Čo na boľavé a praskajúce kútiky?

lucia851
18. máj 2020

Ahoj co by mi pomohlo na boľavé kútiky? Skúšam propolis aj beriem vitamín B a stále sa mi to objavuje a boli to a praskajú mi

lucijalucy
18. máj 2020

@lucia851 v lekárni majú rôzne mastičky na hojenie kútikov..

simsalabim
18. máj 2020

@lucia851 este mozes skusit zelezo ako prevenciu a aj Citrovital. Ja somtu tiez uz davnejsie pisala, ze mi vkuse praskaju, skusala som vsetko mozne aj nemozne a nic nepomahalo. Zmizli mi vzdy len po potreti Framykoinom. Uz som bola z toho velmi nervozna, kozny mi robil uz aj vyter, ze co v tom kutiku je a nic...je to naozaj frustrujuce.

inulienka11
18. máj 2020

Ahoj, môj syn mal opakujúce sa kútiky mesiac, nič nepomáhalo, išli sme na kožné, dala mu zarábanú mastičku, spravila stery a vyšlo mu dosť bacilov, čiže bral ATB.

eliska13
18. máj 2020

@lucia851 veľa b komplexu zinok...

greta2017
18. máj 2020

@lucia851 JEDNOZNACNE tato masticka. Je na predpis. Ja mam s kutikmi problem ked jem casto stiplave a slane veci (napr. Zjem balik cipsov a do 24h mam kutik) minuly rok som bola uz s tym u lekara lebo ma to strasne obtazovalo. Nic dostupne v lekarni na volnopredaj ani propolis ani b vitaminy nepomahali ale tato masticka na 100%zabere.

lucia851
autor
18. máj 2020

@greta2017 ďakujem

nikpa
18. máj 2020

@lucia851 ja som s týmto bojovala asi rok, lekárov pochodenych som mala, stery, krv, všetko ok, vyskúšané z lekárne, voľnopredajné, babske recepty, no proste nic nezaberalo. Ako tak mi uľavila bepanthen mast ale neriešila problém. Nakoniec som prišla na to, že to mám z ústnej vody, odkedy ju nepoužívam, nemam s tým problém. Takže naozaj treba skúsit vymenit pastu, kefku, krém a tvar, môže to byt z hocicoho.

janage
18. máj 2020

@lucia851 ahoj mne pomohlo potierat propolisovou tinkturou a nasledne namastit medovym maceratom s propolisom. Podchytila som hned na zaciatku a do rana, necelych 24h bol fuc a nevratil sa. Ja mam od mnou overeneho vcelara.

lucia851
autor
18. máj 2020

@janage ďakujem ale propolis mi nepomaha

janage
19. máj 2020

@lucia851 a mate tinkturu od vcelara overeneho? Lebo nie su tie produkty kvalitou rovnake. A je potrebne kutik premastit lebo ta tinktura ho vysusi. Ten macerat je kombinacia medu, oliv.olej, vosk vceli a este propolis. Sama o sebe tinktura asi nepomoze. Este aloe vera ma napadlo. Normalne rastlinku ak niekto pestuje odrezat list a vytlacit. Alebo gel v cistej forme.

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
19. máj 2020

@lucia851 mozete este toto skusit, je volnopredajne, urcene prednostne na zapal oci, ale kludne aj na ine miesto davam. Je to protizapalova mast. Nie je atb. ako framykoin. Vola,sa oftalmoseptonex, link je vyssie

kominar
22. jún 2021

@greta2017 nam povedali na predpis

greta2017
22. jún 2021

@kominar ? ...ano ta masticka co ja som dala je na predpis