Ahojte potrebujem pomoc, k lekarovi sa chystam.priblizne 6dni ma boli chrbat uplne nizko akoby uz zadok. Taktiez ma bolia svaly na oboch nohach, na lavej omnoho vacsej intenzity, ale prava noha tiez boli. Rano po spanku je to ok tak doobeda,potom to zacne, hlavne ked sedim dlhsie v praci. Vecer je to zle, ked lezim bolest ustupuje. Prosim vas prejavuje sa takto zapal sedacieho nervu? Bolest sa da zniest niekdy si dam tabletku, ale nie je to take strasne. Niekedy to pocitujem ako bolest bedrovych klbov. Proste niekde naboku zadku. Po oboch stranach intenzivnejsie v lavo.
To nebude plotýnka. To bolí většinou jen jedna noha a bolesti jsou mnohem větší
@evaves mna bolia svaly na celom tele ale ta lava noha to je ine, tam cirim tu bolest omnoho viacej a ide od poky zadku dole, niekdy je to vystrelujuca bolest, ale vacsinou hlboka tupa.
@anonym Aj mne to takto začalo. Bolest niekde v polke zadku a stále to postupovalo nižšie. Čím sa platnička viac vysúva, tým sa bolesť ťahá hlbšie do nohy.
Aha, tak to by mohla být plotýnka i sedací nerv, pokud je tam vystřelující bolest, nebo taky problém s sl skloubením
A na čo čakás? Treba isť k lekarovi
Ahoj, som fyzioterapeut. Samozrejme, ti nepoviem presne, o čo ide, k tomu je potrebná diagnostika. Ale bolesti v sedacej oblasti, ktoré vyžarujú do dolnej končatiny, sú charakteristické pre problémy s medzistavcovými platničkami/ sakroiliakálnym skĺbením (SI)/ bedrovým kĺbom. Choď k lekárovi, ale určite sa objednaj aj k fyzioterapeutovi. Veľa šťastia 😊
Klasický ischias, masáž, suché teplo a smer fyzioterapeut!!!! bolí to ako šľak a bez pomoci nezmizne
Vyzerá to na vysunutie platničky. Objednaj sa u fyzioterapeuta, je to kratšia a účinnejšia cesta ako cez obvodného a neurologa.