Čo mi budú robiť na dentálnej hygiene?

18. okt 2022

Ahojte mám na zuboch povlak a zozadu za dolnými aj veľký kameň a zubárka ma objednala na dentálnu hygienu že mi to zbrusia? Boli to? Vraj pôjde z ďasien aj dosť krvi? Ako sa to robí prosím vás?

surama
18. okt 2022

Ked ides prvykrat, tak ti to bude krvacat, ale nebude to boliet..mozno trosku stipkat ale nemusi. Neviem, co obsahuje tvoj balicek dentalnej hygieny, ale ja co chodim, tak ultrazvukom odstráni zubny kamen, potom pieskovanie, cistenie medzizubnych priestorov, fluoridacia, fotky pred a po.

tosomja
18. okt 2022

Neboli, len je to nepríjemné. Mňa sa stále pýta či to neboli. Zatiaľ nič nebolelo. A tiež som mala zubný kameň vzadu na osmičke, vyškriabal, vraj. Nepozerala som, ja mám zatvorené oči u zubára 😃 ale to čistenie, striekanie mi je dosť nepríjemné, mám citlivé zuby.

miusa00
18. okt 2022

Ahoj, napriklad https://zapisnikzubarky.sk/blog/co-je-dentalna-...
Krv zavisi od starostlivosti o zuby, napr. ci pouzivas medzizubne kefky a su na to dasna zvyknute, taktiez od citlivosti…

autor
18. okt 2022

@surama wau a to kde chodíš prosím?

simca06022011
18. okt 2022

Neboj a nerieš, chod a urobia ti.

mamelka
18. okt 2022

Zbrusia znie tak hrozne,ze ja by som sa sama ako zubna sestrička zľakla. Odstránia ti ho. Neboli to, a nie vždy to krváca. Samozrejme mam kolegyňu ktorá vyšla z izby ako po zabíjačka dofrkana.
Niekto je na ústnu dutinu citlivý, je to neprijemne, ale naozaj sa to dá zniesť. Použije ultrazvuk na zuby, to robí,,zzzzzzzz,,a strieka z toho voda ako sialene, do toho odsavacka bude odsavat. Skôr je to hlučné a mokré ako bolestive.
Ak by čo i len raz cvikla ruka hore povedať,netrpiet ☺️😊

matullienka
18. okt 2022

Bolieť to neboli skôr je to trochu nepríjemné. Najviac mi vždy vadí ten škripavy zvuk ultrazvuku keď zbrusuje ten kameň

surama
18. okt 2022

Ja chodim v Kosiciach k mojej zubarke. Prvykrat som tiez nevedela do coho idem a bolo aj viac krvi, ale potom som sa naucila spravne umyvat zuby a aj dalsia dentalna uz bola pre mna oddychovka, ale ja zas nemam citlive zuby, tak asi vela robi aj toto. Ale ked ti urobi aj pieskovanie, tak budes pozerat o kolko mas bielsie zuby.

elia9
18. okt 2022

Za seba môžem povedať, že odstránenie zubného kameňa je pre mňa bolestivé..a to mám vysoký prah bolesti..radšej by som si nechala vŕtať všetky zuby, ale nechcem ťa vystrašiť..ja mám veľmi citlivé zapálené a odhalené ďasná, tak zrejme preto ma to tak bolí..naposledy som mala krv všade 🙉🙈

surama
18. okt 2022

@elia9 Zapalene dasna mas, ked si nedosledne umyvas zuby. Je potrebne pouzivat aj medzizubné kefky, jednozvazkovu kefku na docistenie a hlavne pouzivat spravnu techniku.

basska_b
18. okt 2022

Ja som bola takto na hygiene. Hodinu mi tam diplomovana zubna sestra rajbala zuby a mala som ich ako z televiznej obrazovky a efekt aj po 1.5 roku stale trva. Predtym mi robil zubnu hygienu zubar "tak popri", vzdychal, ze tam mam kamenolom (2 tehotenstva, deti odkojene, otvoreny zhryz, vtedy sa kamen robi, aj ked sa na hlavu postavis. Uznam,niekedy somsizuby ani nestihla umyt, zaspala som s dietatom). Hlavne ma nastvalo, ze 40 euro a zuby po tyzdni rovnako zlte... tatozubna sestra chcela 80, ale namakala sa 3x viac casu. A efekt fakt super... ale je pravda, ze som mala pauzu ten rok od kojenia i tehotenstva. Povedala by som, ze zubna hygiena je wellness pre zuby i dasna. Krv isla daka, ale necitila som to moc.

elia9
18. okt 2022

@surama zuby si umývam pravidelne, snažím sa dôsledne, ale mám aj tak problém, ako náhle trochu viac pritlačím, hneď mi krvácajú ďasná...😕

matullienka
18. okt 2022

@elia9 treba používať aj medzi zubnú kefku, a ďasná si časom zvyknú. Naozaj ako som začala používať pravidelne tak mi krvacaju menej. A kefku používam tú ultra soft

elia9
18. okt 2022

@matullienka ďakujem za radu, ultra soft používam aj ja, ale okrem kefky používam len zubnú niť, musím si aj ja kúpiť medzi zubnú a snáď to teda pomôže🙂

lilope
18. okt 2022

@elia9 pripájam s k tebe. Tiež ma odstraňovanie zubného kameňa miestami bolelo a tiekla mi krv. Na odporúčanie zubárky používam kefku s jemnými štetinami a zuby sa snažím čistiť správne, no ďasná mi krvácajú aj pri umývaní, i keď nie vždy. Pýtala som sa zubárky čo ešte sa dá viac urobiť, keďže aj ďasná sa mi stále viac odhaľujú, no bohužiaľ sa nedá robiť nič. Ja nemám medzi zubami žiaden voľný priestor, ani zubná niť sa mi tam nezmestí, takže niť ani medzizubná kefka nehrozí. Dúfam, že mi zuby nepovypádavajú v 40ke. 🤦

surama
18. okt 2022

@elia9 Vyskusaj po dentalnej 2 tyzdne pouzivat ustnu vodu GUM, ale tu cervenu..ona sa ani dlhsie nesmie pouzivat. To je presne na to, ked mas zapalene dasna, tak to prelieci.

denisaaairdacova
16. jún 2023

Ahojte chcem sa spýtať strašne ma začali bolieť zuby a ďasná a zistili mi baktérie v hrdle volala som Dr povedal mi že musím ísť na dentálnu higienu prosím vás vie mi niekto poradiť ak pôjdem či to celé má prestane bolieť a či môžem mať od zubov tie baktérie v hrdle ?
Lebo Dr mi nič nevravrla len to že musím ísť na dentálnu higienu a zložil.