Ahojte, potrebovala by som poradiť co na afty. Cca pred dvoma tyzdnami sa mi vytvorila jedna menšia na jazyku, tu mam doteraz, neskor sa mi vytvorila na líci taka velka a na koniec na mandlí, neviem co s tym mam absolútne robit nic nezaberá, kloktam šalviu, tinkturu propolisovu, striekam si na to ten glimbax a nič. Mam pocit ze sa len ta fáza na lici zväčšuje.
Doplniť vitamíny skupiny B a zinok
@ema98777 jednoznačne riboflavín-vitamín B2
@ema98777 mavam s tym casto problem aj ja a tiez som skusala vsetko a u mna zabralo preplachovat rano vecer ustnou vodou Corsodyl zozeniete bud v lekarni alebo aj v DMke som kupovala a k tomu na vatovu tycinku dat olejcek Cannadent a podrzat co najdlhsie priamo na afte..toto combo mi zabralo stale 😉
@123miaa123 to nebude nieco ako ta fialova vodička?
@123miaa123 presne, toto je velmi efektivne, syn mava obcas afty, vselico mu davali v lekarni, toto je jedine, co realne zabera a je to lacne dokonca.
@ema98777 nie, ta fialová je metylrozanilinumchlorid - gencianova violeť, úplne niečo iné ako gingivalis. 🙂
Urgo vodicka 👍
3% peroxid vodíka - vyplachovať ústa, probiotiká, skús obmedziť lepok a pridaj zinok (tekvicové semená ...)
Prvá pomoc od bolesti je výplach so sódou bikarbónou, zníži Ph v ústach.
@ema98777 ja nedám dopustiť na tincturu gingivalis (hnedooranžova vodička) z lekárne. Za mňa top na afty