ahojte,
Mate overene rady, co pomaha pri nizkom tlaku?
Dakujem
@misickaa4 presne to čo sa zakazuje pri vysokom... ale pomôže káva, viac solit, pit viac minerálky ako cistu vodu.. a pod...
@misickaa4 ako píšu dievčatá, pijem viac minerálok, sem tam coca cola, káva, veľa pohybu, soľ ( ja celkovo inklinujem k slanemu nie sladkému). Manžel sa smeje, že ma preventívne" vytáča" aby mi neklesla tlak ešte nižšie 😆. Ja mám bežne tlak 95/65, zdvihol sa mi iba cez tehotenstva a do mesiaca po pôrode bol opäť nízky.
@misickaa4 neriesim to... jedine pijem viac kav denne... mam tlak rano kludne aj 87/51 moj navyssi co ma aj obvodna zapisany v karte cervenym🙂 je 90/60 to je moj rekordny. Viem co mozem a co nemozem... nemozem sa napr prudko postavit rano s postele a zacat fungovat atd atd... ale lieky nechcem zistili mi to v 19r tak nebudem na tlak brat lieky od mladosti zijem s tym a neriesim, dodrzujem pitny rezim a tak
@akinom0077 aké sú lieky na nízky tlak?95/60 mám bežne vadí mi to doobeda som unavená lekár povedal, že na NT nie su lieky iba veľa vody, športu..
Aj ja mam nizky tlak, 90/50 no hroza. Ako zamdleta. Pomoze mi dobra rytmicka hudba a ked si potancujem obcas pred zrkadlom tak mam zabavu 😄
Ahoj. Boli kvapky tlak, neviem ako sa volaju uz. Brala som ich v mladosti. Ja som mavala tlak 60/40. Lekar mi vravel ze nie som medzi zivymi. Treba vela pit, kava, mineralka. Akonahle malo pijem tlak sa hned ozve. A uz ked sa zacnem triast rychlo pomoze cola, studena sprcha, obklady. Mamina ma uz vela krat ratovalav poslednej chvili.
@eliska13 neviem ake ale obvodna mi chcela nieco predpisovat
Ja mám tiež extrémne nízky tlak (keď mám 90/50 tak to je u mna už vysoky 😂), čo mi však za normálnych okolnosti vôbec neprekáža. neprijemne stavy mi prichádzajú až pri nepravidelne strave (áno priznávam som lajdacka) a horúcom počasí. Som polroka po pôrode a tieto posledné dva horúce mesiace boli zvlast zle. Kava, čaj, cola a ani voda nepomáhajú. Ja som začala pit aloe vera nápoje a odvtedy sa cítim 100x lepšie (možno náhoda).
Nepamatam si uz ani ja ako sa volaju tie kvapky ale vraj neurolog ich vie predpisat.
@laurinkalm aj mne hovori vzdy lekarka podobne ze vy este zijete?🙂 preboha aky tlak. aj ja mavam rovnake stavy ako pisete
@zlaasky tak to je pravda aj so stravou to suvisi
Cervene vino a osol si viac jedlo,mne to pomohlo