Dobrý deň,prosím u radu..
Čo pomáha na akné?Strašne som sa vyhadzala na tvári najmä líca a čelo a plus ešte ramena.Už som skúšala hocičo(lieh,alpu,mastičky) a nič.Skúste mi niečo poradiť.ĎAKUJEM.
Skinoren krem
V prvom rade treba navštíviť doktora nech urobí rozbor krvi aby sa zistilo, či akné nespôsobuje nejaká intolerancia (napr. na histamín, laktózu, lepok...) alebo môžu akné spôsobovať aj hormóny a potom to liečiť každej pleti vyhovuje niečo iné niektoré neznesú prírodné výrobky lebo majú v sebe oveľa viac alergénov ako chemické a na iné (aj v mojom prípade) nezaberali žiadne chemické. Tak isto akné môže spôsobovať aj zlá kozmetika ktorá v sebe obsahuje látky, ktoré tvojmu telu škodia. Ak máš instagram odporúčam ti pozrieť profil simona_derm má tam užitočné rady, ktoré sa týkajú skincare a aj akné určite sa tam niečím inšpiruješ. Ale toho doktora ako som už písala na začiatku treba isto navštíviť pretože dôvodov na akné je nespočetné množstvo.
Ďakujem pekne,tak zajtra zájdem k obvodnej nech ma pošle na kožne.
@babybear v prvom rade doktor, treba naliehat nech ti urobí potrebné testy, potravinove intolerancie, mne robili aj také klasické alergie na ruky co sa pichaju a mala som na chrbte nalepenu takú náplasť 3 dní, tuším, že aj z krvi sa robí... Ak ti nepomôže jeden, tak chod k inému, proste normálne na neho naliehaj.... Niektorí dermatológia majú asi taky prístup, že pokiaľ to nie je rakovina koze alebo nechceš pichnúť botox za 450 eur, ale len akné, tak ich nezaujímas... Po druhé, výhod tu alpu a Lieh do koša, tým to len zhoršís, časy Clean and Clear sú nenávratne preč a alkohol pleť len irituje... Ja bojujem s akné celý život a úprimne ti poviem, že z medikamentov od doktora mi pomohol len skinoren, čo je vlastne 20%na kyselina azelaova, v lekárni mi vždy ponúkli prípravky na aknoznu pleť. Až dnes keď mám 31 rokov a trochu už rozumiem zloženiu produktov a hlavne rozumiem svojej pleti, zisťujem ze moja pleť nie je mastná ale zmiešaná a volím si neparfumovane produkty určené na citlivú pleť... Ja viem ze ta alpa zvádza, že chceš tie vyrážky vysušiť ale nerob to... Základom je dôkladne odlicenie, hydratácia, účinne látky (kyseliny, niacinamid, retinol), niečo na ukludnenie (cica, panthenol),,hydratačný krém.... Ja si napríklad aj ráno umývam tvar gélom a nevychádza z domu bez spfka.... Rukami sa nedotýkaj tváre a pravidelne dezinfikuj telefón... Možno je to v tvojom prípade len prechodné, u mňa boj s akné znamená celoživotné vzdelávanie a boj na dlhé trate, s ktorým mi nepomohol doktor ale jedna influencerka na instagrame.... Je to smutné ale je to tak... Prajem veľa stastia
Mne sa začalo robiť akné po vysadení HAK a samozrejme nosenie rúška tomu tiež veľmi nepomohlo. Skúšala som naozaj všetko. Od čiernych mydiel, cez bahenné masky po rôzne oleje, najviac sa mi osvedčila rada effaclar od La Roche Possay. Používam čistiaci gél, denný krém a noc exfoliačné sérum. Dvakrát do týždňa si dávam aj exfoliačný peeling od Make Up Revolution (zoženieš v dmke) no a kúpila som si aj sonickú kefku od ety, ktorá mi skutočne vyčistí a vymasíruje pleť. Musím si poklopať, darí sa mi udržovať pleť asi v najlepšom stave doteraz. Samozrejme, treba sa o seba starať aj zvnútra, nie len zvonka, takže sa snažím vyhýbať alergénom, nejesť ťažké mastné veci, pijem iba čistú vodu, snažím sa dodržiavať pitný režim.
Ďakujem za tipy,v stredu idem kožnej 😊😊
@babybear ja mam tiez
A všetko je o strave
Ja mam histamin cize crevo nie je v poriadku a prero je akne
Cize treba hladat príčinu akne lebo nepomôže nic kym sa nenájde príčina vo vnútri tela