Čo na chronickú zápchu?

4. sep 2024

Ahojte baby poraďte niečo na chronickú zápchu. U lekára som bola , ten mi poradil veľa vlaknin, zmeniť jedálniček. Samozrejme som ho poslúchla no verte či nie také kombinácie jedla robím druhý by sa sprepacenim zasral a ja nič 😭. Ďakujem

viestta
4. sep 2024

Probiotika si si nasadila? Pijes dostatok tekutin? Lebo vlaknina potrebuje absorbovat vodu aby fungovala.

mima172
4. sep 2024

Ja som s tým mala problém len v tehotenstve. Skúšala som psyllium, probiotiká, kefír, vodu s citrónom nalačno atď. Zabrala až kombinácia - lyžička kvalitného rascového alebo ľanového oleja ráno nalačno a asi o 10 minút vypiť pohár vlažnej vody. Do hodiny, max dvoch som potom šla na WC.

bebina23
4. sep 2024

@mima172 ktory olej pomohol konkretne prosim

andaluzia12
4. sep 2024

Mala som tento problém niekoľko rokov. Nakoľko sa nenašla zdravotná príčina, bol mi doporučený psychológ. Ten mi pomohol, mám pravidelnú stolicu každé ráno približne v rovnakom čase už rok a pol….

ctrl
4. sep 2024

Prazdne crievko -od Andrej Medved

lonely66
4. sep 2024

mám to podobné. roky rokúce. skúšala som naozaj všetko. mám dni v pohode a mám dni, kedy môžem zapiť slivky mliekom a neviem aké kombinácie a nič... bola si u gastroenterológa? treba vylúčiť zápalové ochorenia čriev. alebo potvrdiť a liečiť sa.

tato_
4. sep 2024

Mne mmt po mnohych pokusoch pomohol caj z lekarne Krusina jelsova. Podvecer jedna salka a rano ucinkuje. Dlhodobo mi pomahal Lepicol (prasok) ale je dost dlho nedostupny. Psyllium v tychto teplotach velmi neucinkuje, ovocie je bud hop alebo trop a sirupceky rovnako nepomohli.