Čo na obareniny?

mysiacik2
18. jún 2013

Ahojte. Akurát dnes som sa obarila vodou z kanvice keď som do bazéna malej napúšťala teplu vodu. Uz mi nepomahaju ani obklady. Poradite mi čo na to je najlepšie??? Ďakujem pekne.

sissy27
18. jún 2013

chladiť, chladiť, chladiť, žiadne maste, musí to dýchať, ak máš tak aloe vera gel...

lenkabuckova
18. jún 2013

ten aloe vera je fakt dobrý, ale mne pomohlo natrieť sa studenou kyslou smotanou, prosťe niečim mliečnym kyslým.....

maryanna
18. jún 2013

Mne pomaha natriet miesto modrou indulonou. Za par minut to uz vobec neboli

brumka
18. jún 2013

ak nieje velmi vazna popalenina tak studena voda a kalciova mast

talula
18. jún 2013

hlavne studena voda aloe vera alebo calcium krem

kavitka
18. jún 2013

suhlasim s poslednymi dvoma prispevkami, hlavne studena voda a kalciova mast

micuska12145
18. jún 2013

dermazin len neviem ci neije iba na predpis ale mne hned ulavi o bolesti ked sa nahodou popalim obarim

nikus5
18. jún 2013

nášmu malému na popáleninu veľmi pomohla masť DERMAZULEN a samozrejme chladiť studenou vodou

sedmokravka
18. jún 2013

alove vera gel, zazrak 😉

aristka
18. jún 2013

žiadne masť buď chladiť studenou vodou a dobrá na hojenie je aj bórová voda...

winka99
18. jún 2013

panthenol sprej, alebo gel

kikatko
18. jún 2013

ja dávam sudokrem

natinecka
18. jún 2013

ja davam sprey panthenol, vždy pomôže

zumza
18. jún 2013

mne pomohla calciova mast

katieg85
18. jún 2013

najlepsie je potret rychlo obycajnym olejom na vyprazanie.ale to treba hned do minuty vtedy sa ti nezrobi ani cerveny flek ani nepopraska.robim to stale pri popaleninach.je to 100 percentny ucinok dcera sa obliala vriacou vodou a pomohlo.len teraz to uz je neskoro pre teba ty uz asi flek cerveny mas.

milota164
18. jún 2013

mne pomohol Bepanthen

dada97
18. jún 2013

ja a moje okolie mame skvele skusennosti s emergenci sprejom, nedavno mi aj suseda dakovala obarila si nohu, ked jej praskol cajnik, ked don liala vriacu vodu, hned si striekala a uzasne zabralo, viem ho zabezpecit, mam ho z nemecka, posielala som aj kockam tu z konika a samozrejme ma aj ine vyuzitie, keby si chcela, viem na mail poslat, tu to neviem vlozit

zuzana315
19. jún 2013

...ak mas doma rastlinku Aloe, tak rez listom a vytekajucim gelikom potierat postihnute miesto. Odporucam rovnako ako aj dada97 Aloe Vera Emergency sprej (obsahuje 83% Aloe vera+12bylinnych extraktov) a Aloe Vera koncentrat (gelik, ktory obsahuje 90% Aloe vera). odporucam mat v kazdej domacej lekarnicke🙂

pammy
19. jún 2013

na vazne popaleniny vyborne zaberaju surove vajicka. mojho otca obarila moja babicka horucou kacacou mastou a ja som si na seba stiahla prave zaliatu kavu. naplacali na mna vajcia a sli do nemocnice. doktori boli zhrozeni ale pravda je, ze nemam absolutne ziadnu jazvu ani nic. mala som to na tvari, na pliecku ako 2 rocna.

petula8
19. jún 2013

ja som sa minule obarila , hneď som si dala ruku pod tečúcu studenú vodu a potom som si to obarené miesto postriekala s aloe vera. Nemala som žiadne bolesti ostal mi len flak.

betati
19. jún 2013

Aj ja sa pridávam k fanklubu aloe vera 🙂 Odtrhnúť list a natierať dužinu alebo rôzne prípravky vo forme spreja. Na malú popáleninu striekať priamo a väčšiu plochu najprv schladiť pod tečúcou vodou a potom striekať aloe. Ja mám dobrú skúsenosť s prípravkom, ktorý sa volá First (prvá pomoc) 😉
Skúsenosti za 12 rokov sa nazbierali. Spomeniem susedu, ktorá stiahla na seba vriacu polievku, cez dievčatko, ktoré chytilo žeravé uhlíky do dlane po bežné domáce popáleniny. Tak isto pomáha pri spálení od slnka. Prináša okamžitú úľavu, nevznikajú pľuzgiere a tlmí bolesť. Je dobré mať niečo podobné po ruke!!

geegee
19. jún 2013

mne MM pakrat dal na popaleninu studene biele vino - namocit, alebo obklad. Fungovalo to 🙂

mima86
19. jún 2013

no ja neviem, ja som sa minule popalila na pekaci (bol z toho sice len malinky pluzgierik) ale mne studena voda vobec nepomahala (ak tak len na par sekund po ponoreni a ked som prst vytiahnla, tak sa bolest vratila). Trvalo to asi hodinu, ked som na internete patrala, co na popaleniny. Nasla som radu, ze si to miesto mam aspon na 10 minut ponorit do muky. A verte ci nie, pomohlo. Bolest zmizla a pluzgierik som sice este par dni mala, ale vober nebolel a krasne a rychlo sa to zahojilo. Len neviem, ci by to pomohlo aj vo vacsom rozsahu, ale ked je clovek uz zufaly ...

lencika
24. jún 2013

vravi sa ze kysla smotana a studena voda tak treba vyskusat asi vsetko co pomoze

m_ij_ka
15. júl 2013

obarené miesto dávať pod tečúcu studenú vodu, a natierať gélom z aloe vera

adrianakovacova
25. feb 2021

Čo mozem dac proci obareninam mam aj cerveni flek?