Prosím Vás maminky,poraďte mi,čo mám dávať na moje suché ruky,už som vyskúšala všetko možné aj nemožné,zaručené krémy na popraskané ruky drahé ako šľak,skúsila som aj kokosový olej,olivový olej,ale stále ich mám vysušené a nič nepomáha ☹ Synček ma už ani nechce držať za ruku,lebo mám ich drsné a natieram ich stále. Nepomohla mi ani osvedčená modrá indulona 😒 ktorá bola vždy na tento problém najlepšia.
@danielkabn suhlasim s neutrogenou, neni nad lepsi krem na ruky..
@zuzka38 ja mam ten istý problem a neutrogena je slaba teda.... - na tie moje ruky...
@danielkabn no ja mam tiez suche ale iba v zime a najlepsie je iba modra indulona,a niz ti nepomoze ked si iba raz namastis,kvoli zime musis mat ruky natrete stale ja mastim rano a vecer a ked si dam dajaky parfumovany napriklad aj olivovy tak ma zacnu svrbiet ruky.takze najlepsia je iba modra indulona
@danielkabn mne ciastocne zabrala nivea sos, ako netvrdim, ze mam ruky ako babatko, ale kedze mne kazdu zimu praskala na rukach koza az do krvi a zahojilo sa to az na jar, je velkym uspechom, ze tuto zimu som nemala ani jednu prasklinu 🙂
@danielkabn Calciová mastička alebo infadolan - oboje z lekárne a myslím, že to ani nie je drahé. Krémovať stále, po každom umytí rúk. A vonku nosiť rukavice.
@danielkabn skúšala si kozmetickú vazelínu? ta je dost masná.....kupiš v DM drogerii, 😉 a dobra je aj čistá nechtíkova mast z lekárne, a stoji asi 2eura 🙂
neutrogena, ale ta intenzivna , myslim - reparation intense, take male balenie v krabicke 15ml
http://www.docsimon.sk/tovar/neutrogena-intenzi...
tato to je, je nelepkava - dobre sa vstrebava, maju v lekarnach
infladolan
Bambucké maslo
@danielkabn neutrogena alebo eucerin s 5%urea - dostať v lekárni, je drahší, ale vhodný aj pre citlivú pleť... a treba telo hydratovať a vyživovať aj zvnútra, na to nezabúdaj 😉 vitamín E, dobrý pitný režim...
@danielkabn Ja si raz začas dám olivový masážny olej alebo excipial masť, hodne namastím a dám si igelitové rukavice čo napríklad bývajú pri farbách na vlasoch. Nechám pôsobiť 30 minút a to večer, keď už deťúrence spia.
ja som tiež mavala suche ruky, bruška mi pukali az do masa ale dala som si ich dokopy Kosmín na nechtové ložka a oderky, cena asi 2 eura, kupované v lekarni, davala som si ich dokopy asi tak 2-3 mesiace a hlavne treba robit všetko v rukaviciach
1. zistit ci nejde o alergiu ked je to take vazne 2. mastit mastit mastit... odporucaju napr aloe vera krem na extra suche ruky, ale aj cena je vyssia od LR, mne pomaha rychlo a nemusim pouzivat stale..a lieci aj tie oderky a praskliny. Alebo hocijaky riadny krem... 3. Rukavice, rukavice, rukavice.. pri umyvani, domacich pracach a vonku v zime 🙂 4. skus nocnu kuru, natri hrubu vrstvu kremu + rukavice na to a chod spat (ja som davala tie gumenne, potom latkove z avonu alebo oriflamu 🙂)
Ahoj ja mozem len a len vrelo odporucit Excipial Protect (v lekarni za cca 5,60 €). Mala som neustale suche draplave ruky, hl. hanky vzdy mi koza praskala a krvacalo mi to. Vyskusala som Sudocrem, modru aj nechtikovu indulonu ale to mi tak pomohlo len na par dni. Tento krem mi dala pani v lekarni ked som jej ukazala ruky a fakt som jej velmi vdacna. Do tyzdna som mala ruky take hladucke.
Určite neutrogena, ale raz do týždňa si aj ja dávam olejový kúpeľ. Nie olivový...Trochu teplej vody plus obyčajný raciol, desať minút ...Mne to pomáha. 🙂
Určite neutrogena, ale raz do týždňa si aj ja dávam olejový kúpeľ. Nie olivový...Trochu teplej vody plus obyčajný raciol, desať minút ...Mne to pomáha. 🙂 a ešte:Indulona je lepšia na exzémy, nie na suchú pokožku, nakoľko nevstrebáva
fúha,toľko rád..neutrogena nezabrala,infadolan a calciová
tiež nie,ako alergia to nie je,aj keď som bola u kožného a ten skonštatoval,že medzi prstami je to nejaký ekzém,dal mi nato masť,ktorá nezabrala,teraz nemám už vysušené hánky,ale celé ruky,drapľavé, ☹ ☹ je to hrozné,lebo šak stále sa musím máchať vo vode,kvôli malému,lebo stále niečo hádže na zem,tak to som už prestala umývať ale len poutieram.Mala som aj krém doliva s ureou,tiež nepomohlo,aj bambucké maslo,tiež nie..je pravda,že ten pitný režim teraz nedodržiavam,lebo nestíham,koľko krát sa nestíham ani vôbec najesť,nakoľko som na malého sama,manžel je v zahraničí a už mi začína vymýšľať malý.Rukavice používam vonku,ale vnútri nie,neviem si predstaviť,že by som malého chytala v rukaviciach,alebo umývala riady v rukaviciach 😒
Vazelína je dobré riešenie asi,ale to by som asi nemohla sa hrať s malým,šak to musí byť hrozne mastné..no uvidím,modrá indulona je tiež pasé tak asi skončím pri vazelíne alebo neviem... 😒 ďakujem ale za všetky rady maminky 🙂 🙂 🙂
perfektné sú krémy z tiande. napríklad z aloe vera stoja 2 eurá ale sú veľmi dobré. skús na stránke www.tiande.6f.sk
@danielkabn skús krém na nohy, bývajú silnejšie, ja mám od alverde a žiadny krém na ruky sa veru nechytá 🙂 alebo čisté bambucké maslo, to je ale dobré natierať na mierne navlhčené ruky 🙂
@danielkabn mne taky cas pomohol krem na ruky so silikonom... a kazdy vecer na hrubo natriet s mastnym kremom a bavlnene rukavice nasadit...
krem neutrogena..
@danielkabn mne pomohla vazelina,natriet poriadne ruky a bavlnene rukavice na noc a bolo po suchych rukach 😉
Excipial si skusala? @danielkabn
obyčajné maslo. nahrubo natrieť a nechať vstrebať
mne velmi pomaha cerveny garnier..ale skus natriet ruky medom a nechat vstrebat a hlavne ruky natierat castejsie, nie ked su uz velmi popraskane
ja som mala problem so suchymi rukami po porode, najprv som si myslela , ze je to zimou , ale nezlepsilo sa to ani na jar. Vyskusala som Bepanthen, ktory som mala doma lebo ho pouzivam aj pre dcerku a pomohol.
od mary key satenove ruky 🙂 urcite skus ak mas zaujem napis viac info v sprave
skusala si neutrogenu na ruky? .....ja na nu nedam dopustit,.......alebo cistu vazelinu 😉