Ahojte. Asi pred 1,5 mesiacom mi zubarka robila kaz. Odvtedy som mala ten zub velmi citlivy na studene, sladke aj teple ale dalo sa to vydrzat. Vcera ma zacal boliet a dnes je to uz neznesitelna bolest. Panadol ani nurofen mi na to nezabera. Moja zubarka robi az v pondelok a pohotovost je az cez vikend. Je nieco co by mi mohlo zatial pomoct? Nikdy ma takto zub nebolel. Je to nejaky zapal? Dakujem za rady
Aulin alebo flector
No ja čo poznám cesnak natierať má antibakteriálne vlastnosti a proti zápalové....
Potierať alpou(kľudne hod aj klinčekydo nej) vyplachovať aj....alebo pálenka.... samozrejmé nejaké lieky na tlmenie bolesti....jedna kamoška chváli repík zasa....a druha vodu corsodil...bežné dostat dm drogéria a lekáreň.....
Alebo pohotovosť zubná na keď sa nedá vydrzat
Z volnopredajnych mne na odumrety/odumierajuci zub zaberal napr ibalgin rapid a voltaren, je to ale individualne ci zaberie.
Určite to nepomôže žiadny výplach na mŕtvy zub(resp odumierajuci )a v žiadnom prípade nie alkohol!!! Popalis si sliznice. To sú bludy....
@lennkka17 mam podobnu skusenost spred rokov. Po oprave kazu mi o nejaky cas zacalo v zube akoby citit tep....pri vrtani zubarka zasiahla nerv, ten sa zapalil a bolo potrebne ho vytiahnut. Urcite necakaj do pondelka, budu to 3 ukrutne dni!!
Ja na zuby a hlavu pouzivam volnopredajny Valetol.
Na zuby mi najviac zaberal nalgesin. Je to kratkodobe riesenie, musis k zubarke co najskor, ak nerobi, ma zastupujuceho lekara, nachystaj peniazky a chod, cim dlhsie to budes odkladat, tym viac bolesti vytrpis.
treba to akútne riešiť na pohotovosti ale kým sa tam dostaneš skús ešte valetol a na vyplachovanie ústnej dutiny Climbax ..držím palce, bolesť zubov to je asi tá najhoršia bolesť..
@lennkka17 Podla mna bude treba cistit kanaliky. Na bolest aulin alebo novalgin, su na predpis, ale mozno doma najdes. Alebo sa popytaj znamych ci niekto doma nahodou nema. Zubnu pohotovost pozri aj v inom meste.