Ahojte poraďte čo na akné ako ste to riešili alebo čo požívate na pleť?
Základ je neskriabat si to,nechytat vôbec.Cistenie každý deň,naozaj dôkladne a hydratačný krém,ktorý nezaťažuje pokožku.Vela čistej vody.Zistit príčinu vzniku,či tam nie je nejaká intolerancia na jedlo.Kozmetika až potom
Ja som sa dlho bránila dobrej kozmeticke. A bola to chyba, až po jej návšteve sa mi začala dávať tvar dokopy. Ja som si ju totiž vysusovala, lebo som si myslela že pri akné to tak treba robiť a ona mi hneď povedala že hydratovat, že som extrémne sucha a potom sa maz produkuje ešte viac. Začala som hydratovat a pleť sa začala lepšiť. Ďalšia vec je nebabrat, netlacit, ak je niečo fakt nahnisane vydezindikovat a vytlačiť servírkou, tamponikom nie nechtami. Nepoužívať uterák na tvar ktorý používaš na ruky telo a nedriet tvar o uterak. Ja som začala používať jednorazové uˇutietky kuchynské, áno neni to ekologické ale zatiaľ musím.
Čiže určite smer dobrá kozmeticka ona ta poriadne vyčistí, manuálne a hĺbkovo čo ty sama nevieš soravit a poradí ti aj akú máš plet.
A odporúčam preštudovať profil clear skin with sona na ig, tiež dava super tipy aj na fakt lacnú a účinnú kozmetiku. 🙂
@ninka99865 Ako kozmetička maximálne súhlasím😊 návšteva dobrej kozmetičky, hĺbkové čistenie, používať vhodné produkty pre tvoju pleť ráno a večer.
@ivanasivakova čistiť u kozmetičky.U mojej dcéry to je obrovský rozdiel
No niekomu ozaj nepomoze ziadny krem ci masticka. Taketo veci to mozu velakrat este viac zhorsit. Co sa ale tyka takeho mierneho akne, tak istotne existuju pripravky, ktore to akne vedia zjemnit, potlacit. Treba len najst tie spravne, kazdemu pomaha nieco ine. Ak je vsak akne fakt ze kriticke, rozsirene po celej tvari a velmi viditelne, tak by som to asi uz riesila s kozmetickou.
@ivanasivakova skus chemicky peeling prírodnú kozmetiku a žiť zdravo
Ja som bojovala so silným akné 7-8 rokov. Najviac mi zabrali retinoidy, najprv som používala Belakne krém od kožnej a neskôr som prešla na Tretinoin, ktorý mi dal pleť do poriadku na 100%. (podotýkam, že akné som mala naozaj ťažké, nie len pár vyrážok na čele).
Samozrejme všetko v kombinácií so zmysluplnou kozmetikou, taktiež odporúčam profil clear skin with sona na instagrame alebo Dr Dray, Cassandra Banskon na Youbute 😉 Mne sa najviac osvedčili produkty Cerave, ale to je samozrejme len doplnok, základ sú retinoidy, prípadne iné aktívne látky. Treba si to naštudovať, nie je to téma na jeden príspevok.
Prosím nerobte chybu ako ja, nechoďte po kozmetičkách a neutrácajte peniaze za niečo čo pomáha iba dočasne! To, že vám kozmetička pleť hĺboko vyčistí vám nepomôže, ona vám pleť iba vyčistí, nezbaví vás problému! 🙈 pri akné je chyba v pokožke, v tom ako sa správa! Takisto rady typu ,,toto pomohlo mojej kamaratke, mala by si pit zihlavový čaj, viac vody, vynechať čokoládu, lepok.." by som sa ignorovala...
@lope_lope10 nesúhlasím, moja kozmeticka ma plný fb akné pred a potom. Jasne že to nepomôže po jednom sedení treba chodiť pravidelne a byt trpezlivé. A ešte nájsť aj takú vo sa rozumie a chce pomôcť lebo bola som aj u jednej kde by som asi majetok nechala ale pomôcť tak nevhcela.
Kozmeticka mi všetko profesionálne vyčistila, ja sama som si pred tým do toho rypala a rozniesla zápal po celom líci. Ona mi robí aj chemicky piling na fľaky ktorý by som určite sama doma nerobila!
