Ahojte, mam zapal prsnika (mastitidu). Vysoka teplota, bolesti v prsniku. Nechcem ist do nemocnice, lebo stale kojim. Aj o babatko nikto okrem mna sa nepostara. Vie mi niekto poradiť? Mal niekto podobny problem? Vopred dakujem!
ja som si prikladala kapustné listy,,, trošku ich pobúchaj s túčkom a sprav si z toho zábal,,, ale mala som aj antibiotika, bola som na pohotovosti 🙂 🙂 🙂
mne detská lekárka kázala,ked som mala zápal obklad s octanovou masťou a ibalgin,
Urcite pohotovost, daju ti ATB, v nemocnici si ta isto nenechaju. Mne vysoka horucka (mala som 40ky) klesla asi 3 hodiny po prvej davke antibiotik a teplotu som mala uz iba mierne nad 37. Ulava neskutocna.
Mne doktorka odporučila tvaroh priložiť. Zmizlo mi to do 2 dní. Ale horúčky som ešte nemala vtedy
Mala som dva krat... Oba razy som isla na pohotovost... Dali mi oxytocin... A potom mi kamoska poradila babsku recept. Uvarit vo vode trochu sosovice na kasu... A prilozit teple na prsnik... Skusila som to pre istotu a potom som uz zapaly nemala 🙂
ahoj, ja som mala zápal 4x na ten istý prsník, dva liečené antibiotikami, keďže prvé nezabrali, museli mi dať iné, vysoké horúčky, prsník strašne bolestivý a nahnisaná bradavka, doma som si ešte prikladala kyslé mlieko, najlepšie také domáce, husté, natrela na plienku a priložila, a masírovať prsia pod teplou sprchou, aby sa ti neurobili zrazeniny, a odsávať, odsávať....držím prsty 🙂
ahoj. kapustne listy al. tvaroch natri na prsnik daj nato sacok a prekri plienkou. nechaj aj hodinku aj viac... uvidis zaberie.skore uzdravenie. zazila som to pri 2 tyzdnovom babätku.40horucka a bolest ako hrom a nikto tiez nebol pri mne.... ale toto zabera oboje...
Kapustu si daj do chladnicky a potom si prikladaj kapustne listy na prsnik, ale nie na bradavku...uvidis ako fajne ti to vytiahne a ked list bude teply tak si vymen dalsi...moc to pomaha 😉
Ahoj..ak mas horucku,uz ziadny babsky recept nepytaj..sup k lekarovi alebo na pohotovost..uz je treba ATB..ked sa zapal este len "rozbieha",mne pomohli obklady z tvarohu..napatlat na gazu,prilozit na prsnik,cez to sacok a pekne v teple..ked uz su teploty,nic nepomoze..ak hej,tak je to podla mna stastie,ale aby sa to neulozilo niekam inam..v nemocnici si ta urcite nenechaju,ATB prisposobia tomu,xe kojis..je co casta komplikacia u pocinajuceho dojcenia..takze xiadny strach,pri dobrej liecbe je to za chvilu za tebou🙂
Urcite na pohotovost,prip svojmu gynekologovi,atb a kapustne listy.urcite hospitalizacia nebude nutna
ahoj, mne dala najskor len octanovú masť gynekologička a horúce kúpele a vo vode rozmasírovať hrče- prsníky. ak nepomôže treba ATB.neboj to je normálna vec pri kojené len chod čím skor...
Ak mas naozaj zapal prsnika, tak je to pomerne vazny stav a treba ist na pohotovost (nemusis lezat v nemocnici), daju ti antibiotika a pojdes domov. Chod tam aj s dietatom, kazdy normalny lekar pochopi, ze dieta ma byt s mamou.