Čo na bolesť v lakti?

4. aug 2024

Má niekto skúsenosť čo na bolesť v lakti.
Už velmi dlhú dobu mám bolesť v ramene,ale teraz mi to posledné mesiace prešlo viac akoby do lakťa. Mám to od manualnej práce v závode a už tam dlhšiu dobu nepracujem a lakeť ma bolí stále. Robila som 6 rokov v závode rukami.
Vôbec s nou nevládzem ako predtým .Nákup mi robí problém doniesť a obmedzuje ma to sk úplne v bežných činnostiach. Samozrejme robím všetko,ale umyť okno a vyvesit zaclony bol veľký problém.
Aj pri použití prstov ak niečo zatlačim,krájaní a tak..Aj v noci sa budím,že ma bolí..Niekefy ako reuma alebo čo..U lekára som nebola .Zvyknem si mastiť a keď veľmi bolí tak ibalgin. Nie je to veľká bolesť a nerada chodím s hlúposťou k lekárovi,keďže som riešila sj závažnejšie problémy s chrbticou stále aj kŕčové žily. Mohlo by to byť aj od krčnej chrbtice? S tým problém mávam často.
Už skm.s toho nešťastná,lebo všetko robím pravou rukou a cítim ui stále ako presilenú. Má niekto niečo také?
Budem vďačná zz každú radu.

lukbe
5. aug 2024

Môže to byť tenisový laket. Pýtala by som sa na rehabilitáciu. Môže dat obvodný alebo ortopéd. Nejaké cviky nájdeš aj na YouTube, ale mne pomohol magnet, biolampa, ultrazvuk.

isis234
5. aug 2024

..citujem...Nie je to veľká bolesť a nerada chodím s hlúposťou k lekárovi,...... podľa teba je to hlúposť?? Keď nevládzeš s tou rukou všetko robiť?
Mala som podobné bolesti. Lieky nepomohli. Ortopedovi som chodila na Guna injekcie -4x po týždni. Platila som si to.
Obvodný lekár nech ti dá výmenný lístok na rehabilitácie, alebo pošle odborníkovi- ortoped, neurolog - oni pošlú na rehabilitácie. (magnet, elektro, ultrazvuk...) možno predpíšu i bandáž na rameno, alebo lakeť.
Lieky od bolesti neriešia príčinu a niekedy majú i vedľajší účinok
Môže to byť i z chrbtice- krčnej

tundra
5. aug 2024

Môze to byt tenisovy alebo golfovy laket.Ja som mal, po pretazeni golfovy.Zijem vo Švajciarsku,obvodny pozrel,dal mast za 16 frankov a povedal,ze setrit a prejde to.Operacne sa to riesi pri 3-5% pripadov.Zlepsenie prislo po cca. roku.

marikasp
7. aug 2024

Ahoj. Ja som nerobila vo fabrike, ani som nikdy problém nemala s rukami a pred rokom to začalo. Najskôr 6 týždňov pred pôrodom karpálny tunel pravá ruka, brutalne bolesti prstov v noci.. potom asi 3 mesiace po pôrode ma akoby pichlo v pravom zápästí na tej krajnej strane ako je malíček ako keď včela ustipne a odvtedy bolievalo, cez Vianoce som mala 3 tyzdne dlahu, inak bolesti strašné. Do toho ma začalo bolieť pravé rameno aj celé predlaktie na tej ruke.. rameno bol problém hlavne pri spánku, vôbec som sa nemohla otáčať v noci, ma to nepustilo. To mi prešlo ked som isla ku chiroprakrikovi, ma ponatahoval popukalo, v krčnej chrbtici samizda 4 platničky hovoril ze boli problém.. teraz mi rameno zacalo zas bolieť tak cez víkend si to idem zas po 8mich mesiacoch dat napraviť. Ale najnovšie ma bolí lakeť na ľavej ruke, v noci sa zobudim a nemôžem ruku ohnut, vystrieť..a malá vstáva aj 3x za noc, inak by som ani nevedela že bolí, lebo ráno to prejde..od vianoc som nasadila všetky možné aj nemožné minerály a vitamíny. Napr MSM na kĺby, kolagén.. Je to lepšie, fungujem. Maste, spreje to vôbec nefunguje..Stále neviem na to prísť, ci to je kojenim, ci cim, ale začínam si myslieť ze väčšina tych problémv ide od chrbta.. lebo v tehotenstve ma priserne bolievala chrbtica...