Čo môže byť tento stav?

31. okt 2024

Dobrý večer. V stredu v obchode ma prepadol zvláštny stav, normálne som nakupovala, bežný deň a z ničoho nič mi začalo pískať v uchu a akoby mi vyplo mozog, nevnímala som nič chvíľu pocit ako pred omdlením, nejakým spôsobom som vybehla z obchodu do auta a rozdýchala to. Odvtedy som ale v strašnej úzkosti a tento stav sa mi odvtedy zopakoval 3x (hoci menej intenzívne), asi 3 sekundy pískania v uchu a následne pár sekúnd úplne vypnutá, veľmi ťažko popísať ten stav. Celý čas odvtedy mám obrovskú úzkosť. Neviete čo to môže byť? Hrozne sa teraz bojím kamkoľvek ísť.. samozrejme po víkende mám namierené k lekárovi ale dovtedy ma ten strach asi zožerie..

simca115
31. okt 2024
moonlight1210
31. okt 2024

Zvaz aj to, ze ti moze nieco tlacit na cievy v hlave. Alebo moze ist o ich zuzenie.

Toto moze byt ako fyzicky prejav psychickeho stavu, tak cisto fyzicky dovod takeho stavu.

autor
31. okt 2024

ďakujem ženy, panický atak tiež zvažujem ako najpravdepodobnejší scenár :(.. @moonlight1210 niečo také mi ani nenapadlo a znie to desivo, vieš mi o tom povedať viac prosím? veľa som toho nevygooglila o tom

moonlight1210
31. okt 2024

Nie, zeby som take nieco mala. Docasne piskanie v usiach som zazila aj po tom, ako som krivo lezala na vankusi a najskor mala viac pricviknute nejake nervy.

Kazdopadne, skor ako si clovek len pogoogli o panickom ataku a ako mu predchadzat, resp. ako ho zmiernovat, ci zacne na to nieco brat, nie je na zahodenie navstivit lekara a popatrat aj po fyzickych pricinach.
Zuzenie cievy, drobna zrazeninka, co tam niekde plava a zuzuje ti prietok (a da sa rozpustit liekmi), vysoky krvny tlak,… Mozes mat aj nieco, co vplyva na slimaka v uchu a sposobuje taketo stavy.

Nic za to nedas, ked sa uistis, ze po fyzickej stranke si ok a je to psychickeho povodu.