Ahojte.
Začali sa mi štiepať nechty a to dosť. Nikdy predtým som takýto problém nemala.
Čo by mi pomohlo? Máte skúsenosti?
Ďakujem 🙂
ano ja som to mala počas dojčenia a aj vlasy mi padali 😒 treba selen a zinok ale ja som začala brat GS mamavit je tam viac vitamínov a mam pekne husté vlasy a aj nechty sú ok len ich mam pri drobcovi stále na kráto ostrihané xixi
zinok....alebo nejaky komlex vitaminov na vlasy a nechty (v lekarni toho maju kopu)
Kúp si v lekárni Zinkosel. Ja to mám vyskúšané, určite pomôže.Jednu tabletku denne.
v DM predavaju taky dvojfazovy olejcek na nechty, ktory si treba pravidelne, idealne kazdy vecer pred spanim vmasirovat do nechtoveho lozka... mne to velmi pomohlo, len treba pravidelnost 🙂
Ahoj, ja ti veľmi odporúčam lak od Eveline cosmetics, konkrétne ja mám 8v1, Swiss recipe, je to vlastne taký nechtový kondicionér. Je to jediná vec, ktorá mi dala nechty dokopy. Kúpila som to v 101 drogérie, stál 2,70 tuším /ale popozeraj aj v iných drogérkach/ a fakt som poctivo dodržiavala aplikáciu. Niekoľko rokov som si nevedela dopestovať nechty, v jednom kuse rozšitiepené a už konečne to vyzerá, že mi dokážu vyrásť a budú pekné, pevnejšie, nerozštiepené. A tip na to som našla tu na MK v jednej kozmetickej skupine, dávali tam baby recenzie na kozmetické výrobky a veľmi to chválili a ja sa pridávam. 🙂 určite vyskúšaj 🙂
@lienka737 zinok a selén, železo, plus môžeš aj ďalšie vitamíny ( B, E, C...) a dbať na to, aby nechty neboli vysušené - stačí akýkoľvek krém, obyčajná indulona alebo olivový olej, normálne potierať, hlavne po umytí rúk alebo umývaní riadov, pri prácach v domácnosti (umývanie okien, kupeľne, kuchyne atď. používať ochranné rukavice), nechty nestrihať ale pilníkovať papierovým pilníkom... žiadne laky a podobné nezmysly - darmo napíšu zoznam výživných látok, keď to zabijú acetónom a kadečím ďalším...
Presne ako @janula pise ten lak je super, nkdy som nemala take nechty ako teraz lamali sa mi a neboli dlhsie ako 0,01 mm teraz maju ool cm
Gumové cukriky 😉
@lienka737 Dolezite je doplnit vitaminy a mineraly zvnutra, predovsetkym selen, zinok, zelezo, horcik, tieto maju velky vplyv na stav a kvalitu nielen nasich vlasov, ale aj nechtov, pokozky, zubov a kosti.
Najlepsie je ich prijimat v prirodnej forme.
Ich vysoky podiel obsahuje makovy alebo mandlovy olej, ktr. sa odporuca uzivat aj preventivne voci osteoporoze, vdaka vysokemu obsahu vapnika. Odporucane davkovanie je 1KL rano a vecer. Bez obav sa moze uzivat aj pocas tehotenstva, je idealny aj pre deti. Rastlinne oleje sa mozu samozrejme navzajom kombinovat.
Z prirodnych zdrojov odporucame taktiez spirulinu, s organicky viazanym se, zn alebo zelezom, tzv - fero/sele alebo zinospirina.
Najdete v nasej ponnuke tu na MK v PROshope alebo na eshope:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
@lienka737 strukoviny
Znie to mozno divne, ale ja som po skole odisla do zahranicia, stravovala som sa tak vseliako a po par mesiacoch sa mi zacali hrozne stiepit nechty, ked som sa vratila domov, bola som u lekarky kvoli nejakemu inemu problemu a spytala som sa aj na tie nechty, hned sa pytala na strukoviny
Potom ako som zase nabehla na normalnu stravu a po nejakom case sa to zase upravilo a odvtedy je to zase v poriadku a snazim sa aspon raz za cas varit hrach, sosovicu alebo fazulu, aj ked nasi doma moc nemusia taketo, tak si dam obcas v praci v jedalni
nuz mne sa okrme stiepenia nechtov padali aj vlasy, ruky vecne studene a u lekarky sa zistilo ze mam velmi malo zeleza...
@sense na železo je velmi dobry narosan cucoriedkovi a samozrejme ma aj ine vitaminy Pozri si www.just.sk a bolo by dobre doplnit aj zinok a mineralne latky Basico tiež s justu
Drzim ti palce, aby si nieco nasla...mne pomohlo iba tehotenstvo...nic ine nikdy nefugovalo :(