Ahojte baby, prosím vás môj otec je už dôchodca má 71 rokov. Týždeň dozadu sa začal sťažovať na bolesť nohy, konkrétne chodidla, potom mu začala opúchať a teraz ju má takto sfarbenú. Bol aj u svojho lekára dnes, dal mu tabletky, Fraxiparin že mu mám pichať do brucha...bojím sa o neho, aj pomenej je stravu.
Fuu, to vyzerá na zápal a necht má tiež “krásny”
Zajtra určite k lekárovi
Je fajčiar? Treba s tým ísť k lekárovi, najskôr chirurgiu.
Ja by som už aj teraz išla na pohotovosť, do rána sa to môže zhoršiť ešte. 😳
Erysipelas?spat k lekarovi
do rana by som nečakala išla by som teraz
Ak to nemá od palce, tak tromboza žeby?
Preboha!Dalsi?Zeby opat tromboza?Ako to ma dlho?Preco nie ste u lekara?
To je zvláštne že ho neposlal na chirurgiu.
Má cukrovku? Toto treba hneď ošetriť. Možno otec nepovedal všetko. Zajtra chod s ním alebo aj teraz...vyzerá to hrozne a musí to veľmi bolieť.
Nevyzerá to vôbec dobre... Je tu skupina,myslím až volá Zdravotníci MK ,vedia dobre poradiť... Ja by som aj tam napísala 🤔
nechcem ta strasit, podobne vyzerajucu nohu som videl u klienta, ktoremu ju o par dni odrezavali postupne... Tiez doktorka predpisala masticky nejake miesto zaslania do nemocnice.
bolo by vhodne cievne vysetrenie. moze mat upchate cievy.
S tymto do nemocky, to vyzera bud na upchatu cievu, alebo trombozu. Moja teta od babky mala taku nohu, davali jej tam umelu cievu, mala nejaky typ sklerozy
Toto hneď do nemocnice,už mal mať dávno vyšetrenie za sebou
Chodte na pohotovosť, spravia mu vyšetrenia. Niektore obvodacky su otrasne
Môže to byt problem so žilami, alebo nejaká infekcia. Sla by som hneď na pohotovosť.
Aj mne to pripomína gangrénu, určite by som nečakala do rána a šla na pohotovosť alebo chirurgiu.
Smer chirurgia. Môže to byť upchatá cieva, silný zápal. Ten necht na palci si musel všimnúť už dávno. Takáto pokročilá mykóza nevznikne zo dna na deň.
Vyzerá to, že to ide od palca, ten necht už pomaly hnije podľa tej černoty. Smer chirurgia. Nechet stehnúť a liečiť.
okrem vyššie napísaného by som sa obávala sepsy 😕
Neodkladne smer nemocnica. Skoré zlepšenie prajem!
Ved autorka pise, ze bol o u lekara a dostal liecbu ( aku nevieme..)
Co tu riesite pohotovost, pokial sa to nezmenilo od navstevy lekara akutne zbytocne bude ist
@taktotedanie no niektori lekari su horsi ako masiari...doveruj ale preveruj...radsej zbytocne na pohotovost ako pozajtra pohrebakov riešiť
@taktotedanie tiez nechapem, ze ho posielaju na pohotovost, ked ma liecbu od lekara. Tteba cievne vysetrenie. A porobit ambulantne dalsie vysetenia. Zistit, ci nema cukrovku, ci je fajciar, ci nema zanedbany zdravotny stav, vysoky tlak..... Co si myslia, ze na pohotovosti mu budu robit nieco ine, ked este poriadne nezacal liecbu? A tie poznamky, ze dalsia tromboza.😃 Predpokladam, ze narazka na ocko. Lebo pred kovidom trombozy neboli.
@katkaseiner vdaka tiez som lekar
@stanulienkat ani ja tomu nerozumiem, prispevok bez podstatnych info s tie komentare sbsolutne nechapem
@stanulienkat pred par dnami tu písala jedna mladá mamička, ktorá mala evidentne hlbokú vysokú trombózu, nedali jej volno v práci, aby sla k lekárovi, po telefone dostala obvaz. Neozýva sa. Obávam sa najhoršieho.
Chodte znova lekarovi a pytajte dalsie vysetrenia. Mininalne na cievne . Len neviem, preco ste boli az vcera? Toto snad nevzniklo zo dna na den?
@stanulienkat ja k očko dávam iné diagnózy a trombo to isto nie je. Môj otec pri chemo mal niečo podobné a očkovany teda nie je.
@danielahamar ano. Len pan na fotke moze mat 20 diagnoz, nic o nom nevieme. A konickarky su opät cievne doktorky, viroligicky, diabetologicky, internistky atd. Podla foto hned vedia dg.😁
@taktotedanie samozrejme ty ako lekár si vždy budeš stáť za svojou komunitou.. Akokoľvek by si chcela mať pravdu, každá z nás pozná desiatky prípadov, kedy lekári zlyhali a pacienta odflákli. Následky "odbornosti" pozná široká verejnosť. Niet sa čo čudovať, že ľudia hľadajú pomoc kde sa dá. Výsledok zlyhaní, systému a nedôvery, zúfalstva... Myslím si, že s kúskom sebareflexie by si to mala priznať aj ty. Nie poukazovať na koníkovske odborníčky. Si predstav, že mne pomohol vždy len toľko pohŕdaný ujo univerzita Google, zahraničné fóra a štúdie, oslovenie odbornosti v inej krajine. Pri 4 diagnózach- v absolútnom zúfalstve som šla na istotu, cielene do odborných súkromných ambulancií. Lekári boli prekvapení s otázkou : A ako ste vedeli? Kto vás sem poslal? Knihy by som mohla písať 😵💫 Kto nezažil nepochopí.
PS: napr. môj otec mal obyčajný, bežný záder, ktorý si spôsobil pri práci v dielni. Takých záderov vidíme denne. Neskôr sa mu zapálil, bolel ho. Doktorka ho odbila repíkovou masťou. O týždeň (náhodou som bola u nich) jedného krásneho dňa spal a spal a spal. O pol 12 sa mi to už nezdalo, vošla som do spálne, ledva som ho zobudila, bol malátny, dezorientovaný, odokryla perinu a fľak na ľavej ruke 😵💫 Hneď som vedela, sepsa! A volala RZP. V hodine dvanástej 👆 Netreba podceňovať vedomosti a prehľad, skúsenosti iných ľudí. Titul MUDr. neznamená právo PoloBoha a EGO v nebeských výšinách.
Škoda, že profesionálov som narátala len na jednej ruke 🤷♀️
Je mi jasné, že sú rôzne prípady, ľudia, situácie, kedy má puberťáčka zapálený pór na brade a "vyšiluje" v internetovom fóre že má rakovinu... To asi vieme diferencovať, však?
Pána nepoznáme, ani jeho diagnózy, avšak foto jeho chodidla neveští nič dobré. Na to nemusíme mať medicínske vzdelanie.
Prajem všetko dobré.
Ako sa mu to stalo?? Cukrovku nema?