Čo na stále vracajúce sa Afty?

ludo21
27. júl 2021

Dobry den vsetkych.
ZIadam o pomoc kto vie aby pomohol z dovodu tohto: VRÁTENIE AFTY KAZDY 1,5-2 tyzdne.
Ja som uz tieto vyskusala: Lips tbl,Lips gél,ALOCLAIR,Antibakteriálne zubné pasty,Antibakteriálne vody napr. Listerine,Dentamax,Colgate Plax,ORAL-B, mast atd...
Bol som uz aj na alergologickom ambulancii a tam mi vraveli ze vraj ja mám slabu imunitu ale ja si myslim ze nemam slabu imunitu lebo ked by som to mal tak kazdych tyzden som chory.
Tam mne dali: Isoprinose/Groprinosin a Imunor. To som uz dobral. A teraz na alergologicku ambulanciu maju DOVOLENKU. A neviem ze co mám uz na to kupit.
Kto vie prosím pomoct.
Vopred dakujem vsetkych. 🙂

tusticka26
27. júl 2021

Mne na afty pomaha jedine B-kompolex a mundisal masticka, da sa kupit v lekarni bez predpisu

selu11
27. júl 2021

Ja som mala dlhodobo rovnaký problém, keď už som mala aftu, mne a aj manželovi veľmi pomáhal pri liečbe gél Urgo. Po nanesení naozaj veľmi štípe ale rýchlejšie sa afta vylieči. A ako prevencia mne zabralo užívať hlivu ustricovú, no manželovi už nie. Niečo niekomu zaberie, tebe nemusí, no dúfam, že skoro v tomto nájdeš pomoc.

ludo21
autor
27. júl 2021

@tusticka26 Vitamini beriem ale ten Mundisal vyskusam.

ludo21
autor
27. júl 2021

@selu11 Dakujem vyskusam

gvenduska
27. júl 2021

Mne pomáhal florsalmin a obyčajná Alpa
A z čoho sa Vám robia
Mne sa robili z rajčín vysadila som a mám pokoj

ema32
27. júl 2021

@ludo21 NBF gingival gél, rada od stomatologa, odporucam. Priblem môže byt aj že máš nejakú alergiu na nejakú potravinu a vtedy sa opakovane robia afty, vyšetriť jednoznačne testami na aleegii.

ludo21
autor
27. júl 2021

@gvenduska No ja neviem vôbec... Ďakujem

ludo21
autor
27. júl 2021

@ema32 Ďakujem za pomoc. Určite budem robiť ja s doktorkou test len teraz je na dovolenke. Neviem vôbec že z čoho ale dúfam že už to ukončí čoskoro.

euka210
27. júl 2021

@ludo21 vit.B

jumama
28. júl 2021

Mne najrychlejsie zabral Oralmedic, je to ako vatova tycinka, ale je to vlastne sklenena rurka, v ktorej je liecivo. Natrie sa afta a na nej sa spravi z toho okamzite ochranny film. Cize akoby za den je po afte. Treba dat pozor, aby sa s tym nepreslo po zuboch, mozu byt z toho citlivejsie zuby. No zdalo sa mi, ze je to silne, spala som z toho... hladala som to liecivo a daju sa najst clanky, ze to pouzivaju zubari. Afty mozu byt aj z niektorych zubnych past alebo ustnej vody, moj muz maval z malinoveho sirupu, mne zarucene sa spravia z orechov... treba si vysledovat, co vam vadi.

jumama
28. júl 2021

A este ma napadlo, dcera jeden rok v skole stale mala afty. Myslela som, ze maju v jedalni spinavy pribor. Jej doktor ma sem tam netradicny pohlad a skontroloval jej chrbat. Mala stuhnuty krk a trochu aj hrudne stavce, mal v ordinaci taky plagat postavu, kde ktore nervy vedu z chrbtice. a tieto zablokovane prave s ustnou dutinou suviseli. Dcera je vysoka a hrbila sa, ked som patrala, mala aj nevhodnu stolicku, prilis vysoku a lavicu prilis nizku, takze sa cely cas v skole hrbila... tento pohlad sa mi pacil, ze to moze mat suvis. Nemate stuhnutu krcnu chrbticu? Teraz su klimy vsade, aj to prispieva k stuhnutej siji...

ivana11155
28. júl 2021

@ludo21 stále sa opakujúce afty môžu signalizovať aj inú chorobu v tele, určite si urob testy u alergologicky, aj rozšírený krvný obraz u obvodnej by nebol odveci. Dcére takto zistili celiakiu, nič jej nebolo len afty.

ludo21
autor
28. júl 2021

@euka210 Beriem aj to ale aj napriek k tomu mám

ludo21
autor
28. júl 2021

@jumama Dakujem... No mne s chrbátom nebol este doteraz problém. Ale asi dám aj vysetrit aj na ortopedii.

ludo21
autor
28. júl 2021

@ivana11155 Dakujem urcite sa budem...