme davali susene slivky alebo slivkovy kompot a pomahalo 🤷♀️
Skúste pridať do Kefíru pomleté ľanové semienka.
Kefír obsahuje zdravé Probiotiká, pomôže tráveniu.
Psilium?
Urcite duphalac,to je najlepsie a najsetrnejsie
Tiez odporucam Dupahlac, myslim ze na predpis (moj dedko ho uzival, ja isty cas tiez )
No sú aj glycerinový čipok -kúpiš v lekárni bez predpisu no či si ho babka dokáže sama vložiť .
Laktuloza + glycerinovy cipok + magnezium (som lekárka), keď nám táto trojkombinácia nezaberie, tak potom klystír...
Duphalac je na predpis. To iste, volnopredajne, sa vola Lactecon alebo Lactulosa.
Bohuzial v tomto veku obcas uz nic ine, ako klistir nepomoze... a treba ho dat vcas. Takze smer nemocnica, ak je to uz take zle a nemas doma ten set na klistir.