ahojte,dnes z nicoho nic ma zacalo bolet ucho,viete mi poradit co nato?? ☹ ...lebo nezaspim mam taky pocit :(((
ahoj daj si do ucha stoloveho oleja mne to poradila jedna stara pani a pomohlo velmi 🙂
baby v noci som plakala od bolesti dala som si paralen boles ustúpila .. ale teraz ako som vstala tak ako keby mam zaliahnute alebo niečo 😢 😢
Surová cibuľa: Cibuľa obsahuje vitamíny B, C, A a E a množstvo éterických olejov, ktoré zmierňujú zápalové procesy a ničia choroboplodné zárodky vrátane niektorých mikroorganizmov. Nasekajte nadrobno veľkú cibuľu a zabaľte do bavlnenej utierky alebo vreckovky. Cibuľový obklad si položte na ucho a naň dajte ešte termofľašu. Nechajte pôsobiť 20 minút.
Osvedčený cesnak: Najstarší známy liek z rastlinnej ríše používali Egypťania aj Rimania. Zázračný strúčik doslova vysáva choroboplodné zárodky, bacily a baktérie z tela. Ošúpaný strúčik cesnaku rozkrojte, zabaľte do gázy a vložte do ucha na 20 minút. Počas dňa niekoľkokrát zopakujte. Gáza musí z ucha trčať, aby sa dal cesnak ľahko vybrať. Pozor, neodporúča sa dávať si gázu s cesnakom do ucha na noc!
Naparte si ucho: Ucho, ktoré vás bolí, držte nad naparovacím kúpeľom z kamilky asi 10 až 15 minút. Dobre ho osušte a udržujte v teple.
PRÍRODNÉ PREPARÁTY
Audiron: Kvapky do uší s komplexom siedmich bylín, ktoré sú známe svojimi protizápalovými, antibakteriálnymi a protivírusovými účinkami. Prípravok pomáha regenerovať sliznicu stredného ucha, Eustachovu trubicu, sliznice nosohltana, ďasná a dokonca aj kožu. O používaní sa poraďte s lekárnikom.
Ahoj je celkom možné,že máš prievan skús si vypáliť z ucha novinami, zroluj si ich do lievika a tenkú stranu si daj do ucha a široku zapál. Malo by to dostať ťah a mala by si počuť také sfúknutie v uchu to je prievan, vzduch ktorý može spôsobovať bolesť. Po tom si vypláchni ucho vlastným močom zo stredného prúdu. Neboj sa moč zničí všetky zlé baktérie, ktoré by ti mohli spôsobovať zápal, nemá žiadné vedľajšie účinky nemôže ti ublížiť!. Zopakuj to viac krát za deň. Do ucha si daj pre istotu ešte vatu, aby molo kľud od prísunu vzduchu, keď chodíš. 🙂 😕
v ziadnom prípade nic nevypaluj mozes si jedine poskodit ucho
Ked som si bola ista,ze je to z prievanu al.ze mi nafukalo do ucha,pomohli dom.recepty,ale min.leto prisla bolest spolu s bolestou hrdla,unavou a mala som zapal stredneho ucha :( tam pomohli len antibiotika.. Ak nevies z coho to je a neprehadza to,chod k usnemu.
@visage1974 ahoj.. s tou cibulou to vyskusam asi..a ked nemam termoflasu??
@katecameron urcite zapalovat noviny a strkat do ucha si nebudem!
@natal12 ked nemas termoflasu tak uterak prejdy zehlickou alebo ked mas teply radiator daj nech sa zohreje a priloz
drzim palce aby si to vydrzala do pondelka a nech ta too uz neboli 😢
ahoj, na mojej stránke nájdeš babské recepty - okrem iných aj na bolesť ucha. Ak chceš siahnuť po prírodných prostriedkoch, tak odporúčam švédskej kvapky - nájdeš tam, akým spôsobom ich použiť. A najjednoduchší recept je, ak si nakrájaš nadrobno cibulu - necháš trochu ohriať na panvici alebo v mikrovlnke, aby pustila šťavu, zabalíš do vreckovky a dáš ešte teplé (nie horúce) za ucho - mojim deťom to vždy pomohlo - hlavne keĎ ich bolia uši z bazéna cez leto 🙂
@natal12 čokoľvek od bolesti (brufen, paracetamol) a do ucha si môžeš dať buť burows kvapky alebo spraviť octový štráfik - ocot zriediť s alpou, namočiť do toho gázu a dať do ucha...