ČO na silnú bolesť zuba?

lucia851
13. sep 2019

Poradte nieco na silnu bolest zuba,tabletky mi nezaberaju

evkakozickova
13. sep 2019

@lucia851 cesnak s klinčekami si podrv a daj na boľavý zub
@lucia851

veronikaszabova
13. sep 2019

@lucia851 zubna pohotovost

lucia851
autor
13. sep 2019

U nas je zubna pohotovost ale su velmi drahy takze musim vydrzat

veronikaszabova
13. sep 2019

@lucia851 radsej si priplatit, ako cely vikend stravit v bolesti

carmenuska
13. sep 2019

Tak ti poviem,99% bolesti zuba je zápal drene A keď nepôjdeš na pohotovosť to ošetriť,zbláznis sa.Ak ti nezaberajú tabletky,nie je to obyčajný kaz.A ak ti nezaberajú,čo chces robiť? Je pár domácich receptov ,ale nevydržis to,iba si predlžujes trápenie a ver mi,viem o čom píšem.Ak už ozaj chces s tým čakať,skús podrviť klincek a zmiešať so zubnou pastou a tak netierat ten zub,je to prírodné antibiotikum.

lucia851
autor
13. sep 2019

Dala som si ataralgin trochu to povolilo a urcite nebudem platit 80 eur na zubnej pohotovosti

ivanecka0602
13. sep 2019

@lucia851 mne este napriklad pomohlo na chvilu namocit vatu do palenky a prilozit na zub a do ucha na strane na ktorej to boli. Ale vaxne ta lutujem, ide vikend....

loginexistuje
13. sep 2019

@lucia851 to je esta lacna pohotovost u zubara ked ti bude robit endodonciu zaplatis o hodne viac

epin
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maryann8
13. sep 2019

@lucia851 ja viem ako ti je mne ani Ibalgin 400 mg nepomáhal ani cesnak a ani alpa s klinčekom,až tinktúra z propolisu alebo ľadový obklad,ten tiež trochu pomohol

rainbow82
13. sep 2019

Čo poradiť? Zubára.. peniaze boli aj budú ale aknsi hrdina tak vydrz.Ale bude horšie a horšie.A keď Ti ho zubár bude pondelok robiť alebo trhať a inekcia Ti nezaberie prajem vela šťastia a síl!Radšej 80€ a bez bolesti

lucia851
autor
13. sep 2019

Ja na to nemam dat tolko penazi musim vydrzat

veronikaszabova
13. sep 2019

@lucia851 nehnevaj sa, ale planujes dieta ( enormna polozka ) a nemas na zubara...
Skus poprosit rodicov, ci ti nepomozu. Bolest sa moze stupnovat, rozsiri sa zapal. Potom uz ti nemusi zabrat ani injekcia od bolesti. Ozaj to myslime dobre, cely vikend sa trapit bolestou, ked ti mozu ulavit

lucia851
autor
13. sep 2019

Dieta uz neplanujem kvoli zdravotnym problemom a na tolko na zuby nemam

carmenuska
13. sep 2019

@lucia851 a to je aká pohotovosť? Ak súkromná ,beriem.Ale sú v každom okresnom meste klasické pohotovosti,kde sa platí zákonný poplatok 2€ .A jedine,čo ti mimo tvojho zubára spravia,je to,že ti dajú umrtvujucu vložku,ktorá sa volá toxavit ,bolesť ti prejde do 2 hodín z toho .Za ňu sa platí Max 20€ ale tu ti dá aj tvoj.To tam máš 3 týždne a potom sa čistia kanáliky a zapĺňajú a dáva plomba.To u každého je aj tak drahé.Alebo si ho dáš rovno vytrhnúť .

lucia851
autor
13. sep 2019

Tu u nas je len sukromna,pohotovost

veronikaszabova
13. sep 2019

@lucia851 inak do Trnavy na zubnu pohotovost to nemas daleko a cenovo to nie je tak strasne.

carmenuska
13. sep 2019

@lucia851 tak choď zajtra do iného mesta,ráno.Koledujes si tak o zápal okostnice,keď to budeš držať.Pri takej bolesti ideš umrieť každú minútu,nieto čakať do pondelka.Inak na súkromnej ten toxavit nebude dráhy.Oni ti tam nebudú hneď cistit kanáliky,robot endodonciu,nemajú tam na to čas.Oni len akútne uľavia od bolesti a dorobi to tvoj zubár.A aj im to povedz.To čo píšeš je paliatovne ošetrenie kanálikov už v takej cene a to nemusia robiť Stačí dať tú vložku a to je štvrtina ceny.

saluda
13. sep 2019

@lucia851 natieraj si dasna propolisovou tinkturou, plus Nalgesin S. Mňa to udržalo, kým som šla k zubarke. Moja bola na dovolenke a na našej pohotovosti by som strávila pol dna s neistým vysledkom

