Dobry vecer, chcem sa opytat ci niekto nevie podla fotky co to je a co by pomohlo ? V lekarni dali masticku a olejcek par dni dozadu ale nezabera to, skor sa zhorsuje, stipe a velmi boli na dotyk, je to suche a popraskane. Pery su objemom napuchnute 2x.
Asi tyzden dozadu si priatelka ( nachylna na kutiky i ekzem ) umyla zuby s produktom na vlasy, ktory vyzeral ako cierna bieliaca pasta na zuby, hned oplachla aj co ale toto sa jej zacalo diat.
Viete poradit?
Dakujem
Neuškodilo by skočiť k obvodnému lekárovi, aby zobral ster a poslal do labáku. Mne to pripomína impetigo, ale na perách som to ešte nevidela takto rozšírené. Ak sa to však začne šíriť do ústnej dutiny a do krku, tak to už nebude žiadna sranda.
@ddomcca určite k obvodnému..moja neter mala niečo podobné,,,dostala lieky...
@ddomcca to je jasný opar, pekne rozšírený. Treba si dávať pozor aby sa nerozšíril po tvari. V lekárni si treba pýtať herpesin krem. Nanášať vatovou tycinkou do ucha, aby nedošlo ku kontaktu s rukami, lebo si to roznesie ďalej. A neoplachovat, iba natierať až kým nedopadne chrasta a ešte aj potom aspoň týždeň.
Acyklovirove tabletky
B-complex aj niekoľkokrát denne. Ja dávam aj štyri krát keď to mám takéto. No a ak bude stále horší tak k doktorke. Sú lieky na imunitu..tie mi musela predpísať kožná...
@ddomcca v lekárni si kúpila takú malú konopnu vodičku?ja ju vždy používam na herpes,áno stipe zo začiatku ale herpes sa mi skôr zosusi,a to mám s herpesmi bohaté skúsenosti
@ddomcca aloe vera gel, alebo priamo z rastlinky, a propolisova tinktura, ba striedacku, mavam ich cely zivot
@ddomcca okrem bežne dostupných mastí, náplastí a bkomplexu, zinku treba kúpiť Lyzín 1000 mg.V takejto akútnej fáze 2x denne 2000 mg. (ráno, večer) Bežne tak užívam, nepredávkuje sa. Aj teraz mám a krásne sa sťahuje.
https://www.jamieson.sk/sk/lyzin-nenahraditelna...
https://www.brainmarket.sk/now-l-lysine--l-lysi...
Davam si na vatu bud alpu a prilozim ano stipe ale vysusi a nasledne natieram s vatovou tycinkou vajickom z oriflame a vacsinou ani nenarastie a krasne zmizne a samozrejme b vitamin
Myslím, že Pyridoxín treba hlavne zo skupiny B vitamínov. Prečítaj si príbal. leták.
za mna opar, nech si dava bkomplex kazdy den, ten jej celkom isto neuskodi a s tymto pomôže