Čo na jazvu po cisárskom reze?

daniela_p
31. okt 2022

Ahojte 🙂 som dva mesiace po sekcii a chcem si niečo dávať na jazvu, pretože mám pocit, že mi akosi “hrubne”. Bola to taká tenká čiarka a teraz mi jazva vystúpila a je červená .. tak nejaké rady a tipy na krém/masť alebo niečo také, potešia 🙂 ďakujem 🙂

e1i
31. okt 2022

@daniela_p contractubex gel. len skoda ze ste si ho nedavali od zaciatku,ked vybrali stehy. s tymto uz moc zazraky neurobi. urobila sa Vam keloidna jazva

miskamicha
31. okt 2022

@daniela_p kolagen a sipkovy olej...kamoska uziva

daniela_p
autor
31. okt 2022

@e1i ten som mala pri inej jazve a nepomohlo :/ … mne stehy vybrali ma tretí deň 😬 a úprimne dlho sa tej rany nemohla dotknúť ani .. a tým sa teda už nedá nič urobiť ? :/

e1i
31. okt 2022

@daniela_p na treti den po sekcii vyberali stehy? keloidna jazva vznika ak ma clovek k tomu sklon. da sa to odstranit vybratim jazvy a znovu zasitim ale ak mate sklon ku keloidom tak sa vytvori znova

ivka_makovica
31. okt 2022

@daniela_p ked sa mi jazva poriadne zahojila, tak som si ju natierala -a teraz sa nesmejte- bravcovou mastou. Niekde som to vtedy vycitala a dnes z nej mam len tenucnu ciarku. Este aj na gyn sa cudovali,ze aka pekna nenapadna jazva ☺️

ysseba
31. okt 2022

@daniela_p Ja som používala po oboch sekciách Dermatix (na predpis od gynekologičky, inač je drahá) a jazvu mám peknú, svetlú, tenkú, nenápadnú. Ale teda ja som si to mazala odkedy mi vybrali stehy.

syslik81
31. okt 2022

dermartix myslim 1x sa da na predpis .. su aj silikonove naplaste tie su tiez dobre tej istej znacky

daniela_p
autor
31. okt 2022

@e1i áno .. mala som tam nie svorky, ale take nožnice, ktoré na konci mali niečo ako svorky, tie mi vybrali po 24 hodinách a klasické stehy po 72 hodinách .. a asi áno mám k tomu sklon keď sa pozriem na iné jazvy :/ toto som mala riešiť skôr, ale akosi sa nedalo 🫣

daniela_p
autor
31. okt 2022

@syslik81 ďakujem pozriem si to 🙂

daniela_p
autor
31. okt 2022

@ivka_makovica o tom som aj počula, že to je dobre 🙂

daniela_p
autor
31. okt 2022

@ysseba hej no, zo začiatku som na to ani nepomyslela, keďže mi skoro vybrali stehy a aj dlhšie som sa dávala dokopy .. až teraz som si všimla, že sa mi nejako mení jazva :/

e1i
31. okt 2022

@daniela_p ono jazva vyzrieva aj rok