Ahojte baby. Poradte prosim co na pokozku hlavy. Uz som zufala. Mam velmi suchu pokozku hlavy a stale sa mi vytvara lupienka. Vycesem a za tyzden mam znova. Pouzivala som sampon Cannadern konopny sampon a nepomohol. Chystam sa ku koznej ked sa situacia okolo koronavirusu zlepsi. Dakujem za rady zatial. Pekny vecer 😊
@zuzana_ilkova Dakujem. Ja urcite navstivim aj koznu ale tak uz teraz to mam extremne zle. Skusim tie sampony striedat
Ja umývam každý druhý deň vlasy kvôli mastnej pleti. V ten deň keď umyjem sú presusene a mám kopu lupin. Na ďalší deň sú ako olej na vyprážanie. Hnus toto .. ale tak čo robiť ? Jedine mäta mi zaberala na lupiny ale žiaľ teraz nemám
@sunny8 skus si na druhy den dat suchy sampon a umyt az na 3 den...cim castejsie vlas umyvas tym skor mas masnu hlavu
Skus z lekárne skincap https://www.drmax.sk/skincap/
@zuzana_ilkova ja viem len ide skôr o pocit .. stačí že mám mastnú pleť (niekedy viac niekedy menej) a ešte keď k tomu aj mastné vlasy tak sa cítim ako špindíra. Ešte som neskúšala suchý šampón ďakujem za radu
@sunny8 😁😁 chapem tiez neznasam masnu hlavu a umyvala som niekedy vlasi kazdy druhy den... chvilku trvalo kym si pokozka zvykla na 2x do tyzdna ale teraz uplne pohoda...suchy sampon je super, na trhu ich je viac ale mne sa najlepsie osvedcil alpa...100rocny ale najlepsie 😁
@zuzana_ilkova presne alpa má všetky produkty naj 😂😂😂 vyskúšam ďakujem ❤️
@iwanka222 mam podobny problem, navyse zo vsetkych samponov ma svrbela hlava. Pomohol jedine sampuch ponio s ichtamolom.
https://ponio.sk/products/sampuch-s-ichtamolom-...
My doma používame Aloe Jojoba šampón. Je vhodný pre všetky typy vlasov a všetky vekové kategórie. Je vhodný nie len na lupiny ale aj pri kožných problémoch hlavy ako je ekzém či psoriáza.
@iwanka222 a mas lupiny alebo lupienku? Lupienka je psoriaza. Tam sampony su hop alebo trop. Ja nemam ale mama s tym bojuje uz roky, poskusala kadeco. Najviac pomahala dieta (psoriaza je vacsinou prejav inek choroby v tele, resp. Pri inom ochoreni sa vyskytne, nie ako nasledok tej choroby. Ak sa zlepsi chory organ, zlepsuje sa aj psoriaza. U mojej mamy je to pecen). A jednu dobu cinska medicina.
@iwanka222 skincap 👌
@pralinka86 @iwanka222
@marvin1234 skincap nie, mali opakovane afery ze tam tajne davali kortikoidy ..
@iwanka222 nemas nahodou seboroidnu dermatitidu? moj muz mal taky system ze si do vlasovej casti daval morsku vodu (roztok z kawar soli) a obden kokosovy olej (specialny druh MCT), to dokazalo drzat tie potvory pod kontrolou rovnako ucinne ako kortikoid. je to isty druh kvasiniek ktory sa aj normalne vyskytuje na pokozke, ale pri tomto ochoreni sa stale premnozuje, nuti kozu produkovat nadnerne mnozstvo mazu a supiny, nastava zapalovy proces atd. ... no a tie kvasinky nevedia zrat ten MCT olej, preto ich to zabije (obrazok je z internetu)
@marvin1234 suhlasim, mne so sprejom uplne vymizne qj na mesiac a ked sa vrati tak stale v mensom rozsahu
@zuzana_ilkova suchym samponom som svoje mastne vlasy riesila tiez, vysledok bol ze mi po polroku zacali hufne vypadavat vlasy z dovodu upchatych vlasovych korienkom mazom. takze suchy sampon je naozaj len nudzove riesenie raz za cas mozno niekde na dovolenke mimo domu.... radsej ten maz umyvat kazdy druhy den ako dusit vlasy este aj sprejom
@rora ja pouzivam suchy sampon uz viac ako 10 rokov a ziadne problemi som nemala...samozrejme ze to nieje mozne pouzivat ako nahradu umyvania vlasov, ale rano dat na hlavu a vecer umyt ...nepouzivam v spreji ale v prasku, ale asi kazda pokozka reaguje inak treba skusat 🙂
@iwanka222 ahoj ja mam tiez taky problem ked zacina zima a pocas chladnych mesiacov, skusala som ten sampon ale vobec mi nepmohol...pomaha mi ked striedam sampony tyzden umyvam hlavu s jednym a potom s druhym a neumyvat hlavu casto,max2x do tyzdna (nedela a streda u mna v pripade potreby pouzijem suchy sampon na 1den znacka alpa) ...osvecila sa mi znacka Timotei a Elseve”nestrihaj konceky”( neviem ako sa presne vola ale taka reklama chodi v tv na neho 😁) ..skus menis sampony mne to pomaha aj ked to nieje uplne idealne ale da sa to prezit...