Čo na poranený prst?

8. mar 2021

Ahojte striham si nechty na nohach kliestikmi a raz za cas sa stane, ze palec na kraji nechtu neviem ci sa porani alebo co, a cely boli, mierne opuchne a hnisa 🤷‍♀️ stalo sa to aj teraz a kedze chodim do prace a stojim stale na nohach, odiera sa mi to o topanky a nie a nie sa to zahojit. Hnisa to. Nie je to velka rana, ani to obycajne neboli, cim alebo ako urychlit hojenie? Striekam si na to septonex. Dajte tipy

janinah
8. mar 2021

Betadine

tehotna40
8. mar 2021

Ahoj nemyslím si ze si prst poranis kliestikmi, skôr si myslím ze si tam necháš kúštik nechtu, kt. Ta tam potom "picha", tiež sa mi to stava a moze to dospieť az do toho stadia ze ten kúsok tam zarastie. Odporúčam niečo co vytiahne hnis, z tých prírodných veci napr cesnak, s masticiek napr ichtamol, preliecit zapal a navštíviť pedikerku, ak 1,2x navstivis pedikerku a potom si to budeš vedieť ošetriť uz aj sam/a.

kvecinka321
8. mar 2021

Nemáš zarastený necht? Noha ako je ešte stiahnutá v topánke tak sa necht viac ryje do kraja prsta a vytvára ranku ktorá hnisa.. mne toto chirurg riešil v puberte niekoľkokrát.. odporúčam necht zastrihnut ten kraj do oblucika nechať vyrásť a potom strihať až keď sú dosť vyrastené nad prst.. aby si zas nezašla pod tu hranicu a znova sa to neopakovalo.. od kedy si tak stiham nechty už sa mi to nestalo

luciferisko18
8. mar 2021

Propolisova tinktura

3petka
8. mar 2021

Podľa mna si odstrihneš moc z nechtu v rohu a má tendenciu zarastat. Keď znova vyrastie tak je to ok. Mala by si si strihať nechty na nohách tak že ti vytŕča aj z rohu kúsok, teda do rovná aby si si pod kožou už necht nestrihala.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lukkar
8. mar 2021

Tanin alkohol mi pomohol ale pozor veľmi to farbi oblečenie a tak

jaga18
8. mar 2021

Trápila som sa s tým dlho, skúšala možné i nemožné, nakoniec pomohol len chirurg a odvtedy cca 15 rokov mám už kľud

paulinoocka
8. mar 2021

Tiez ma napadlo, ze treba ist k chirurgovi aby sa ti na to pozrel.

marcellka32
8. mar 2021

Medicínalna pedikerka to poriesi (teraz nerobí), takže sama doma podloz necht kúskom tampóna či gázy a vymieňaj až kým nevyrastie von z kože, ak hnisa nečakaj, betadine,... chirurg buď vystrihne špic von, pedikerka podkladá sponu ktorá rastie spolu s nechtom a upravuje rast nechtu
https://suprisimo.sk/p/bezlepidlove-naplasti-na...

szpj
8. mar 2021

@viestta prosím ťa kde sa dá zohnať ? Bola som v troch lekárňach a nemali nikde

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankapepe
8. mar 2021

Niečo robíš zle pri strihani. Odfotis mi ako je ten necht odstrihnuty?
Repík, propolisova tinktúra