Pekný deň,
potrebovala by som sa poradiť s mojim problemom.
Za posledný rok badam na sebe veľa negativnych zmien a to konkretne :
- nadmerne ochlpenie najmä v oblasti tváre - brada, krk, líca, nad perou
- začala som mať nepravidelný a omnoho slabší cyklus, občas aj vynechá
- mávam bolestivú ovuláciu
- akné ale iba v oblasti brady
- vypadávanie vlasov
- veľká nadváha ale to trvá už roky..
Od obvodnej viem že tieto príznaky maju jedneho spoločeného menovateľa a to su hormony / hormonalna zmena / nerovnosť ? Neviem to správne nazvať..
Začala som to teda riešiť najprv u gynekologičky nakoľko moja známa ma rovaké príznaky a diag. polycysticke vaječniky to sa u mňa nepotvrdilo
Odkazala ma na endokrinologiu a tam ultrazvuk i vysledky z krvi boli taktiež v poriadku.
Obvodná to už ďalej nerieši, avšak mne sa nedarí schudnúť a radi by sme v blizkej dobe chceli dieťa čo pri mojej aktuálnej vahe nepripada do uvahy.
Vedeli by ste mi poradiť čo ine by ešte toto všetko mohlo spôsobovať ? Alebo na akeho odbornika sa obratiť ? Prípadne skusiť iného gynekologa ? Ta moja to v poslednej dobe odflakuje a ma vela negativnych hodnotení.
ďakujem
Z mojej skúsenosti, keď mám pupakovu bradu, vždy mám problém aj tam dole, u mňa sú tieto časti nejak prepojene.
A tiež má tu zaujal názor, že veľa mäsa môže škodiť a pozrela by som sa tiež či máš dosť vitamínov. Ja by som prvotne začala zdravym životným štýlom, teda ak už tak nezijes. A popri Tom by som aj skúsila zmeniť gynekologa
Zeby polycysticke vajecniky? Skus si precitat o tom nieco na nete.
@flofi môžem sa spýtať na tvoju váhu? Koľko vazis?
@flofi akné v oblasti brady súvisí skôr s trávením, ale to čo popisuješ asi fakt súvisí s hormónmi... a tie reagujú na stres :-/ Takže v tomto si to treba upratať. Ono to nemusí byť len vonkajší stres, ale ten ktorý si kopíš vo vnútri vďaka nedoriešeným problémom, emočným zraneniam z minulosti... Úprava stravy, eliminácia mlieka v strave aj výrobkov z neho, mäsa (a ak tak v biokvalite), veeeľa zeleniny v rôznej forme... môže len pomôcť
je to urcite syndrom polycystickych vajecnikov...mam to tiez ☹bojujem stym roky ziadny menzes neskutocne akne .....ach jaj takze viem co to vsetko obnasa aky je to boj a to vam zacalo len teraz ci???predtym ste mali aky meznes???
mozno by ti pomohlo navstivit aj ineho lekara. nebudeme si teraz klamat ake je nase zdravotnictvo, no mozno by toho druheho napadlo sa pozriet aj na nieco ine
najskor by som zasla za vyzivovym poradcom, mnohe problemy mozu vzniknut aj zo stravy, maso moze mat na toto vplyv, mozno ti nieco nesedi, skusit zmenit stravu, nejake veci vyhodit a uvidis, ci sa nieco meni, hlavne nepanikar vopred
@flofi skus poprosit celkovy hormonalny profil od gynekologicky, ked stitnu zlazu mas v poriadku