Baby poradte čo na stres… zajtra mám opravnú skúšku. Kde učiteľka zatial opravny dala len málo ľuďom.. je mi zle neviem zaspať, uplne mám brušnú nervozitu..
Guajacuran , ale ci ho mas doma?
možno ešte menšia rada - "opravný" v zmysle že si na VŠ? tam tam je to pani doktorka, pani docentka, pani profesorka 😉
@loliki štamperlík je zla rada. Alkohol je nebezpecne brat ako pomocku pri nejakom probleme.
neurol - len je na predpis
@ninusa221 Veľa čistej vody a čokoláda.
Neporadím. Ja to tak mám aj pred ľahkou skúškou, ktorú viem, že istotne spravím. A to som už v treťom ročníku. 😅 Držím palce. 😊
No tak neurobila som lebo chcela jednu vec ale inak som to vedela tak na C 😀nevadi ideme ďalej na druhy opravny…
@andreatytler Ale zaspí lepšie, lebo sa roztiahnu cievy, uvoľní sa atď. Neradím 10 štamperlíkov naraz, ani opakovane. Ale možno, keď spraví opravnú, tak si dá.
@ninusa221 ahoj, ja ta úplne chapem mala som to velmi často. Totálny stres, panika, červená, spotena, cela rozklepana :D hlavne v tomto obdobi distancnej výučby… pomohlo mi jedine to že som si uvedomila, že skoro nik iný z toho nerobí takú vedu ako ja.. ostatní to majú na háku tak prečo ja mam stresovať? Vsak naozaj o nic nejde, keď nespravis teraz mas ešte ďalšie pokusy. A stara osvedčená veta skoro každého “lajdaka” na škole : hlavne že sme zdraví 😅👍🏼
@paulinka17 ja sa držim toho že môže byť aj horšie😀 ale akože ja si fakt nenechavam veci na poslednú chvilku ved už toto sa učim 3 tyžne ved to je ako nekonecny pribeh😀
@loliki Ja uplne chapem ze to radis ako dobru radu a vela ludom to pomoze ale vela ludi skonci presne koli tomuto ako alkoholici.
Moja mama (skvela, stastna a uspesna zena) si zacala davat 1 stamperlik vecer aby zaspala. Umrela na alkohol ked mala 59 rokov a poslednych 20 rokov sa vela trapila.
@andreatytler To mi je ľúto, ale asi pred tým prvým štamperlíkom bol aj iný problém, nielen nespavosť a asi to nevedela ináč riešiť. ☹
@loliki Ano je to viac ako mozne ale nevies ci ani autorka nema dalsi problem okrem tejto skusky. Proste radit stamperlik na uvolnenie pri velkom strese cudziemu cloveku ja povazujem za velmi riskantne... aj ked da sa povedat ze je to moja osobna deformacia, lebo som bola alkoholom poznacena. Pre niekoho kto nema zle skusenosti s alkoholom su moje reci prehnane.
@ninusa221 ak nemozes zaspat koli stresom, tak sa na to vykasli a nesnaz sa zaspat. Castokrat ten stres z nespavosti, sposobuje este vacsi stres, lebo clovek len kuka na hodinky a kazdou hodinou je viac a viac nastvany ze aky bude unaveny na druhy den. Ja si v takej chvili poviem ze to nevadi ze nebudem spat. Aspon si lahnem a zavriem oci a snazim sa uvonit telo aby sa aspon oci a svali zregenerovali trosku a len tak lezim a vies co, velakrat zaspim.
Úplne to poznám, ja by som sa pred ústnou skúškou asi zrútila 😂
@andreatytler nepila by som pred skúškou a celkovo dako nepijem… a navyše mam kovid antibiotika 🤣 panbožko mi toho nadelil tento tyžden🤣že jedine pozitívum je že mam v sobotu narodeniny😆
@ninusa221 Ja som iba raz robila opravnu skusku... neznasala som stresy ktore som pred skiudkami mala a tak som sa na vsetky pripravila tak aby som to dala hned na prvy krat. A pri tej jednej som isla rovno na dekansky a bolo to vlastne dobre. Ten profesor bol zly a nechaval ludi prepadnut koli malinkym veciam a ked tam pri dekanskom sedel pri nas aj dalsi profesor, tak si nemohol dovolit ma poslat prec koli malickosti.
Zelam nech sa dalsi zadari. Co studujes?
iba si to zase prejsť...
Stres pred maturitou
Magnezium, persen, čokoládu, štamperlík...