Čo na chronický zápal mandlí?

sofiaa17
3. jan 2021

Ahojte, cca pred dvoma týždňami má začalo veľmi bolieť hrdlo na další deň sa to zhoršilo a nemohl som ani jesť, prehĺtať ťažko sa mi rozprávalo a v hrdle sa mi vytvorili hnisavé ložiska. Obvodná mi spravila výter hrdla z ktorého mi vyšiel streptokok nasadila antibiotika, ktoré som vybrala a pri ďalšej kontrole mi vzala krv a vraj nemám už zápal tak mi netreba ďalšie. Hrdlo mám však stále veľmi červené a taktiež sú v ňom na obidvoch stranách tie hnisavé ložiská alebo ako to nazvať, trochu má pobolieva, občas vykašliavam hlien iné príznaky nemám. Poslala má na krčné, vraj mám chronický zápal mandlí, kde však môžem ísť až po covid-teste. Taktiež angínu vôbec nemávam, ani neviem kedy naposledy som mala. Nevedeli by ste mi niečo poradiť? Kloktám šalviové kvapky a nechcem aby mi museli vybrať mandle.

emuemu
3. jan 2021

@sofiaa17 Ak nie si alergická, striekaj si Jox, kým hrdlo neprestane bolieť...dlhodobo sú vhodne výplachu šalvia a harmanček a Biogaia prodentis (lokálne probiotikum, cmúľa sa večer už po ústnej hygiene). Chronicky zápal podnebných mandlí má takmer každý dospelý, podstatne je, aké ťažkosti má pacient a tiež ako často do roka má problém...ak máš angínu po dlhšej dobe, pockala by som s tonzilektomiou...

diaalex
3. jan 2021

@sofiaa17 mne pomohol jedine vyber mandlí, nič iné ... 3 mesiace som v kuse brala atb

lucijalucy
3. jan 2021

Ja som zasa mávala angíny a každé 2 mesiace ATB. Zistilo sa, že mám nejakého bacila v mandliach a na ORL mi povedal že možno by pomohla 3 mesačná kúra na imunitu a to som odmietla, dala som si vybrať v 18 rokoch mandle a dodnes neľutujem.

zuzi56
4. jan 2021

@sofiaa17 po dvoch rokoch trápenia a bránia atb som ich dala vybrať, bola to bolesť ukrutná po op, a 4 roky po a chorá som ešte nebola

nana989898
1. dec 2021

@sofiaa17 ahoj,prosím ta ako si nakoniec poriesila problém s mandlami?

denisakras
2. dec 2021

Ja mám bolesti jednej mandle pri prehltani, chronicku tonzlitidu, výterom zisteny zlatý stafylokok, pomáha mi na to Actis maris spray a Stopangin sprej, v prípade Streptokoka je dobrý Streptokill.

via88
2. dec 2021

Salvia a posilovat imunitu. Ja to mam roky toto...

karolanna
28. jan 2022

Ahojte prosím.vas neviem ci mam hrnonicky ale boli ma už 3mesiace hrdlo prosím vás aké sú príznaky mi madlach už vazne si neviem poradiť ďakujem vam za každú odpoveď.

blableblu
28. apr 2022

@emuemu dobrý deň píšete že chronicky zápal má skoro každý dospelý človek to vám povedal Dr alebo ste čítali lebo totiž aj mne zrazu povedali že mám chronicky zápal nikdy som s mandlami nemala problém a hneď má ženu ich vyberať ale ja nechcem nerobia mi žiadne problemy

blableblu
28. máj 2022

@diaalex tiež ste mali chronicky zápal aké ste mali príznaky ?

diaalex
30. máj 2022

@blableblu áno 😞 non stop snisavá angína 😞 3m vkuse na atb

blableblu
30. máj 2022

@diaalex ja zas nikdy angína ale za zo škaredé mandle vraj take roztraokane a stále červene podnebné oblúky hrdelne a streptokoka v hrdle ktorý akosika nejde preč atb rozmýšľam či si ich mám dať vín či nie

diaalex
31. máj 2022

@blableblu ja som si od musela dať von a teda potom mi prišla správa že boli úplne plné bacilov, že na tie by atb ani nepomohli a že vyzerali ako špongia :(

blableblu
31. máj 2022

@diaalex no ja mám Mandela úplne malé ani ich nie je vidno dokonca jedna krcna si myslela že ich ani nemám ale za to mám tam všelijaké take hrbolceky a take cudne strapaté povedali a najhoršie že nezabrali žiadne atb na toho streptokoka a od v tedy máte nejakú zmenu ?ja by som šla na laserové odstránenie takze to je trosku lepšie napr teraz mi trhali zub a mám strasne problemy s hnojením isto ten bacil tam robí sarapatu aj mi to hnisa a nie a nie zahojiť namovo mi to rezali kosť vysedávali zasivali a zas to hnisa

diaalex
31. máj 2022

@blableblu nastatie odvtedy úplne v poriadku 🙏 môže byť že to zapríčinil ten bacil 😞