Čo na nevoľnosť počas letu?

kika858
26. júl 2024

Ahojte baby,
mám na Vás rovno 2 otázky.

S priateľom sa chystáme na dovolenku do Turecka. Ideme tam prvý x a samozrejme letecky. Ja vo všeobecnosti cestovanie znášam ťažko- či už autom, autobusom alebo lietadlom. Veľa x mi býva zle aj pri krátkych cestách resp. letoch. Nepoznáte niečo dobré na nevoľnosť pri lete? Okrem kinedrylu. Ten mi veľa x nepomohol.

Ďalšia vec čo ma zaujíma je, že ako to v Turecku funguje. Čo sa týka nejakej mentality alebo nejakých zvykov.. ako sa tam správať. Počula som, že pri nákupe keď nezjednávate cenu, je to neslušné. Sú Turci otravní? V tom zmysle že sa Vám snažia silou mocou niečo predať.
Ďakujem

liz_lemon
26. júl 2024

Turci su otravni, na ulici ta oslovi kazdy 2., ze ako sa mas, a odkial si

tehulka2011
26. júl 2024

Hlavne vsetci cakaju tringelt, a niektori sa ho aj priamo dozaduju, je to odpudzujuce.

betulinka1
26. júl 2024

@kika858 za mna su Turci menej otravní ako v Egypte a Tunise. My sme behali aj mimo letoviska a nebol problem. Isli do miestnej restiky, do čajovne, pohybovali sme sa taxíkmi. Boli sme same baby a nemali sme ziadny problem. Ale my sme uz naučené, ze netreba sa pozerat do oci a daju pokoj. Pozeranie do oci zena muzovi niekde v meste moze značiť zaujem zeny o toho muza. Vtedy mozu byt otravnejsi. Toto nam raz vysvetlili domaci v Egypte a od vtedy sme to aplikovali vsade. Ked pojdete na celodenný vylet loďou a budu vas obiehať s takou bielou pilulkou, ze extáza (Akoze sranda pre nich) to ponúkajú nieco take ako kynedril 🤣🤣🤣. My sme to nevedeli, odmietli sme ale veru po ceste spat do prístavu nam uz bolo asi vsetkym zle, tak ked prvy Čech hodil obsah zaludku do sacku a dali tu tablektu, pytali sme vsetci 🤣🤣🤣. Co sa tyka uzkosti v lietadle Skus si zohnat 0,25 xanax alebo neurol, urcite niekto v tvojom okoli ma, nech ti da dve tabletky na cestu tam a spat. To ti pomoze sa ukludnit.

lonely66
26. júl 2024

@kika858 nejdete do rezortu? ja som bola tento rok tiež prvýkrát v turecku, v rezorte. mali sme tam všetko, čo sme potrebovali. všetko. napriek tomu sme sa vybrali do blízkeho mesta - zvedavosť. chyba. áno, otravovali nás pred každým obchodom, nech ideme dnu, super ceny, nakúpime, bla bla. my sme sa tam šli iba prejsť. nevadilo, že jeden videl, ako sme desiatich odmietli, aj tak nás ťahal dnu. nešli sme ani do jedného obchodu. áno, ak už pôjdete nakupovať, treba zjednávať. aj v obchodíkoch, ktoré sú súčasťou rezortu.
tento 1 deň nám stačil na to, že ak v budúcnosti nevytiahnem z rezortu päty 😀

no a k letu. ja som doteraz letela len niekoľkokrát. vždy sa jednalo o dovolenku, čiže možno 4x tam a späť. vždy mám strach. neskutočný. nepomohol ani alkohol 😀 len tento posledný som si povedala: čo sa má stať, stane sa, nijak to neovplyvním (jedine, že nikam nepôjdem) 😀 a tak mi ten let akosi v pohode ubehol. ak však potrebuješ nejaké medikamenty, poraď sa s OL, môžeš skúsiť frontin alebo neurol. dobrý lekár ti však odporučí skúsiť menšiu dávku ešte doma. niekomu totiž zaberie za hodinu, niekomu o niekoľko hodín. aby si vedela, kedy približne pred letom užiť. mala som so sebou aj frontin (z iných dôvodov), ale nesiahla som naň ani kvôli letu, ani pre iné dôvody.

pracovníci priamo v rezorte boli super, seriózni, "kvalifikovaní", ak to tak môžem nazvať v zmysle, že boli úctiví, naozaj úslužní, milí, usmievaví... ja som sa tam cítila mimoriadne dobre. ale aj ja som sa na nich stále usmievala 😀

takže ak rezort, zbytočne nepokúšajte odbehnúť.
ak tam ideš na nákupy, zjednávaj. zjednáš aj viac ako 50% ceny. stačí, ak sa otočíš na opätku...

nelka93
27. júl 2024

Za mňa turecko bolo co sa týka dôvernosti úplne príšerne. Keďže sme boli len dve ženy, tak každý druhý žiadal mamu o moju ruku, nukal mi sex a podobne. No nikdy viac

evansova
27. júl 2024

V Turecku sme boli strnast razy. Ano, prvy raz som aj ja mala obavy, ale ani vtedy, ani nikdy neskor sme ziadny problem nemali. Bezne sme chodili sami po mestach, dokonca aj to ich miestnymi dolmusmi (male autobusy, kyvadlove, nastupis a vystupis kde chces). Treba si pamatat, ze na ponuky napr. na trhu, reagujeme iba ak mame zaujem o kupu. Inak ignorancia, ani slusne odmietnutie nakupu. Proste ist dalej svojou cestou. Ovela horsie skusenosti mame z Tuniska, kde si dovolili napr chytat ma za rameno a tahat do predajne. Velmi razne som sa ohradila ( rozumeju anglictine) a bol pokoj. Tak drzim palce, Turecko je uzasne, precestovali sme ho krizom krazom, pretoze ma viac antickych pamiatok (rimskych i greckych) ako Grécko ci Taliansko).

kika858
autor
30. júl 2024

@lonely66 ideme do rezortu 🙂 urcite tam nejdem nakupovat vo velkom, ale rada by som si 2-3 veci kupila 😅

kika858
autor
30. júl 2024

@evansova ďakujem za radu 🙂

kika858
autor
30. júl 2024

Ďakujem za odpovede a rady, baby ;)