Mam napuchnute prinosove dutiny aj Eustachovu trubicu z čoho mam opačne vypuklle bubienky a nepočujem. Dr mi dal atb suprax a na odpuch dutín aerinaze ale nemám pocit ze by mi to pomohlo. Stále som hlucha a ten tlak v hlave je neznesiteľný. Dávam si aj do nosa spreje aj sa naparujete a nic nepomáha.
Poraďte mi čo este spraviť alebo ist rovno ku Dr?
Ďakujem
@silvia92 tak antb. vacsinou zaberaju do troch dni, resp. ze na treti den uz sa cloveku ulavi, mozno to chce viac casu ak to mas fakt moc, ale ja by som tam aj tak zasla, mne sa tie dutiny upchavaju, neviem cim, ale predpokladam, ze tym ze som alergik, tak sa mi tam zadrziava hlien, ta dymista je taka silna ze vyleti az hore a vsetko mi to z nosa vytecie, ale ked si ju napr. tyzden nedam, tak ma priserne boli hlava a mam tlaky nad obocim a v strede cela, ale tiez mi to nasiel az on na ORL pred rokom
@rencina_4 mne robili röntgen a nemám hlien v dutinách. Ja ich mam len napuchnute hrozne. Asi ma ofuklo z klimatizácie. Ked aj mam sopel všetko mi vyteká von. Len tym ako to mam hrozne napuchnute tak tym tlakom mi vydulo bubienky a nic nepočujem 😪😪😪😪je to hrozne. Potrebujem znížiť ten tlak inak mi to nikdy neprejde.
@silvia92 mám tento problém aj ja len s tym že mám opuch dutín a tlaky v dutinách a v hlave uši nie , hlien žiadny a ked tak čistý ,,,,,,myslíte že je to na atb ? mám orl asi som tiež alegiička lebo sa mi to prejavujee teraz
@rencina_4 možu sa zapallovať a opuchať z alergie aj ked mi netečie z nosa ? dík kočky za radu
Este skus preplachovat vincentkou alebo podobnou morskou vodou, mozno naparovat nad slanou vodou. Polypy nemas? Vtedy je tiez ciry hlien a dutiny opuchnute.. minimálne na kontrolu na orl by si mala ist po ukončení atb.. ked ti nedali kedy, tak choď, po 7-10dnoch
@simivaneska ja som maslina 1 deň zvýšenú okolo 38. Inak nie. Ale hrozné bolesti hlavy
@silvia92 Silvi prosim vas viem že je to už dávno ale mala ste problém s dutinami zabrali vám atb suprax ? Alebo čo vam pomohlo dali ešte atb iné ? Ja covid a k tomu zapal dutin dali suprax a uniflox kvapky a Aerinaze tabletky no druhý deň je dnes hlava má boli hrozne . Júj poradite . Ďakujem😘
@tanika dobrý deň
Uf bolo to už dávno ale čo si spomínam trvalo to dlho kým to celé odznelo. Užívala som ten suprax, potom naodpuch sliznice aerinaze ale pamätám som že dr na orlmi pichol nejakú injekciu. A trvalo to tuším aj 3-4 týždne kým som SA z toho dostala. Treba vydržať. Aj tie bubienku mi postupne uvoľnilo. Neprejde to behom týždňa.
@silvia92 zalezi aj kolko to je dni, ale malo by sa ti ulavit, ja by som isla k dr, ze to nezabralo, nech da este nieco, mne sa zapchavaju dutiny a bolieva ma hlava, mam od ORL lekara predpisanu dymistu, obsahuje kortikoidy, ale je to naj co som kedy mala, na alergiu mam zenaro