Prosím vás môžem pri úpale paralen , letnú sprchu , obklady? A čo ešte pomôže prosím ? Celá horím , zimnica , búšenie srdca
Lahnut do chladnej miestnosti, podlozit nohy vyssie,pit tekutiny idealne rehydratacny roztok, mineralku v malych mnozstvach, nie prilis studene. Nech sa telo ochladzuje, mat na sebe co najmenej oblecenia.
ochladzovať telo (vlažné obklady alebo sprcha,...),
doplniť tekutiny po menších množstvách (studená čistá voda, neochutená minerálna voda), doplniť minerály a cukor (rehydratačný roztok).
@dzulli1980 a preco nie? Na teplotu aj bolesti sa podla mna moze dat - spominam si, ze sa to tak riesilo, ked som bola dieta, a to pomerne casto - samozrejme, aj chladne obklady, vela tekutin, pokojn na lozku. Nastatsie v dospelosti a u mojich deti som to riesit nemusela.
@dzulli1980 tiez som to uz pocula, vies aj preco nie? Syn uz mal druhy krat, ale skor uzeh, vysoku teplotu cca 18 hodin, a dala som nurofen. Pomohlo, preto sa pytam
@majlo1234 Pretože antipyretikami umelo chladíš telo ... telo by sa malo dostať do normálu prirodzene - ochladzovaním, pitím ... ťažko povedať, čítala som to na viacerých stránkach, aj dcérina Dr. hovorila ... moja dcéra mala úpal raz, ja som antipyretiká nedávala ... bola v chladnejšej miestnosti, pila, dávala som jej obklady, detské magnézium ...
Paralen sa pri úpale nemá dávať ... tma, vlažná sprcha, pitný režim, magnézium.