Ahojte, dúfam, že neotravujem, chcela som sa spýtať, či neviete, čo by mi mohlo pomôcť na lámajúce sa nechty. Viem, že nechty sa môžu lámať pri nedostatku vápnika, ale dávam si pozor a zjem veľa jedál, v ktorých vápnik je. Takisto jem vitamíny každý deň. Nevedeli by ste mi pomôcť? Zachráni to spevňujúci lak na nechty?
Ďakujem za všetky rady 🙂
Ahoj @ajkam, mne na nechty a vlasy velmi pomohli Pantenol tabletky na vlasy, 60 tabliet stoji asi cca 7 eur, maximalne do desat - je to super na vlasy, nechty pokozku 🙂 a vyborny je aj zabal z olivoveho oleja ako pisala cerez 🙂 a co sa tyka laku - skusala som taku spevnujucu kuru, myslim, ze od Gabriely Salvete alebo tak nejak a ta bola uplne skvela, u nas ju maju v stojednotke drogerii
@ajkam dlhodobo uzivat zinok a z kozmetiky-sally hensen, predavaju v dm, ine nekupuj, toto je fantasticka znacka, jednotka v usa. ked mas slabe nechty, nenechavaj ich nenalakovane, lebo su nachylne na poskodenie, su akoby "nahe". stale ich maj nalakovane-priesvitnym vyzivujucim lakom. sally hensen ma lak v zlatej flasticke, ten nechty spevni, su normalne tvrde. takisto nechty len pilnikuj, nikdy nestrihaj, idealny je papierovy pilnik-je setrny k nechtom. ja toto dodrziavam a nechty mam naozaj pekne 😎 ake to je asi jedine 😖
ahoj, tak mne pomohlo prestať si lakovať nechty,nelakovala som si ich 2 roky, nechty mi krásne spevneli, prestali sa štiepiť a lámať a teraz mi aj rýchlejšie rastú sú pevné a pekné 🙂
toto je dobre a teraz je dobra akcia kupite a jedno mate zadarmo pomaha to http://sk.oriflame.com/products/product-detail....
@ajkam ako už bolo spomenuté, vitamíny zvnútra, čiže v strave alebo v tabletkách, nezaťažovať nechty zbytočnou chémiou - môže to byť najluxusnejší "vyživujúci a spevňujúci" lak na nechty, stačí si privoňať a vieme na čom sme, acetón a podobné látky určite nie sú výživné a šetrné... a ako ošetrenie odporúčam japonskú manikúru...
netreba zabúdať na to, že kvalita nechtov aj vlasov je do nemalej miery daná aj geneticky a na to sú všetky vitamíny krátke...
Mne pomaha vymocit ich v harmanceku... Alebo namiesto kadejakych kremov pouzit radsej olivovy olej...
ahojte, píšete tu o zábale z olivového oleja. je to nejaký špeciálny alebo kuchynský panenský alebo aký? a treba ten zábal nejak upraviť? zohriať olej alebo tak? či len naliať olej do misiek a poloiť tam nechty? ďakujem, som totiž už zúfalá a zinok, selén a b-komplex mi očividne nepo máhajú, prestanem si ich strihať aj keď si ich aj tak skôr pilníkujem a dúfam, že to pomôže... 😖
@24rebeka. Po rozrezani citronu si kazdy den natieraj nechty, cca po mesiaci by si ich uz mala mat pevnejsie. A na úpravu pouzivaj len pilník. Mne, aj mojim kamaratkam to pomohlo. Dufam aj tebe 🙂 Ja si citronom natieram aj tvar kazdy vecer - potom zmyjem, tiez lakte, päty - mám ich ako malé deti - jemné aj na dotyk, nevysusene.. 🙂
moze to byt aj mykoza aj vtedy sa lamu nechty. Vyskusaj Canespor krem
Zvyste prisun selenu, najlepsie v organickej forme: https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Kup si Biotin, po dvoch tyzdnoch uvidis zmenu, mne velmi pomohol.
ako to tu bolo uz pisane, vitaminy, urcite zinok a mozno este magnezium.
Ahojte,
ako už bolo spomenuté, vitamíny zvnútra, čiže v strave alebo v tabletkách, nezaťažovať nechty zbytočnou chémiou - môže to byť najluxusnejší "vyživujúci a spevňujúci" lak na nechty, stačí si privoňať a vieme na čom sme, acetón a podobné látky určite nie sú výživné a šetrné... netreba zabúdať na to, že kvalita nechtov aj vlasov je do nemalej miery daná aj geneticky a na to sú všetky vitamíny krátke... môže to byt aj mykóza aj vtedy sa lámu nechty...
www.pedikurasupova.sk
@ajkam Neviem či je to isté, ale dcére sa odlupovali nechty. Dávali sme jej b-komplex a každý večer sme urobili olivový zábal na ruky tak na polhoďku. Do dvoch týždňov sa jej pekne zregenerovali.