Čo na vyrážky na čele nejasného pôvodu?

7. nov 2024

Mám veľmi husté akoby len podkožné vyrážky na čele. Ako malá krupica. Môže to byť z expirovanej kozmetiky, alebo niečo vnutorné, keďže som začala brať aj nové lieky. Pôvod neviem, ale neviem sa ich zbaviť. Niekedy sa aj zapália ako akné. Mal také niekto? Čo vám na to zabralo?

simsalabim
7. nov 2024

Nemozu to byt milie?

autor
7. nov 2024

@simsalabim neviem. Keby boli, tak ako to liečiť?

simsalabim
7. nov 2024

Ved di to hod fo googla. Uvidis ako vyzeraju a ci to je ono a zistis, ze ti s nimi pomoze kozmeticka alebo dermatolog.

lasona
7. nov 2024

Milie sú tukové, napichnut sterilnou ihlou a vytlačiť.

rozculena
7. nov 2024

@lasona tuková sa zapáli ako akné?

lasona
8. nov 2024

@rozculena milia sa nezapali, pokiaľ ju nebudeš chytať spinavymi rukami a prepichovat nesterilnou ihlou. Komedomy tie sa zapaluju

autor
8. nov 2024

@lasona a tie sa ako liečia?

rozculena
8. nov 2024

ja som mala mílie,viem,ako to vyzerá,to nie je vyrážka,je to taká gulička,žltá alebo biela,a presvitá cez kožu.Robí sa to tam,kde je koža najjemnejšia,určite to nebude čelo.Ja som to mala pod očami,sama som si to vybrala,žiadne následky som z toho nemala,žiadna chrasta,nezapálilo sa to,úplne v pohode.
Nemyslím si,že máš mílie,takú krupicu na čele mám aj ja už pár rokov a za boha sa toho neviem zbaviť a netuším,z čoho to je,keďže za tie roky som sa stravovala rôzne a strava na to nemá vplyv,ani lieky,lebo som to mala,aj keď som žiadne lieky neužívala....

autor
8. nov 2024

@rozculena tiež si myslím, že to nie je milia.

Podľa mňa to je alergia na kozmetiku. Neviem ako mám upokojiť pokožku, aby sa to hojilo. Z niektorých vyšli biele malé guličky a už sa hádam zahoja. Ale tie, ktoré sa zapálili vyzerajú otrasne a zväčšili sa akoby klasické škaredé akné. Niektoré sú len ako kopček pod normálnou kožou a tých tiež neviem ako sa mám zbaviť.

rozculena
9. nov 2024

tiež mám také kopčeky....ja nepoužívam žiadnu kozmetiku,len kvetovú vodu a olejový čistič,nič,čo ostáva na pleti,ako krém alebo sérum,to neznesiem,zo všetkého sa strašne potím.