Čo na ekzém, keď hormonálna masť nezaberá?

23. máj 2022

Natieram 10 dní. Zväčšuje sa, zostal akoby do fialovej farby, je drsnejší a suchši. No celkovo sa to proste zhoršuje namiesto toho aby to ustupovalo.

joesvk
23. máj 2022

Skúste Holtov krém alebo Ichtoxyl...

mikadooo
23. máj 2022

Späť ku kožnej. Alebo skúsiť hľadať príčinu (neviem či je to nový ekzém, alebo dlhodobá záležitosť). Strava, stres, alergény, drogéria, atď. Postupne skúšať vylučovať veci a zaraďovať späť a sledovať ako sa ekzém správa.

autor
23. máj 2022

@mikadooo boli sme u 2 kožných, ani jedna sa viac nevyjadrila. Prvá dala hormonálnu masť a druhá to len potvrdila a kázala pokračovať. Ekzém má dieťa a nikdy predtým ho nemal. Strava u neho je obmedzená, má rok takže ľahko sa to dá odsledovať, alergény nejedava žiadne a aj tie najmenej pravdepodobne som mu vylúčila. Kozmetiku aj prášok mame len hypoalergénne. No neviem z čoho to môže mať, v rodine nikto nič podobné nemá.

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
23. máj 2022

Kedy ste tam boli? Pred tými 10.dňami? Ani u nás nikto iný nič nemá, len malý to schytal. Vraj ak je jeden z rodičov alergik, tak môže mať dieťa atopický ekzém, ktorý sa neskôr môže/nemusí preklopiť do alergie. U nás malý má ekzém stále, ale už je to pod kontrolou, najhoršie na tom bol, keď to začalo a potom cca prvého pol roka po začatí liečby. Ale ťažko mi je radiť takto na diaľku🤷. Choď ku kožnej, povedz, že sa to zhoršuje napriek masteniu a pýtaj sa a nechaj si vysvetliť do detailov 🤷🤷🤷. Akú masť máte? Locoid?

autor
23. máj 2022

@mikadooo boli to 2 týždne čo sme boli prvýkrát, po týždni druhýkrát lebo sa to len zhoršovalo. A stále sa to zhoršuje. Áno máme locoid ale už mu to s tým nenatieram, nechcem viac ako 10 dní. Teraz mu to natieram s excipialom a s kyselinou mliečnou, kúpať mi kázala kožna v hypermangane aj keď ja mám skúsenosť, že to vysušuje. Ale nemám pocit, že mu niečo z toho pomáha.

loliki
23. máj 2022

Nebol chorý, nebral ATB? Nám pomohli probiotiká. Všimla som si, že ekzém sa objavil po ATB, po probiotikách sa za týždeň upokojila koža a zmizli ekzémové fľaky.

autor
23. máj 2022

@loliki chorý bol ale len také prechladnutia, to aj viackrát po sebe (nádcha, zvýšená teplota) a aj koronu sme mali nedávno ale ATB ešte ani nebral. Probiotiká berie niekoľko mesiacov.

loliki
23. máj 2022

Ak nebral ATB, tak načo mu dávaš probiotiká? Tak ich vysaď. Keď ich niekto nepotrebuje a má zdravú mikroflóru v črevách, načo ich tam pchať nasilu? Tomu nerozumiem. To ako do 50 miestneho autobusu pchať ďalších 200 ľudí.

autor
23. máj 2022

@loliki probiotiká sa nepodávajú len pri ATB. Mal črevné problémy a salmonelu.

loliki
23. máj 2022

To je už iné. Lebo vyššie si spomínala len prechladnutia.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fliacik
23. máj 2022

Možno Vám to spustil Covid, tiež aktuálne bojujem s kožným problémom a nič mi nezaberá - začal mi po Covide. Držte sa!

nika_val
24. máj 2022

Ja som mala ekzém na ruke, najskôr iba na 1 prste dr dala mastičku, potom sa rozrastol na druhy prst zase len mastičku a keď sa to rozrastlo aj na dlaň sama som si naordinovala Zinat na alergie plus som stale kremovala a krásne to prešlo do tyždňa ani známka po ňom

eelena
21. jún 2022

Ahoj odporucam bylinkara
Dedik a dcery
Nasa od narodenia roky trapenia ,kozne len predpisali maste utlmilo nepomohlo stravu mala obmedzenu , cim bola starsia viac si uvedomovala ze nemoze tolko co jej starsia sestra a dost to na nu vplyvalo
Na alergologii zakaz vsetkeho mozneho po roku od vyaetrenia u Dedika a jeho bylinnych tinktur dobre znasa stravu ekzem je upokojeny obcas sa kopneme a vyskoci viac ale ona ma alergiu aj na pele ale rozdiel je v tom ze mi konečne vyspi celu noc vyspim sa aj ja tak sme 4 roky nespali hladkali tiez som bola skepticka ale po vyskusani vsetkeho mozne kremy kupele najviac nam dali tieto byliny
Vela zdravia prajem