77kacena
13. sep 2019

@lucia851 ja mam apsolutnú jednotku na bolesť náplasť Wutong ktorá zabera rýchlejišie ako lieky lebo tie sa najprv musia rozpustit v žaludku. sice mna nebolel zub ale po vytrhnutí som mala zapal a ta fytonaplasť bola apsolutna topka

veronikazigova
20. okt 2020

Maminky prosim vas mam zapaleny nerv v zube bola som na pohotovsti kde my ho vyvrtalaa a dala liecivu vlozku pretoze my nechcela nic viac rovit lebo ma to bolelo aj pri vrtani aj ked my pichla injekcie no mne sa zdalo ze injekcie ktore my dala este som ani nemala poriadne strpnute a uz my sla robit a ked som dosla domov, byvam nedaleko kosic tak az doma som citila uplne strpnute a tak ze som len trosku mohla otvorit usta, takze mala som pocit ze az doma my zabrala injekcia..... Lenze to hlavne teraz sa chystam. K zubarke len neviem co ma caka :( ci my len vyberie ten nerv alebo rovno vytiahne zub... Zub vyzera byt zdravy len ten zapal tam je....... A neviem co je to cistenie kanalikov ani nic podobne.. Ked my vyberie tu liecivu vlozku aky je dalsi postup ja sa strasne bojim :( ja sa u zubarky az trasiem

veronikazigova
20. okt 2020

@carmenuska dobry den prajem prosim vas kedy sa dava ta umrtvujuca vlozka? Ak je zub zapalany? A potom ked cisti kanaliky a zaplnaju boli to?? Mam panicky strach kedze mna aj vrtanie boli.....

simca06022011
20. okt 2020

@veronikazigova endodontické ošetrenie si pozri. Vlozku ti vyberu, vycistia zub, vycistia kanalik, zavru, zaplombuju.

iveta7677
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikazigova
20. okt 2020

@simca06022011 lenze ak mam zapaleny nerv tak ako my ho ako vylieci? A boli to cistenie zuba? Strasne sa bojim.... A dakujem pekne ze ste my odpisala

carmenuska
20. okt 2020

@veronikazigova tá vložka sa dáva ,keď sú zapálené už nervy.To znamená,že keď kaz je taký hlboký už ,že prenikol do nervu. Vtedy zub už odumiera a keby vám tu vložku nedali a neodtraniki mŕtve nervy,mohol by zápal prejsť už do kostí.Ked Vám dajú oni,nebudete cítiť nic. vybrať zub ku nervu,dá tam vlozku.Tu máte dva týždne a tá spôsobí,že odumrie celý zib a vtedy prestanete cítiť tie bolesti. Potom zub znova otvorí,budete chodiť čistiť kanáliky .To už neboli ,to zvládnete aj bez inj.Pretoze zub je už mŕtvy,teda nemá vás čo bolieť .Takou ihlickou do noc bude pichať a vyťahovať ich,vyzerá to ako tenké vlásky .Keď toto bude,preplachne špeciálnym roztokom na dezinfekciu .Kanáliky sa zaplnia,to tiež neboli a dá sa klasická plomba .Alebo ak je zub zlomený,tak korunka. Sprvtony výkon zvládnete s inj a potom ju už netreba.

veronikazigova
20. okt 2020

@carmenuska pani lenze ja som bola na pohotovsti a dala my injekciu a vrtanie ma aj tak bolelo tak my povedala ze ona my uz nebude nic robit lebo na to boli tak ze mam ist ku zubarke, takze ona my dala len liecivu vlozku a nato taku bielu pastu mna zub uz neboli len musim ist vybrat tu vlozku... A pravdepodobne my musi tahat ten nerv zapaleny ale ja sa strasne bojim neviem co ma caka a potom az budem chodit na cistenie..... Ale neviem ci ona my najprv da tu umrtvujucu vlozku nech my odumrie nerv alebo rovno my ho vytiahne zapaleny toho sa bojim.... Ja ked mam zapaleny zub nepomaha my ani injekcia..... Strasne sa bojim....... A ta lieciva vlozka je naco vlastne? Ked aj tak my ho asi vytiahne..... Rozmyslam ze si ho dam rovno vyttrhnut ako trpiet... Aj ked ma ten zub teraz neboli......... Ja sa bojim aj injekcie.... Prosim odpiste my uz som zufala

carmenuska
20. okt 2020

@veronikazigova ak ste tam mali hlboký kaz,niekedy skúšajú tu liečivú vložku .Ak vás neboli,nemusia Vám ťahať nerv. Pravdepodobne pomohla .Vtedy Vám zub iba zaplombuju klasicky.Ale možno by Vám mohli urobiť rontgen,ako to vyzerá. A nemusia vám ťahať nerv hneď.Dava sa umrtvovacia vložka,ktorá sa volá toxavit .Tá spôsobí,že nervy odumru,zub bude mŕtvy.A keď už bude mŕtvy,garantujem Vám,že Vás uz nic bolieť nebude pri výkone. Ak vam budí ťahať nervy, pýtajte si najprv umrtvovacia vložku.

lauriema
20. okt 2020

@evkakozickova klinčeky fakt zaberajú

evkakozickova
20. okt 2020

@lauriema mne osobné nie možno len uľaví 😁 ale cesnak určite niekto robí tak že postrúha cesnak a dá tam soľ vraj prírodné antibiotikum 😁