Jasne ak je problém z dnuka tak nepomôže žiadna kozmetika ale aj to ti ona povie ci to je hormonálne alebo trávenie alebo co.. a viem o com hovorím keďže mám alergiu na mlieko a akonáhle ho vysadím aj tvar je lepsia. Ja na ňu nedám dopusit
@ninka99865 Samozrejme nechcem haniť prácu každej kozmetičky, ospravedlňejem sa ak to tak vyznelo. Len ako človek, ktorý počas 7 rokov skúšal možné-nemožné, mám tak trochu plné zuby toho, keď ľudia ako riešenie vidia niečo čo by malo byť len doplnkom prípadne jednou z posledných možností (alergie, intolerancie, hormonálny profil..). Niektorí ľudia toto začnú riešiť ako prvé, pričom ich denný pleťový krém je Nivea + clean and clear. Predsa dovolím si povedať 99% prípadov sa dá riešiť správnou rutinou, niečím čo treba robiť denno-denne, pretože chyba pri akné je v koži a v nadprodukcií kožného mazu.. Samotné hĺbkové čistenie nevyrieši dlhodobý problém, možno iba na chvíľu. Kozmetické ošetrenia sú len doplnok, nie základ.
Ja som sa akné zbavila úplne, nakoniec bez navštevovania salónov, a používania drahej kozmetiky. Viem, že to je dlhodobo a nikdy sa to nevráti.
Ale máte pravdu, nie je salón ako salón. Viem, že niektoré kozmetičky majú aj výsledky, ale to je skôr výnimka a ide to aj bez toho 🙂 Raz mi jedna kozmetička povedala, že ako 17 ročná by som nemala používať krémy s kyselinou hyalurónovou, pretože som na to ešte mladá. A priamo na čisto vytlačené vyrážky dala teatree esenciálny olej 🙈 prečo takí ľudia majú vôbec živnosť?
Alebo ešte moje obľúbené: tvár treba čistiť 3x denne Protex mydlom ( to bola zasa iná) 😵
@lope_lope10 áno to máš pravdu, že treba riesit aj z vnútra. Hormonálny profil a alergie to určite.. ale napríklad poznám aj ľudí, čo nemajú zistenú alergiu na nič a keď vysadili mlieko pleť sa upravila. Takže je to taká záhada no :/ a určite aj sladke, alkohol, nespanok tomu nepomáha.
Len ako sama vravím ja som si sama skúšala hore dole všetko kde bolo akné v nadpise a iba som sa strašne vysušila 🙄 čiže aj v tom ma nasmerovala, že hydratovat je dôležité 😁
@ninka99865 môže byť, ale to sú väčšinou ľudia, ktorým sa sen tam vyhodí vyrážka sú s toho hotoví. Ja som mala akné naozaj závažné, po celej tvári a stále. Vyskúšala som asi každú možnú diétu. Vegan, bezlepku, bez mlieka, celý život nepijem, nefajčím + prírodná kozmetika, každý možný babský recept. Zdravšie sa už ani nedalo. Ale na pleti som nevidela zmenu, hrozné to bolo stále.
@lope_lope10 a používaš aj exfolianty? Ci len retonoidy?
@ninka99865 Keď som používala Belakne krém tak som to doplňala kyselinou Azeleaovou (Skinoren) a čistiacim gélom Cerave s kyselinou salicylovou.
Teraz používam iba tretinoin, to je fakt sila, čiže okrem toho žiadna exfoliácia ani nič špeciálne.
@ivanasivakova ja som spokojná s forever kozmetikou, za mňa skvela pomoc pretože už sa mi neobjavuje akné
Mám na predaj tretinoin 0, 05
ak by niekto zháňal, mám teraz tretinoin krém v koncentrácii 0,5, malé balenie na vyskúšanie 10g/10 eur, veľké balenie 30g/18 eur
Ak by niekto náhodou mal záujem, mám na predaj Isoromyderm, je to masť na liečbu akné s účinnou látkou erythromycin 2% a isotretinoin 0.05%. Pre viac informácii mi napíšte do správy.
pripnem sa