Čo môžem a nemôžem jesť pri zvýšenej hladine žlčového farbiva?

janey_2
26. okt 2019

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať. Zistili mi pred dvoma dňami z krvi, že mám zvýšenú hladinu žlčového farbiva tzv. hyperbilirubinemá (mala som 28.0) Tak ja len by som chcela vedieť či tu nie je niekto taký, čo to niekedy mal/má a by mi vedel poradiť čo by som okrem mastneho a vyprážaného nemala jesť a naopak čo by som mala aby sa to zlepšilo.

valeriadk
26. okt 2019

Manžel to ma od narodenia. A teda konzumuje všetko s mierou.

mogaa
26. okt 2019

@janey_2 mne to zistili vždy pri darovaní krvi....2x ma preto odmietli, na tretí krát mi ju zobrali ja napriek tomu....nikto to neriešil, len mi povedali že to zvyknú mávať chlapi ak deň pred odberom pijú......a ja ešte mladá sprostá som to brala tak poctivo, že nič mastné, ani ťažké, tuším na večeru som si dala len jablko😀samozrejme bez pitia😀

janey_2
autor
26. okt 2019

@mogaa ja som nemala nikdy problém. Pozerala doktorka výsledky z krvi čo mi brali cez júl a tam nič nebolo a teraz mi zistili že mám zvýšenú. Akože čo sa týka stravovania chodievam pomerne často do Budapešti s ujom a tam jem všetko. Tak teraz sa snažím nejesť vôbec mastné a vyprážané ale ešte som chcela vedieť že čo by som take nemala ba naopak mala jesť. Lebo niekto mi povedal že paradajky napríklad vôbec nemôžem jesť, niekto zase že môžem zeleninu práveže a podobne tak ja neviem.

mogaa
26. okt 2019

@janey_2 i mňa to potom nikto ani neriešil.....a to ma vyraďovali z tých odberov krvi(darovanie) cca pred 15 rokmi😉hovorím 2x ma pre to vyradili a tretí raz keď som povedala že som to mala už 2x a vyradili ma, tak mi ju zobrali a neriešili to....

duracellko
27. okt 2019

ja som to mala - velmi zvysene hodnoty s podozrenim na nahlu brusnu prihodu, na chirirgii sa do mna lekar pustil, ze iste som cely vikend bola nalozena v alkohole a v pondelok umieram. to, ze absolutne ziaden alkohol nepijem ho nezaujimalo - mal labor. vysledky a to staci. bola som hospitalizovana. zavazne zdrav. poruchy nenasli. ale mam steatozu pecene, beriem dlhorocne aj silne lieky - takze moj nazor: zameraj sa na detoxikaciu a podporu pecene. ziadne drasticke kury, ale su dobre preparaty lagosa, luv atd. mne to velmi pomaha. aj vysledky mam lepsie, aj travenie ocividne sa zlepsilo.