Čo mi pomože na úzkostné stavy?

6. dec 2024

Ahojte, prechádzam si teraz ťažším obdobím a stáva sa mi že chytím panické ataky fakt že extremna úzkosť. Stane sa mi že sa musím zhlboka nadychnuť aby som vobec citila že dýcham, v noci sa mi dobre nespí, trvá aj 3 hod kým zaspím a potom som ako mátoha cez deň. Nikdy pred tým som nemala psychické problémy ani nič podobné len sa mi stalo niečo a je to dosť čerstvé tak potrvá kým to všetko spracujem. Ide o to že som mama a nechem aby ma moje dieťa takto videlo a chcem byť pri ňom 100% prítomná. Nechcem nejaké oblbovacie lieky to vobec len niečo čo mi aspoň trochu pomože odburať ten stres a všetko nejaký čaj, podcast hypnoza to je jedno len nech sa trochu ukludním.

3009
6. dec 2024

jedine voľnopredajné lieky na báze byliniek.

lonsdaleka88
6. dec 2024

Ja mam depress a ten je celkom fajn za mna. Nerobi zazraky ale musim povedat ze som po nom kludnejsia.

unicornlady
6. dec 2024

Ja by som povedala, že je dobré vytvárať si vedome "chvíle bezpečia". Aby sa ti v mozgu vytvorili nové synaptické spojenia (a nie automaticky ti nabehovala panika).
Čiže napr. keď si s dcérou, skúste si pustiť vianočnú hudbu, počúvať, mojkať sa, vravieť si, že si v bezpečí, nič zlé sa ti teraz nedeje. (neviem, aká veľká je dcéra, môžete spolu napr. vystrihovať vločky).

Samozrejme, že magne B6 je fajn.
Ale potom aj táto práca na psychike. Bárs aj keby objímeš samu seba, vankúš...

anonym0001
6. dec 2024

Kazdy den je tu tato tema. Magnezium brat 3x denne dlhodobo, kym to neprejde. Vygugli si tetania. Zacina to uzkostami a prejde to do panickych atakov. Je to vyzivovy problem, velmi lahko liecitelny. Psychiatri na tom velmi radi zarabaju.

zmrzlinka2021
6. dec 2024

@anonym0001 Tetania je psychiatricky problem. Nedostatok magnezia je len dosledok.

zmrzlinka2021
6. dec 2024

Ak mas realnu uzkost ziadne volnopredajne hovadiny ti nepomozu, potrebujes si proste dat vtedy lexaurin. Ak sa to opakuje niekolko tyzdnov, smer psychiater.

Zivot treba zit, milovat, nie trapit sa. Je uplne OK, ked tvoja dusa ochorie a treba to riesit s odbornikmi. Pravdaze zmena priorit, zivotneho stylu, pohyb, strava atd su samozrejmostou.

anonym0001
6. dec 2024

@zmrzlinka2021 pardon, ja len zdielam osobnu skusenost, nakolko som tetaniu kedysi davno mala a uz vyse 10 rokov nemam.

zmrzlinka2021
6. dec 2024

@anonym0001 Ja mam tetaniu. Lenze tu nejde o nase skusenosti, ale o fakty. Dnes sa bojime priznat, ze mame vnutorny problem, radsej to zhrnieme pod tetaniu alebo histaminovu intoleranciu a vsetko, co sa nam deje, to pripiseme tymto diagnozam.

krisbar
6. dec 2024

Pomôže terapia.

evkamotka
6. dec 2024

Na uzkostne stavy sa predpisuju antidepresíva a tie ta neoblbnu

adriena85
6. dec 2024

Pomôžu antidepresíva

11brano11
6. dec 2024

Fyzicka aktivita.