Poraďte mi čo na bolesť ucha. 4r synček hovori ze dnes boli vonku na dvore v škôlke a nemal čapicu, asi mu nafúkalo do ucha neviem. Sťažuje sa teraz že ho boli ucho aj si poplakava. Čo mu môžem dať na bolesť ucha? Mám doma len nurofen sirup proti bolesti. Môže to mať len ofukane alebo čo iné, dúfam že nebude mať žiadny zápal ucha..
nemate aspon opthalmoseptonex do očí, môžete dat aj do uška,ak máte kv. tak dajte, ak mastičku dajte na vatu a vložte tak do uška ak nič nemáte, tak kvapnite stolovy olej a vatu, uško môže bolieť aj od hrdielka, angina, prinosove dutiny, chripka...môže tam začínať zápal, ak nepovolí, tak k dr.,
Ked som. Bola mala, tak mi mama robila teply obklad. Nahriala plienku zehlickou a takubteplu prikladala.
A tiez som teraz mala ja nejaky zapal a dostala som dvojr kvapky, jedny z nich boli do oci aj som sa divila. Pozrem ti nazov
@kitycat uniflox
Zapal stredneho ucha, smer doktor
Dala som mu nurofen 5ml a zaspal. Naša detská ordinuje len pondelky a potom štvrtok piatok. Neviem keby ho to bolelo ak zajtra mám ísť s ním na pohotovosť? A keby mal zápal stredného ucha je to niečo vážne, resp čo sa dáva na to aké lieky? Dúfam že není to také vážne že treba ísť s tým do nemocnice..
zapal stredného ucha je väčšinou spôsobený pri ochoreniach horných dych.ciest, je to ochorenie vírusové alebo bakteriálne, prejde z nosa alebo nosohltana, dieťa uško tak boli, že veľmi plače, bolesť je pichlava a môže vytekať hnis, okolie uška môže byť červené aj opuchnuté, horúčka môže byť aj viac ako 38, ale väčšinou zápal stredného ucha spôsobí iné ochorenie, ak to je od vetra a ide o vonkajsie ucho ako zvukovod, tak postačí vata, kvapky mastičky, stredné ucho je za bubienkom, to nieje zápal z vetra, či vody, tak ak neprejde,alebo sa to bude stupňovať, že dieťa bude velmi plakat a držať sa za uško, teplota vystúpi,tak nečakajte a choďte na pohotovosť, môže ísť aj o iné ochorenie, ktoré spôsobuje bolesť uška, sú chrípky, respiračné och., možno bude potrebná ATB liečba,ak je to len od vetra, postacia kvapky, uniflox su kv.aj do uška aj do očí, uvidíte ako bude v noci a na hrdielko si nesťažuje?
@charlotte911 Chytal sa za ucho a plakal že ho to boli, no nemal ani opuchnuté ani červené ucho. Áno teplotu nemal merala som mu a mal normálne 36,4 Na hrdlo sa nesťažoval, no mal týždeň dozadu nádchu a máva upchatý nos neviem či to môže mať s uchom súvis.
Nurofen a skus vykvapkat nasivinom nostek .Akurat som citala dolu prispevok ,damozrejme ,ze to moze mat suvis ,riadne ten nos vykvapkaj nech sa mu uvolni a znizi tlak z opuchu na eustachovu trubicu .
Burrowe kvapky.
Môj mal viacx zápal stredného ucha, bolelo ho ucho, teplotu nemal. Ja by som išla k orl, ak pôjdete neskoro a je to naozaj zápal, môže mu prasknúť bubienok, alebo mu ho budú prepichovat a to je veľmi nepríjemné a bude si to veľmi dlho pamätať. Ak mal minulý týždeň sopel, nečakala by som.
@stanulienkat to su uplne zbytocne kvapky .
A hlavne nič nekvapkat do ucha
@aristka VZDY mi expresne pomohli.
@stanulienkat tu ide o dieťa ,kde byva pricina bolesti ucha cadto uplne ina ako u dospelaka .
@stanulienkat áno, ale keď mal minulý týždeň sopel, tak je to bude pravdepodobne z vnútornej strany a burow kvapky neprejdú za bubienok
@aristka suhlasim. Avsak neznamena, ze ako prva pomoc nepomozu. Radsej Burrove kvapky, ako mu nicit zaludok Nurofenom. My na nich ficime pri problemoch roky. Ved maju protizapalivy ucinok.
@stanulienkat znova opakujem ,zbytocne davat do ucha a trvam na tom a radsej dat nurofen ,ktory potlaci bolest a ma aj protizapalovy ucinok a dalej ako som matke pisala ,riadne vykvapkat nos klasickym nasivinom pre deti ,ak nezaberie smer dr.aj orl ich zoberie bez vymenneho listks lebo ucho je akutna vec.
@aristka On máva dosť často upchatý nos aj keď nemá sople. To som sa pýtala detskej dr a že to je v poriadku. Mám doma Nasivin aj olynth do nosa som mu dávala.
No urcite to nie je v poriadku ,nostek musi byt volny a priechodny ,u takto malych deti nostek a uska naväzujú a nostek kvôli anatomickym pomerom robi potom problem s uskami ,urcite to treba doriesit.Fakt kludne zajtra najblizsia orl ambul.a riesit bolave usko a potom riesit preco mava upchaty nos.
@aristka Na ORL netreba výmenný lístok?
S akutnym uchom a ked si bez pediny urcite nie .
@aristka Ďakujem uvidím zajtra ako bude na tom. Ešte mám otázku ako to chodí u ORL majú deti prednosť alebo presedim tam pol dňa? Horšie je že som v skúšobnej dobe a nemala by som chýbať z práce
môže, alebo sa tam rozvija ochorenie, ak to neprejde tak k dr. zatial mu niečo dajte do uška z toho čo som písala a uvidite zajtra alebo aj v noci ako bude spať, môže to súvisieť s nadchou, chrípkou... sledujte bolesť a teplotu,lebo ak ste mu dala nurofen, to mu mohlo teplotu stiahnuť, odmerajte o 6 hodin po podaní lieku znova, vždy pred podaním analgetik
Nurofen. Ak bude bolieť aj ráno, tak k lekárke