Pekný večer maminky🙂 Od včerajšieho pobedia ma pobolieva (príšerne- pulzujúca bolesť horného zubu múdrosti) , mám ho zaplombovany amalganovou výplňou možno viac ako pól rok, sem tam ma tak trosku pobolieval .. ale mohlo to by namáhaním zubu Atd.. takze som to moc neriešila.. no od včerajška z ničoho nič začínajúci neskutočne veľká pulzujúca bolesť zubu!! Nemohla som spat, až zavyjala od bolesti , musela som pohrať niekoľko ibalginov inak by som to nezvládla.. dnes mi v lekarni poradili od bolesti Valetol liek.. na hodinku pokoj a potom zasa začína bolesť.. neviem čo to je asi treba zájsť k zubarke alebo na zubnú pohotovosť kde už len pri otvorení dverí platím 30€.. ale lepšie ako trpieť.. len sa pýtam vás .. či ste zažili niečo podobne , či to treba riešiť alebo vyčkať či to prestane..ďakujem
Určite nervy, čím skôr k zubárovi. Lepšie to nebude
@maria123a
Na pohotovost by som nesla,tam to rovno vytrhnu.ak sa da pockat do pondelka,potom k zubarovi.mne na nerv pomohol b12 vysoke davky a acylpirin.ale musel to byt acylpirin,nic ine.a od bolesti daco.treba to otvorit,zrontgenovat,preliecit.ale zase,ked pisete,ze zub mudrosti,ten jediny az tak nevadi,ked chyba.ak uz bude velmi zle.tie sa ajnajskor kazia.
To poznam pri zapale zubu bolest vecer zosilnie lebo lezis... mne tak preliecovali 2 zuby pol roka a potom ich bolo treba aj tak vytrhnut.. a pri tom preliecovani neskutocna bolest fakt. Jeden mi vytrhli ked sa mi spravil az vacok na dasne. Z druheho mi doktor vybral nerv a len to zablomboval. Kedze tam ten nerv nebol nic ma nebolelo ale zapal zostal, co zistil novy zubar az na rentgene o par rokov. Takze za mna ak je to osmicka zub mudrosti, vytrhnut a je. Bude to stat menej a hojit sa kradsie.
@ciernysokol nemusi hned trhat.. mne napr. otvoril zub, vycistil a nechal mi ho otvoreny s tym, ze rano pojdem k mojej dr.. a neskutocne mi to pomohlo, pretoze mi pod korenom tlacil hnis.. bol to zub, ktory bol uz 2x plombovany a pomaly mi v nom odumieral nerv.. moja lekarka mi nasadila atb a po par dnoch nerv vytiahla, lebo zub bol uz mrtvy.. je ale pravda, ze to nebola osmicka..
@maria123a skus zajst na tu pohotovost, myslim, ze pulzujuca bolest len tak sama od seba neprestane 😖 mna to bolelo tak velmi, ze stacilo, ked mi v noci "cvakli" zuby a vystrelilo ma z postele.. do rana som spala s vreckovkou v puse, aby som nemohla zatvorit usta 😨
a este jedna vec - ten spominany zub mi naposledy "opravovali" pred tromi rokmi (tahali nerv) a v poslednom case ma dost bolel.. aj na dotyk, aj len tak.. bola som z toho dost vyplasena (ja a zubari ee :( ) a pred dvoma tyzdnami som bola u dr. ze teda neviem co sa deje, ale boli ma.. podla rtg je zub ok, ziadny zapal, nic, vypln je urobena dobre.. ale mala som kaz presne oproti hore - ten zub ma vobec nebolel - opravila mi ho a ja som si po par dnoch uvedomila, ze ten mrtvy ma uz neboli..
@maria123a pockat kym prestane? 😀 prepac ale ty si niekedy pocula o zube co len tak prestal boliet? Mozno v rozpravke...uz si mala byt na pohotovosti davno, mozes mat aj zapal korena, ale minimalne kaz pod plombou urcite, takze cim skor k zubarovi, tym lepsie...
@candii ked mate casto take problemi skuste klincek rozhrizat a dat na dasno.pol hodinu treba kus cmulat aby sa dalo rozhrizat.stiahne zapal ukludny i nervy..ked mate nahodou dieravy zub kludne dajte aj do toho.spôsobí ako blomba kym sa nedostanete k zubarovi..da sa kupit aj klinecovy olej a z toho fakt len kusok treba lebo to je strasne silne..mne klincek stiahne zapal za 1max za 2dni.
@nikaeli a boli moc to ťahanie nervu prosím Vás ? 😭
@zdenaalexik môj bol už odumretý, samotné ťahanie som vôbec necítila. Skôr ma bolel ten zápal a hnis pod koreňom.
Tak, ak tam nie je viditeľný kaz, mohol sa kaziť od koreňa alebo zápal nervu (to mám veľmi časté) mne sa nekazia, ale nervy zapaľujú a je to hrozna, nepríjemná bolesť, na ktorú neskôr nezaberajú ani lieky od bolesti a ani injekcie na umrtvenie. Takže čím skôr k zubárovi.