Čo mi pomôže na štiepajúce sa nechty?

lienka737
8. dec 2014

Ahojte.
Začali sa mi štiepať nechty a to dosť. Nikdy predtým som takýto problém nemala.
Čo by mi pomohlo? Máte skúsenosti?
Ďakujem 🙂

amonda
8. dec 2014

Drzim ti palce, aby si nieco nasla...mne pomohlo iba tehotenstvo...nic ine nikdy nefugovalo :(

moo
8. dec 2014

ano ja som to mala počas dojčenia a aj vlasy mi padali 😒 treba selen a zinok ale ja som začala brat GS mamavit je tam viac vitamínov a mam pekne husté vlasy a aj nechty sú ok len ich mam pri drobcovi stále na kráto ostrihané xixi

fanta3
8. dec 2014

zinok....alebo nejaky komlex vitaminov na vlasy a nechty (v lekarni toho maju kopu)

camilka54
8. dec 2014

Kúp si v lekárni Zinkosel. Ja to mám vyskúšané, určite pomôže.Jednu tabletku denne.

ali27
8. dec 2014

v DM predavaju taky dvojfazovy olejcek na nechty, ktory si treba pravidelne, idealne kazdy vecer pred spanim vmasirovat do nechtoveho lozka... mne to velmi pomohlo, len treba pravidelnost 🙂

janula
8. dec 2014

Ahoj, ja ti veľmi odporúčam lak od Eveline cosmetics, konkrétne ja mám 8v1, Swiss recipe, je to vlastne taký nechtový kondicionér. Je to jediná vec, ktorá mi dala nechty dokopy. Kúpila som to v 101 drogérie, stál 2,70 tuším /ale popozeraj aj v iných drogérkach/ a fakt som poctivo dodržiavala aplikáciu. Niekoľko rokov som si nevedela dopestovať nechty, v jednom kuse rozšitiepené a už konečne to vyzerá, že mi dokážu vyrásť a budú pekné, pevnejšie, nerozštiepené. A tip na to som našla tu na MK v jednej kozmetickej skupine, dávali tam baby recenzie na kozmetické výrobky a veľmi to chválili a ja sa pridávam. 🙂 určite vyskúšaj 🙂

sissy27
8. dec 2014

@lienka737 zinok a selén, železo, plus môžeš aj ďalšie vitamíny ( B, E, C...) a dbať na to, aby nechty neboli vysušené - stačí akýkoľvek krém, obyčajná indulona alebo olivový olej, normálne potierať, hlavne po umytí rúk alebo umývaní riadov, pri prácach v domácnosti (umývanie okien, kupeľne, kuchyne atď. používať ochranné rukavice), nechty nestrihať ale pilníkovať papierovým pilníkom... žiadne laky a podobné nezmysly - darmo napíšu zoznam výživných látok, keď to zabijú acetónom a kadečím ďalším...

lucenka911
8. dec 2014

Presne ako @janula pise ten lak je super, nkdy som nemala take nechty ako teraz lamali sa mi a neboli dlhsie ako 0,01 mm teraz maju ool cm

xenicka13
8. dec 2014

Gumové cukriky 😉

lorela
8. dec 2014

@lienka737 Ako bolo spomenuté, výživa zvnútra - čiže komplexný vitamínový doplnok na nechty (vlasy) z lekárne.
Inak, gumené cukríky iba ak ku kilečkám navyše 😉, lebo by si ich musela zjesť kvantá.

nutrimas
8. dec 2014

@lienka737 Dolezite je doplnit vitaminy a mineraly zvnutra, predovsetkym selen, zinok, zelezo, horcik, tieto maju velky vplyv na stav a kvalitu nielen nasich vlasov, ale aj nechtov, pokozky, zubov a kosti.
Najlepsie je ich prijimat v prirodnej forme.
Ich vysoky podiel obsahuje makovy alebo mandlovy olej, ktr. sa odporuca uzivat aj preventivne voci osteoporoze, vdaka vysokemu obsahu vapnika. Odporucane davkovanie je 1KL rano a vecer. Bez obav sa moze uzivat aj pocas tehotenstva, je idealny aj pre deti. Rastlinne oleje sa mozu samozrejme navzajom kombinovat.
Z prirodnych zdrojov odporucame taktiez spirulinu, s organicky viazanym se, zn alebo zelezom, tzv - fero/sele alebo zinospirina.
Najdete v nasej ponnuke tu na MK v PROshope alebo na eshope:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

petrouchka
8. dec 2014

@lienka737 strukoviny
Znie to mozno divne, ale ja som po skole odisla do zahranicia, stravovala som sa tak vseliako a po par mesiacoch sa mi zacali hrozne stiepit nechty, ked som sa vratila domov, bola som u lekarky kvoli nejakemu inemu problemu a spytala som sa aj na tie nechty, hned sa pytala na strukoviny
Potom ako som zase nabehla na normalnu stravu a po nejakom case sa to zase upravilo a odvtedy je to zase v poriadku a snazim sa aspon raz za cas varit hrach, sosovicu alebo fazulu, aj ked nasi doma moc nemusia taketo, tak si dam obcas v praci v jedalni

lienka737
autor
9. dec 2014

@camilka54 Kúpila som, uvidím, či to mne pomôže. Ďakujem za tip 😉

sense
9. dec 2014

nuz mne sa okrme stiepenia nechtov padali aj vlasy, ruky vecne studene a u lekarky sa zistilo ze mam velmi malo zeleza...

maca283
9. dec 2014

@sense na železo je velmi dobry narosan cucoriedkovi a samozrejme ma aj ine vitaminy Pozri si www.just.sk a bolo by dobre doplnit aj zinok a mineralne latky Basico tiež s justu