Čo mi je?

5. aug 2023

Asi od júna zažívam v noci také stavy, že sa cítim nejako blbo, nie som vo svojej koži, občas mám pocit, akoby som bola mimo reality, vždy si pomyslím, že môjmu mozgu už preplo, tak som voči tomu ľahostajná, no potom mi nastane nejako horúco, mám pocit, akoby som sa nevedela nadýchnuť, občas mi búši srdce, je mi na odpadnutie, bolia ma zápästia, musím sa nejako upokojiť, väčšinou to trvá tak 45 min, na druhý deň som unavená, mám nejaký divný pocit nad perami, už 2x sa mi to stalo v kostole, tak som išla von, bolo mi tam trochu lepšie, no keď som išla ku sv. prijímaniu tak znova ten istý scenár, stalo sa mi to tak 8x, väčšinou v noci, už predtým mi búšilo srdce, no nevenovala som tomu pozornosť, zaujímavé je, že sa mi to stáva od začiatku leta, mám len 14, bojím sa to povedať rodičom ☹️

livia8900
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elmivelmi
5. aug 2023

nemoze to byt tetania v tvojom veku,?Musis s tym k lekarovi a hlavne povedz mame.Zatial si doma kludne daj magnezium.

autor
5. aug 2023

@elmivelmi magnézium si dávam 2x denne, konkrétne magnerot, dnes som sa pohádala s rodičmi a trochu dlhšie som plakala, potom som išla do obchodu a tam sa mi stalo niečo podobné, no v omnoho menšej miere, tak som rýchlo utekala pre vodu a vypadnúť🙊

marianarem
5. aug 2023

Moze to byt tetania alebo panicka porucha. Pribuda toho v sucasnosti ako hub po dazdi. Povedz rodicom, daj si horcik a co najviac kludu - obmedzit mobil, tv, internet, ist von na pokojne a prijemne miesta s prijemnymi ludmi.

autor
5. aug 2023

Neviem, no občas si zameriam tlak a mám raz nízky, potom vyšší, ale som si všimla, že mám často tep nad 90, no neviem či to len tlakomer zle meria, ale nemal by, pretože ostatným v pohode, možno som len trochu vystresovaná keď si meriam

elmivelmi
5. aug 2023

No musi to byt neprijemne,skus naozaj s tym k obvidnemu a ten rozhodne co dalej,mozno len staci krv na vysetrenie atd.Ale pokial je to takto obmedzujuce v tvojim este nizsom veku,tak urcite chod k lekarovi.

alexnina777
5. aug 2023

Máš panické ataky..sú rozne veci, ktoré pomáhajú na to.. ale v prvom rade rozmýšlaj nad tým čo ti ich spustilo.. može to byť napríklad dlhodobo potláčaný stres, alebo aj nepotláčaný stres, vedomý aj podvedomy.. dlhodobo neriešené problémy s ktorými bojuješ vnútorne..zlý životný štlýl, málo spánku, zlé vzťahy v rodine..toto napríklad sú spúšťače..prečo sa bojíš povedať rodičom čo sa s tebou deje? to je dosť vážny problém,

autor
5. aug 2023

@alexnina777 príde mi to trápne ☹️

autor
5. aug 2023

@alexnina777 už takmer rok nechodím na kone, myslíš si, že keby som začala, by sa mi to zlepšilo?

autor
5. aug 2023

Nechcem byť považovaná za psychicky chorú osobu...

alexnina777
5. aug 2023

Čo je na tom trápne že máš vážny zdravotný problém?? ja si myslím že tam nie čo nie je v poriadku vo vzťahu medzi tebou a rodičmi, keď máš problém ísť s tým za nimi..ver mi mám 4 deti dve dospelé a dve menšie, ale každé jedno by za mnou prišlo ak by sa mu toto dialo..sama som mala panické ataky a tetániu, viem presne čo to je..

alexnina777
5. aug 2023

No myslím že kone sú úžasné a može ti to pomocť byť s konmi, prečo tam rok nechodiš? príčinu ale treba ďalej hladať a riešit to..

julka1982
5. aug 2023

Na 14 ročnú sa vyjadruješ až moc dospelo takže predpokladám že si veľmi inteligentná a sama chapes všetkému veľmi dobre .tep 90 je ešte v norme (60-100).to ti povie aj zdravotník .magnezia by si mala trošku viac skús prvý týždeň 4 tbl denne .precvičuj dýchanie a nájdi si nejaké hobby aby si zamestnala hlavu.si dosť mladá nato aby si sa tak pozorovala.vezmi bicykel ,korčule,knihu,plávaj ,behaj .a za mesiac uvidíš bude lepšie .môžeš to mať aj prechodne predsa si v puberte a môžu sa ti meniť hormóny .

barborachors
6. aug 2023

Su to hormony. tvoje telo sa meni, prebiehajú rozne procesy aj psychické prezivanie je iné a v uzkej spojitosti s telesnym. Nic ti nie je, mozes sa ukludnit. Si mladunka a zdrava, je to normálny prejav dospievania.

autor
7. aug 2023

@alexnina777 ja nechcem, aby sa rodičia o mňa báli a boli na mňa kvôli tomu príliš milý a na kone nechodím preto, lebo klub v ktorom som jazdila sa zrušil a poslednú dobu nie sú na to ani financie

autor
7. aug 2023

Inak ďakujem dievčatá, trošku ste ma ukľudnili, asi to naozaj budú len hormóny, pretože som si robila na nete aj nejaké testy na úzkosť a vždy mi vyšla buď žiadna alebo mierna, keby sa to nezmenilo, tak ako povedala @alexnina777 navštívim asi nejakého lekára, zatiaľ to prikladám hormónom, keďže sa liečim aj na štítnu žľazu a samozrejme sa musím nejako odreagovať 🙂