poradte zienky, mozem si dat brufen alebo panadol?? strasne ma rozboleli zuby a k zubarke som objednana az v polke septembra :(
mozes aj aj. paralen max. davka 2x500mg tabletky kazdych 6 hodin, brufen kazdych 8 hodin.Brufenu sa bat vobec nemusis, jedine co nesmies je acylpyrin alebo cokolvek co obsahuje kyselinu acetylsalicylovu.Novalgin by som ti neodporucala.
ked ťa bolia zuby, chod ráno ako bolestivý pacient a dr. ťa ošetrí...
ja som si pri bolesti zubov, prsníkov, horúčke a aj chorobe dávala ibuprofen...najväčšia dávka ide do mlieka hodinu po užití, tak som si to načasovala....
prajem rýchle vyliečenie...
akutne stavy vacsina lekarov berie hned... radsej jej tam nabehni pred zaciatkom pracovnej doby a nech sa ti na to kukne. dva tyzdne je dlha doba, zapali sa ti to a potom budes brat dva tyzdne antibiotika a to pri kojeni nie je ziadna vyhra. a pripadne skus recept starej matere - borovicku - nepit, len vyplachnut 😉 niekedy staci ked sa to poriadne vydezinfikuje
urcite by si mala ist k zubarke hned. ak ta boli zub, uz su tam nejake bakterie a ked kojis, nie je to moc dobre. keby sa ti zapal zhrosli, bolo by to na atb, co je uz dost zle. a dnes uz ti osetria zuby aj ked si tehotna aj ked kojis. a mozes si dat panadol aj paralen (je to ta ista ucinna latka). ibuprofen ako pise juliagregor.
urcite ist co najskor k zubarovy, ke ta to boli on ta zoberie, do polovice septembra je to dlha doba, moze sa to velmi zhorsit, uz teraz to nie je dobre ked to boli.
salvinka, tak to sme na tom rovnako, ide ma poraziť, lenže k zubárovi sa nijako nemôžem dostať, ráno tam už o 6:30 sedia ☹ presne o 7h som bola štvrtá... už mám toho dosť, objednal ma na 21.9. dovtedy ma aj porazí, ale čo iné nám ostáva? prednostne nás nezoberie
Možeš brufen,paralen,panadol,no určite chod hned k zubárovi,aby si nemusela ATB. ☹
Zaberá i žuvanie klinčeka, ktorý má dezinfekčné účinky a jeho silica dokáže stlmiť bolesť zubov.Vyskúšala som, pomohlo mi.
paralen
jednoznacne len paralen a ak by ti zabrali cipky paralenove, to by bolo najlepsie. Urcite nie brufen. U panadolu som si nie ista, ale paralen, ten som mala schvaleny aj gynekologickou. Aj teraz v tehotenstve som ho brala na bolest zubov tiez