Čo mi je?

12. dec 2024

Ahojte už vyše tyzdna som chorá (od pondelka pn) kašeľ,horúčka, párkrát mi chrčalo v plucach,bolesti celého tela. Mám antibiotiká,sirup na vykašliavanie. Už mi je lepsie ale stále má dusí strašne, az do zvracania (2krat), teplotu som mala už len zvýšenú. Mám extrémne sucho v hrdle aj keď vypijem určite aj 2 litre snažím sa stále čaj. Jesť jem fakt malo lebo nemám chuť a keď si niečo dám tak sa dovraciam asi z hlienov alebo fakt neviem (tehotná niesom) zajtra idem za lekárkou na “kontrolu” že má to moc neprešlo. Sere má že nebudem mat veľa času na darčeky ale zdravie je prvoradé. Stretol sa s tým niekto?

frflos_nespokojny
12. dec 2024

a nechodis aj casto mocit? krize nebolia? hlava neboli?

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny často močiť nie, kríze má len občas bolia od kašlu asi, hlava už ani nie keď má chytala choroba vtedy má bolela, čo to môže byt?

vierka0508
12. dec 2024

Ak mas nepríjemný kasel, odporúčam si dat zobrat krv na plucne chlamýdie a mykoplasmu.

frflos_nespokojny
12. dec 2024

doktorka nech ti urobi crp. teraz je nejake svinstvo vo vzduchu. bol som tyzden doma s tabletkami. preslo 4 dni a zacalo to zase a som este na tom horsie, kasel, hlava, priedusky. myslel som, ze covid, ale nie

lenka_da
12. dec 2024

Kolegyna mala podobne priznaky a tiez kaslala, testy potvrdili cierny kasel.

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny ja som mala tiež niečo podobne pred 1-2 mesiacom robila som si aj test ktorý neukázal ani covid ani chrípku teraz má to chytilo zas tak som už išla k dr tie antibiotiká trochu pomohli ale ten kasel je niekedy fakt hrozný a neviem si predstaviť ist takto do prace (robím v obchode, a hlavne keby sedím v pokladni a tam má chytí záchvat)

senta_sofia
12. dec 2024

Je velmi vela cierneho kasla, daj si spravit odber

frflos_nespokojny
12. dec 2024

tak hadam je ockovana proti tomu

lija22
12. dec 2024

@frflos_nespokojny vies co my dospeli uz nemame protilatky. Toto ockovanie nie je na cely zivot

senta_sofia
12. dec 2024

@frflos_nespokojny praveze to maju aj ockovani a dokonca vela deti, co maju cerstvejsie ockovania ako dospeli

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fineta
12. dec 2024

Prechádzam si už týždeň niečím podobným. Vykaslana z podoby som, svalovicu bránice a bolí ma každý kúsok tela. Robili mi testy, vysledky buduci tyzden. Vraj je rozšírený čierny kašeľ, to už pisali vyssie ..🤷‍♀️

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@bublinka1426 nedivim sa jej. dva roky spat sme mali doma covid a poviem ti to bolo strasne. stromcek som chcel robit po sviatkoch. vzdy sme robili zivy stromcek jeden den vopred. vtedy na stedry den som dotiahol z garaze stromcek, navesal sviecky a bol som ko!
manzelka sa snazila kapustnicu navarit.
zo zdvorilosti som dal tri lyzicky a potom sa uz nedalo.
po veceri sme obaja odpadli.
darceky sme donutenia otvarali o dve hodiny.
cele sviatky doma sami.uz by som to nechcel zazit, len ked na to pomyslim je mi zle

autor
12. dec 2024

@frflos_nespokojny presne tak keď už sme pri tom presne takto pred rokom som na sviatky lezala doma s covidom čiže nechcela by som aby sa to opakovalo neni to nič prijemne ale vyzerá to tak že zas budem doma len ležať

martinamoh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frflos_nespokojny
12. dec 2024

autor: pokial ti ma kto pomoct je to super, ale my sme sami doma a odpadli sme obaja

ankare
12. dec 2024

@frflos_nespokojny A ktoré očkovanie Ťa chráni na 100%? 🤣🤣🤣

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@ankare co je dnes na sto percent ?ani to ci rano vstanem 😎

frflos_nespokojny
12. dec 2024

vlastne nevstanem, ale budem lezat 😅

selenka7
12. dec 2024

Tiez by som radila dat si spravit odber a otestovat protilatky na chlamydie a mykoplazmy. Neviem, ake ATB beries, ale na tieto skupiny bakterii treba makrolidy (klarytromycin, azitromycin) alebo ciprofloxacin, ak Ti dala nieco na styl amoxicilinu alebo cefalosporin (Zinnat), tieto na ne ucinkovat nebudu. My akurat kvoli mykoplazmam berieme cela rodina Klacid a kolegynin syn s tym aktualne skoncil v nemocnici. Sposobuju atypicke zapaly pluc ("nepocut" to ako pri beznom zapale).

senta_sofia
12. dec 2024

@martinamoh toto sa tyka kolena, si v teme kasel. Je tu skupina zdravotnici na MK, skus tam.

ankare
12. dec 2024

@frflos_nespokojny Tak potom nevylučuj, že ochorela na chorobu, proti ktorej je očkovaná

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@ankare ja som nieco vylucil? vsak ani neviem ci bola ockovana, ale pisat diagnozy bez osobneho vysetrenia ?

senta_sofia
13. dec 2024

@frflos_nespokojny u teba je napriklad uplne jasne, preco mas nick aky mas. Aj bez vysetrenia 😀

cacianka
13. dec 2024

ak máš veľa hlienov a ešte ti zatekajú po zadnej stene, k liekom si pridaj aj prírodné prostriedky na riedenie a lepšie vykašlávanie. Cibuľový sirup, var si cibuľový čaj s majoránkou a ďalsie rady n´ájdeš na nete

katulienkax
13. dec 2024

@frflos_nespokojny a ty nepocuvas, ze dospeli sa uz davno neockuju a protilatky su male? Nech sa da pre istotu otestovat na cierny kasel

ivkaui
13. dec 2024

Zo skúseností viem, že príliš veľa čaju môže vysušovať hrdlo... v tvojom prípade by som ho už úplne vysadila a len čistá voda... ďalej neviem čo máš na kašeľ, ale osvedčil sa detský mucosolvan v minimálnej dávke..."nenadrapuje" tak na kašeľ a ak tam niečo je, tak to rozpustí alebo vykašleš.

autor
13. dec 2024

Na ten kasel mi vtedy dala flavamed antibiotiká mám augmentin vraj pôsobia po 5 dnoch tak by sa to malo už zlepšovať + dnes mi dala predpísať ventolin, riesili sme to telefonicky nakoľko mi volala predtým jak som stihla prísť, uvidím jak mi bude pondelok

selenka7
13. dec 2024

Augmentin je amoxicilin s kyselinou klavulanovou. Ak mas nahodou mykoplazmy/chlamydie, tak ho beries uplne zbytocne. A na Bordetellu pertussis (cierny kasel) tiez neucinkuje, tiez treba makrolidy.