Prosim vas co na herpes,aj 2x do mesiaca sa vyhodi ...aj popri uzivani tabletiek herpesin
Tiež som niekedy "ficala" na herpesin tabletkach. Odporúčam to ale riešiť na imunoalergologii. Mne dali nejaké injekcie na posilnenie imunity (aj keď som ju mala v poriadku ale cielene kvôli herpesu) a odvtedy som mala iba 1x za dva roky. Predtým bežne 1x za mesiac...
@zuzkapap prave ze bola aj na imunoalergologii aj na infektologii,vysetrena porobene,teraz uziva tabl.isoprinosin a napriek tomu herpes na ustach vyhodeny
Mne sa vo stvrtok herpes na tvari urobil. No "stastie" sa na mna usmialo . Hned si prikladam platok cerstveho zazvoru. O 2 dni mam uz len malu chrasticku. A hned nasadim c-cko, b - komplex. Ono, herpes je virusove ochorenie. Ostava v tele uz navzdy. Ja som kedysi mala herpesy kazde dva tyzdne. Vylucila som cokoladu zo svojho zivota a mam pokoj. Teraz sa mi urobi naozaj len vynimocne (pri nachladnuti, strese). Je to boj!
Mne sa tiez dost vyhadzovali.. a to som sa ojedla Isoprinosinu do aleluja...a stale sa mi robili herpesy... od septembra som brala na imunitu Arkodefense (kazdy mesiac sa dava tyzdnova kura, da sa kupit v lekarni) a klopem, ustupili... tak mozes skusit.
tem istý problem ano treba posilniť imunitu mne na imunologii stale pchala izoprinozin a nezaberal vybrala som tri balenia citrokalcevitu a odtedy mam klud jeden kutik som mala a to som mavala každú chvílu
@alenka2101 v poslednom období mám s tým tiež problém. Ale nasadím masticku fungicidim a za dva dni zmizne 😉
@marianita3008 a ako dlho si to uzivala?
@alenka2101 herpes sa vyhodí pri oslabenej imunite....ono vírus herpesu máš, toho sa nezbavíš, herpesin je len aby sa nerozmnožoval a stal neaktívnym....skôr skús dlhodobo brať B-komplex forte a C vitamín....
Mne predpisal kozny telviran a pomohol mi a ak nahodou raz za rok dva mam, tak si davam tanosynt lotio (kupujem v Rakusku).
@alenka2101 poziadajte lekara o zmenu liecby, resp.nahlaste zvyseny pocer herpesov ako neg.ucinok. Ja som na napr.Isoprinosin, Imunor a pod. lieky "stimulujuce" imunitu tiez takto reagovala. Vysadila som ich, a pomaly zacala sledovat z coho sa mi tie opary dávajú - postupne som vyradovala z jedalnicka vsetko kysle ovocie zavarane, udene, kvasene potraviny. Od r.2010 sa da v SR testovat z krvi Hit intolerancia, poziadala som o test a bol pozitivny. Po uprave stravy sa mi vyrazne upravil stav, herpes tak 2x do roka. Plus doplnam pravidelne B-cko, a aj tu uz spominany l-lyzin. Ten hlavne ked to prezeniem s orechmi al. napr. s ovsenymi vlockami.
@alenka2101 keď je telo oslabené vždy vyskočí stres, menzes, choroba, ak berieš liecbu od imuno jedine b vitamíny milgamma je dobrá, zinok, c veľké dávky, dobru stravu
@alenka2101 Dôležité je zvýšiť aminokyselinu lyzin (ak nieje vhodná strava dá sa doplniť v tabletkách), naopak pri strave s vyšším obsahom argininu -orechy, hrach, čokoláda... sa pekne namnozi a pri oslabenej imunite sa na koncekoch nervov ukáže - a tu veľký pozor! Všetky poznáme herpes na perách, ale môže cez nervy prejsť aj do oči, uši či inde (neželám nikomu, zažité). Pri častých herpesoch je naozaj super dať si 3 mesačnú kúru lyzinu, nejesť potraviny obsahujúce arginin a užívať aj oreganovy olej (hnusný ale to je aj rýchla pomoc pri prvých príznakoch). Už by sa objaviť nemal.
@alenka2101 tusim v oktobri som zacala a ja to beriem celu zimu ako prevenciu pred chorobami (teda ten tyzden v 1 mesiaci) teraz vo februari uz asi prestanem. Myslim, ze minimalne tie 3 mesiace by sa to malo uzivat.
L-lyzin