Čo na napuchnuté dutiny, ak antibiotiká nezaberajú?

silvia92
24. júl 2019

Mam napuchnute prinosove dutiny aj Eustachovu trubicu z čoho mam opačne vypuklle bubienky a nepočujem. Dr mi dal atb suprax a na odpuch dutín aerinaze ale nemám pocit ze by mi to pomohlo. Stále som hlucha a ten tlak v hlave je neznesiteľný. Dávam si aj do nosa spreje aj sa naparujete a nic nepomáha.
Poraďte mi čo este spraviť alebo ist rovno ku Dr?
Ďakujem

rencina_4
24. júl 2019

@silvia92 zalezi aj kolko to je dni, ale malo by sa ti ulavit, ja by som isla k dr, ze to nezabralo, nech da este nieco, mne sa zapchavaju dutiny a bolieva ma hlava, mam od ORL lekara predpisanu dymistu, obsahuje kortikoidy, ale je to naj co som kedy mala, na alergiu mam zenaro

silvia92
autor
24. júl 2019

@rencina_4 tiež si myslím ze to je slabé. Aby som bola uz 7.den takto na tom...

rencina_4
24. júl 2019

@silvia92 tak antb. vacsinou zaberaju do troch dni, resp. ze na treti den uz sa cloveku ulavi, mozno to chce viac casu ak to mas fakt moc, ale ja by som tam aj tak zasla, mne sa tie dutiny upchavaju, neviem cim, ale predpokladam, ze tym ze som alergik, tak sa mi tam zadrziava hlien, ta dymista je taka silna ze vyleti az hore a vsetko mi to z nosa vytecie, ale ked si ju napr. tyzden nedam, tak ma priserne boli hlava a mam tlaky nad obocim a v strede cela, ale tiez mi to nasiel az on na ORL pred rokom

silvia92
autor
24. júl 2019

@rencina_4 mne robili röntgen a nemám hlien v dutinách. Ja ich mam len napuchnute hrozne. Asi ma ofuklo z klimatizácie. Ked aj mam sopel všetko mi vyteká von. Len tym ako to mam hrozne napuchnute tak tym tlakom mi vydulo bubienky a nic nepočujem 😪😪😪😪je to hrozne. Potrebujem znížiť ten tlak inak mi to nikdy neprejde.

tanika
24. júl 2019

@silvia92 mám tento problém aj ja len s tym že mám opuch dutín a tlaky v dutinách a v hlave uši nie , hlien žiadny a ked tak čistý ,,,,,,myslíte že je to na atb ? mám orl asi som tiež alegiička lebo sa mi to prejavujee teraz
@rencina_4 možu sa zapallovať a opuchať z alergie aj ked mi netečie z nosa ? dík kočky za radu

silvia92
autor
24. júl 2019

@tanika no ja neviem ako riesit ked je iba tlak v dutinách v hlave ušiach...ja mam na to tabletky aerinaze. Ale moc nepomáhajú.

tanika
24. júl 2019

@silvia92 od kedy uzivaš atb každých 12 h alebo raz za deň ?

pralinka86
24. júl 2019

Este skus preplachovat vincentkou alebo podobnou morskou vodou, mozno naparovat nad slanou vodou. Polypy nemas? Vtedy je tiez ciry hlien a dutiny opuchnute.. minimálne na kontrolu na orl by si mala ist po ukončení atb.. ked ti nedali kedy, tak choď, po 7-10dnoch

silvia92
autor
24. júl 2019

@tanika uzivam raz za den

nika3136
24. júl 2019

@silvia92 ber k tomu ešte Sinupret Forte

silvia92
autor
25. júl 2019

@nika3136 sinupret uzivam. Dnes idem k ďalšiemu Dr. Som zvedavá čo mi povie. Lebo tato hluchota je hrozná ☹️☹️☹️ Aby som vlastne dieta nepočula kričať...Ach...

simivaneska
3. máj 2020

@silvia92
@rencina_4 dievčatá, mňa by zaujímalo, či pri týchto dutinovych zápaloch mávate aj zvýšenú teplotu🤔

silvia92
autor
3. máj 2020

@simivaneska ja som maslina 1 deň zvýšenú okolo 38. Inak nie. Ale hrozné bolesti hlavy

tanika
17. feb 2022

@silvia92 Silvi prosim vas viem že je to už dávno ale mala ste problém s dutinami zabrali vám atb suprax ? Alebo čo vam pomohlo dali ešte atb iné ? Ja covid a k tomu zapal dutin dali suprax a uniflox kvapky a Aerinaze tabletky no druhý deň je dnes hlava má boli hrozne . Júj poradite . Ďakujem😘

silvia92
autor
17. feb 2022

@tanika dobrý deň
Uf bolo to už dávno ale čo si spomínam trvalo to dlho kým to celé odznelo. Užívala som ten suprax, potom naodpuch sliznice aerinaze ale pamätám som že dr na orlmi pichol nejakú injekciu. A trvalo to tuším aj 3-4 týždne kým som SA z toho dostala. Treba vydržať. Aj tie bubienku mi postupne uvoľnilo. Neprejde to behom týždňa.

tanika
17. feb 2022

@silvia92 och 🥲ďakujem tie nešťastne dutiny to je des . Tskze to chce čas , ja viem som na začiatku liečby ale už panikarim 😉Dakujem za info 😉

silvia92
autor
17. feb 2022

@tanika nebojte sa, prejde to. Chce to len čas. Naozaj taký mesiac to trvalo

tanika
17. feb 2022

@silvia92 ďakujem 😉