Čo na silnú migrénu?

6. feb 2024

Prosim poradte mi... cely den bojujem s migrenou, ibalgin, paralen a podobne blbosti mi vobec nepomohli. Neviem kvoli tomu zaspať rano skoro vstavam, no ked tato migrena nezmizne tak uz zosaliem... je to na nevydrzanie

vanilkovazmrzka
6. feb 2024

Vyvracat sa 🤷‍♀️

autor
6. feb 2024

@vanilkovazmrzka to čo je za radu?

medda_beda
6. feb 2024

Tabletky musíš užiť už pri najmenšej bolesti.Inak ti už naozaj pomôže len zvracanie.
Alebo injekcie na pohotovosti sa mi zdá.

vanilkovazmrzka
6. feb 2024

Naozaj, ked nemas nic ine, vyskusaj to… neviem cim to je ale pomaha to a ulavi sa ti, mozno ti potom zaberu aj slabsie tabletky (ale toto je len moja domnienka)

autor
6. feb 2024

@medda_beda zobrala som tablteku hned jak som zacala pocitovat slabu bolest lebo som vedela ze to moze takto dopadnut... a vobec mi to nepomohlo. Hlava ma boli cim dalej tym viac

medda_beda
6. feb 2024

Ja zoberiem aj dve naraz, niekedy to zájde naozaj až k tomu zvracaniu.Aj dnes som mala migrénu, prešla až večer

autor
6. feb 2024

@medda_beda ja ju mam tak cca od 13tej... odvtedy som zobrala uz 3 paraleny (viem ze to asi neni najvhodnejsie na migrenu) no mam problemy so zaludkom a ibalgin nemôžem. A uz si neviem rady čo mam robit

veronkaxxx
6. feb 2024

Asi ti to príde ako blbosť ale ja si na YouTube alebo Spotify nájdem videá ktoré sa volajú "headache relief" alebo "migraine relief" a počúvam ich. Tie videá majú nejaké zvukové vlny či čo a naozaj mi pomáhajú pri migrénach. Ešte som čítala že pomáha keď si ponoríš do teplej vody nohy. Skús si dať do difuséra levanduľový, mentolový alebo iný vonný olej na relaxáciu. A takisto si sem tam dám coca colu alebo aj kávu ale to mi pomáha lebo ja asi mávam migrénu z nízkeho tlaku.

volterra
6. feb 2024

Mne veľmi dobre zaberá Flector, jeden sáčok alebo 2 tabletky a do hodiny mám po migréne.

martinkatinka
6. feb 2024

No pri migréne je väčšinou zvracanie, potom ticho, teplo, tma a tekutiny.

prasiatko30
6. feb 2024

Ked mi je fakt zle tak nedokazem ani cumiet do telefonu to za prve a za druhe - ked ti nepomoze nic dostupne a fakt sa to taha uz par dni alebo je to v takej intenzite, ze nedokazes fungovat - cize lezis v posteli zo zadebnenymi oknami, vsade ticho a ty aj tak sa splhas po stenach tak smer pohotovst nech ti nieco daju do zily alebo intramuscularne

taktotedanie
6. feb 2024

Chod k neurologovi predpise triptany zbytocne sa ladujes paralenami tie niesu na migrenu

evinka400
6. feb 2024

@vanilkovazmrzka Je to pravda. U detí to vždy pomohlo. Nechápem, čo sa autorka tak ohradila. Je to účinné a rýchle a žiadnu tabletku potom už netreba.

mikadooo
6. feb 2024

Treba ísť k neurológovi, predpíše asi triptany. Teraz aktuálne ti to nepomôže, ale aspoň sa niekam objednaj, sú dlhé čakačky. Keď voľnopredajné už nezaberajú, žiaľ treba skúsiť niečo iné, ináč sa budeš len trápiť. Alebo potom babské recepty, tých je miliarda. Mne zatiaľ nezaberá nič, len triptány. Raz mi v prípade núdze pomohli 2 panadol ultra rapidy, je tam nejaký kodein či čo neviem už presne, viem že som bola jak teliatko ale hlava prestala bolieť konečne. Už si dávam pozor aby som "svoje" tabletky mala vždy poruke. Flector zas môže zabrať ak to máš od chrbtice.

wecenko
6. feb 2024

Mne pomáha migralgin

taktotedanie
6. feb 2024

@evinka400 ano u nas sa tomu hovori ked boli hlava od zaludka po vyvracani sa vacsinou fakt ulavi

vanilkovazmrzka
6. feb 2024

@evinka400 komu niet rady tomu niet pomoci 🙂 aspon vidime, ze tieto mudrosti starych materi su proste mudrosti 🙂

kiki68
6. feb 2024

Neurologa, na migrenu su speci lieky, tam nejake bezne nezaberu, to musi mat iny mechanizmus.

elis248
6. feb 2024

Mne ešte ako tak pomáhal šumivý Panadol Extra Rapid 2 tabletky naraz. Inak už iba lieky na predpis od neurológa. Inak už asi iba pohotovosť a možno ti čosi dajú. Ale určite to rieš aj s neurológom.

luckajozko21
6. feb 2024

Presne mne ked nieco zabralo, tak to bol sumivy panadol extra rapid. Veeeeelka davka magnezka zapita velkym poharom studenej vody. Nasledne chladena kola. Migrenolom masirovat krk, hore hlavu. Zazvor proti vracaniu. Horuci kupel. Vraj je fajn trace minerals mega mag (mam ho doma ale odvtedy som este migrenu nemala, klop klop, tak nemam vyskusane)
Jedina istotka su triptany od neurologa a pravidelna masaz chrbtice. Ostatne uz iba skusas a dufas, ze nieco zaberie

zuzinka888
6. feb 2024

Ano zvracanie pomaha, teda aspon mne. Treba lieky na migrenu nie ruzove lentilky. Mne pomaha aj alpa na spanky, ticho, tma. Ak migrenovy zachvat trva dlho- ziadne jedlo ani tekutiny- idem za lekarkou na infuziu.

minenkak
6. feb 2024

Skús zistiť čo ti ju spúšťa a obmedziť to alebo vyliečiť

minenkak
6. feb 2024

Migrény, ja osobne mávam iba zo žalúdka, takže to zvracanie, je veľmi dobrá rada

livinka1111
6. feb 2024

Mne niekedy zaberie vypiť energetický nápoj a tiež nahriaty vankúšik z čerešňových kôstok na hlavu...

autor
6. feb 2024

@veronkaxxx a tie relaxacne zvuky treba pocuvat cez sluchadka? Či staci len tak?😀

autor
6. feb 2024

@taktotedanie viem ze nie su na migrenu, ale niekedy mi pomôžu.. len toto ze iba niekedy 😂

autor
6. feb 2024

@minenkak spusta mi to menstruacia... migrenu mam potom 3 dni od zacatia menstruacie na tie bolesti mi ziadne tabletky nepomahaju (raz som bola na urgente s tym, dačo mi dali v ten den ma uz hlava nebolela no na dalsi den ked to vyprchalo tak sa migrena vratila) a potom dalsi tyzden po migrene mam bolesti hlavy ale na tie uz paralen zabere stale

minenkak
6. feb 2024

Tak to potom spúšťajú hormóny a to sa dá riešiť

lukbe
6. feb 2024

Ak vieš, že to spúšťa menzes, treba aj 2 dni pred nasadiť tbl, už ci paralen alebo ten sumivy panadol ultra rapid, normálne preventivne. Poradila mi to neurologička. Vyskúšaj.

bigapple1
6. feb 2024

Quarelin (v Madarsku sa daju kupit bez lekarskeho predpisu)