Čo môžu byť tieto opuchnuté, svrbiace, červené fľaky na tele?

natalia
29. jún 2020

Dobrý deň. Chcem sa len spýtať či sa už niekto stretol s niečim podobným ? Zo dňa na Deň sa mi na tele postupne začali vytvárať tieto škvrny. Sú opuchnuté, na dotyk teple, svrbia..
Som odcestovana takže nemám možnosť zájsť k lekárovi.
Najprv som si myslela že sú to štípance od komárov, no každým dňom ich pribúda čoraz viac, aj napriek tomu že som zmenila prostredie a spím pri zatvorenom okne.
S Praškom, avivažov ani jedlom problém nemám..

natalia
autor
29. jún 2020
karpina
29. jún 2020

Môžu to byť štípance od ploštíc. Skontroluj postel. Porovnaj foto a príznaky.
https://zdravovek.eu/stipance-od-plostice-blchy/

pribinak
29. jún 2020

@karpina toto určite nie sú štípance od ploštíc. Plostice robia štípance v rade za sebou

natalia
autor
29. jún 2020

@karpina Neviete, je to nejak rizikové ? Stále mi ale nejde do hlavy, nakoľko sme boli na izbe 3-ja, prečo som doštipana len ja. V každom prípade viem, kde sa najbližšie už neubytujem.

natalia
autor
29. jún 2020

@pribinak nemám tušenie 😀 popravde na začiatku to bolo take malinké a potom sa to zväčšovalo. Mám to po nohach,stehnách,jedno ráno som si našla aj tesne pod okom, no to už zmizlo.

karpina
29. jún 2020

@natalia Pripla som aj link, tam je dosť informácií. Štípance môžu byť rôzne, tak ako vidíte na foto. Vzhladom na to, že ste v novom prostredí, nevylúčila by som to. A tieto obrázky mi pripadajú identické s vašimi.

iriska13
29. jún 2020

@natalia no mne sa takto prejavila žihlavka, male akoby štipance a ked som poškrabala, takto sa mi to zlialo do velkých červených flakov....mala som ju od hlavy, až po päty...nepríjemné....čiže može to byť aj alergická reakcia.....

natalia
autor
29. jún 2020

Odfotilo to v zlej kvalite, no vidno tie fľaky

karpina
29. jún 2020

No je to dosť.. ja by som si zašla na kožné. Mne to pripadá, ako štipance, nie ako výsyp.

maryskad
29. jún 2020

@natalia môže to byť borelióza. Nemala ste kliešťa?

macekovam
29. jún 2020

a lieky ste ziadne neuzila??

hivanik
29. jún 2020

Mala som taketo ako na foto .....jedna ruka a ta ista noha.....spim tak, ze mam nohu na paplone a bolo to od komara( nasla som v izbe)manzel ma rovnaku krvnu skupinu ako ja a on nic a na mne si pocuckaju vzdy na zaciatku leta

brita7777
29. jún 2020

vyzera to na plosticu, to ste spali v nejakom hosteli ? mozes si to aj doviest domov

lienocka73
26. júl 2020

@natalia čo si to nakoniec mala?

mariaaugustinova
15. sep 2020

Dobrý večer prave som si všimola taketo flaky nesfrbia ani nestipu ani niesu opuchnute necítim zmenu je to iba na nohe na chodidle to nemam,
Chcem sa spýtať ci neviete náhodou niekto niečo? Dnes som sa bola korčuľovať a som mala sice asi zle ponožky ktore mi stiahli pokozku ale nemyslím si ze to je z toho neviem bojim sa o co by mohlo ist dakujem pekný vecer prajem.