Ahojte, chcela by som sa spýtať, či by ste mi nevedeli pomôcť. Začiatkom mája, keď sa začalo všade kosiť, kvitnú kvety, trávy, stromy, všade poletuje peľ, som začala kašľať, bolí ma hrdlo, tečie mi z nosa, mám nádchu... Dávam si také cmúľacie cukríky, čo sa dajú kúpiť v lekárni, sú na kašeľ, bolesti hrdla pri alergii. Takisto beriem Aerius, predtým som brala Zodac, ale nerobil mi dobre a nemohla som sa sústrediť. Neviem, ako si pomôcť pri alergii. Som z toho kašľa zničená.
Nevedeli by ste mi pomôcť? ☹
@ajkam No podľa mňa ti iba tabletky nestačia. Treba aj sprey do nosa proti alergii, a na kašeľ dávajú rôzne "fúkatká" na uvoľnenie dých. ciest a pod. Keď veľmi kašleš môžeš mať aj nábeh na astmu . ..(nič príjemné, viem o čom hovorím 😒 ) najlepšie by bolo ísť normálne k dr. nech ti dá poriadne lieky . . . ak teda nemáš nič proti liekom a nechceš to prekonať čisto prírodne . . .
ahoj, mala by si navstivit alergologa. Na alergiu sa podavaju lieky - antihistaminika, ktore je treba pravidelne uzivat. Ak poznas konkretnu pricinu svojej alergie, napr. pel, existuje pre alergikov isty typ terapie, ktora sa kona spravidla v zime. Vola sa desenzibilizacia a spociva v podavani nizkych davok alergenu do organizmu, aby si jeho imunitny system privykol a bol odolnejsi. Pre alergikov sa pouzivaju aj specialne nosne alebo ocne kvapky, alergolog by ti mal tiez poradit rozne cvicenia ohladom dychania alebo drzania postavy. Tu si o tom mozes precitat zaujimavy clanok
http://www.imuno-alergo.sk/liecba-alergie/
ahoj, odporúčam pred nástupom tvojho alergického obdobia piť minimálne 2 týždne žihľavový čaj, alebo špeciálne pre alergikov, znižuje vstrebávanie alergénov do tráviaceho traktu. AK ti bude veľmi zle, odtrhni si mladé lístky žihľavy (horné 4 kusy), daj si ich na kuchynskú dosku, prejdi zopár krát valčekom na cesto, čím sa odstránia pálivé časti a požuj, do pár minút budeš cítiť úľavu - vyskúšané !! 😉
@babkabubko Zihlava je super, no tiez to netreba prehanat, aplikovat tak dva tyzdne a stop na nejaku dobu. Ja to spajam so Stopalergom, prirodny liek na prirodnej baze. Inak pomaha este strava a vela tekutin. Netreba sa hned pchat liekmi.
pomoze aj pravidelne pitie zihlavoveho caju, moja mama funguje hlavne na nom, ale treba brat aj lieky