Čo na herpes?

alenka2101
9. feb 2020

Prosim vas co na herpes,aj 2x do mesiaca sa vyhodi ...aj popri uzivani tabletiek herpesin

ikonica
9. feb 2020

L-lyzin

zuzkapap
9. feb 2020

Tiež som niekedy "ficala" na herpesin tabletkach. Odporúčam to ale riešiť na imunoalergologii. Mne dali nejaké injekcie na posilnenie imunity (aj keď som ju mala v poriadku ale cielene kvôli herpesu) a odvtedy som mala iba 1x za dva roky. Predtým bežne 1x za mesiac...

alenka2101
autor
9. feb 2020

@zuzkapap prave ze bola aj na imunoalergologii aj na infektologii,vysetrena porobene,teraz uziva tabl.isoprinosin a napriek tomu herpes na ustach vyhodeny

alena2798
9. feb 2020

Mne sa vo stvrtok herpes na tvari urobil. No "stastie" sa na mna usmialo . Hned si prikladam platok cerstveho zazvoru. O 2 dni mam uz len malu chrasticku. A hned nasadim c-cko, b - komplex. Ono, herpes je virusove ochorenie. Ostava v tele uz navzdy. Ja som kedysi mala herpesy kazde dva tyzdne. Vylucila som cokoladu zo svojho zivota a mam pokoj. Teraz sa mi urobi naozaj len vynimocne (pri nachladnuti, strese). Je to boj!

marianita3008
9. feb 2020

Mne sa tiez dost vyhadzovali.. a to som sa ojedla Isoprinosinu do aleluja...a stale sa mi robili herpesy... od septembra som brala na imunitu Arkodefense (kazdy mesiac sa dava tyzdnova kura, da sa kupit v lekarni) a klopem, ustupili... tak mozes skusit.

77kacena
9. feb 2020

tem istý problem ano treba posilniť imunitu mne na imunologii stale pchala izoprinozin a nezaberal vybrala som tri balenia citrokalcevitu a odtedy mam klud jeden kutik som mala a to som mavala každú chvílu

vendula13
9. feb 2020

@alenka2101 v poslednom období mám s tým tiež problém. Ale nasadím masticku fungicidim a za dva dni zmizne 😉

alenka2101
autor
9. feb 2020

@marianita3008 a ako dlho si to uzivala?

mogaa
9. feb 2020

@alenka2101 herpes sa vyhodí pri oslabenej imunite....ono vírus herpesu máš, toho sa nezbavíš, herpesin je len aby sa nerozmnožoval a stal neaktívnym....skôr skús dlhodobo brať B-komplex forte a C vitamín....

engel76
9. feb 2020

Mne predpisal kozny telviran a pomohol mi a ak nahodou raz za rok dva mam, tak si davam tanosynt lotio (kupujem v Rakusku).

pedroma
9. feb 2020

@alenka2101 poziadajte lekara o zmenu liecby, resp.nahlaste zvyseny pocer herpesov ako neg.ucinok. Ja som na napr.Isoprinosin, Imunor a pod. lieky "stimulujuce" imunitu tiez takto reagovala. Vysadila som ich, a pomaly zacala sledovat z coho sa mi tie opary dávajú - postupne som vyradovala z jedalnicka vsetko kysle ovocie zavarane, udene, kvasene potraviny. Od r.2010 sa da v SR testovat z krvi Hit intolerancia, poziadala som o test a bol pozitivny. Po uprave stravy sa mi vyrazne upravil stav, herpes tak 2x do roka. Plus doplnam pravidelne B-cko, a aj tu uz spominany l-lyzin. Ten hlavne ked to prezeniem s orechmi al. napr. s ovsenymi vlockami.

eliska13
9. feb 2020

@alenka2101 keď je telo oslabené vždy vyskočí stres, menzes, choroba, ak berieš liecbu od imuno jedine b vitamíny milgamma je dobrá, zinok, c veľké dávky, dobru stravu

marinecka95
9. feb 2020

Posilniť imunitu. Keď sa vyhodí odporúčam masticku ( prikladám foto )

horarenka
9. feb 2020

@alenka2101 Dôležité je zvýšiť aminokyselinu lyzin (ak nieje vhodná strava dá sa doplniť v tabletkách), naopak pri strave s vyšším obsahom argininu -orechy, hrach, čokoláda... sa pekne namnozi a pri oslabenej imunite sa na koncekoch nervov ukáže - a tu veľký pozor! Všetky poznáme herpes na perách, ale môže cez nervy prejsť aj do oči, uši či inde (neželám nikomu, zažité). Pri častých herpesoch je naozaj super dať si 3 mesačnú kúru lyzinu, nejesť potraviny obsahujúce arginin a užívať aj oreganovy olej (hnusný ale to je aj rýchla pomoc pri prvých príznakoch). Už by sa objaviť nemal.

marianita3008
10. feb 2020

@alenka2101 tusim v oktobri som zacala a ja to beriem celu zimu ako prevenciu pred chorobami (teda ten tyzden v 1 mesiaci) teraz vo februari uz asi prestanem. Myslim, ze minimalne tie 3 mesiace by sa to malo uzivat.

zuska88
12. sep 2024

@zuzkapap prosím ta, o aké injekcie na podporu imunity išlo? Ďakujem