Čo mám jesť, aby som pribrala?

25. apr 2022

Po pôrode som veľmi schudla , mala som 45 kg. Mám 162cm. Podarilo sa mi pribrať na 48kg. Prosím vás baby čo sa vyznáte , čo mam jesť aby som pribrala no nie do brucha. Môj drobec je veľmi veľmi vrtký, lietam za ním cele dni 😊 všetci dookola mi hovorila , že pri takej malej vrtuli ťažko priberiem. Hmm, nájde sa dobrá rada ? 💕
Akosi sa bojím cvičiť aby som neschudla to čo sa mi podarilo pribrať 😇

sissy27
25. apr 2022

Potrebuješ radu od dobrej výživovej poradkyne, vyšetriť štítnu žľazu a nie radu od fitness trénerky.

amelie22
25. apr 2022

Nemyslím si, že treba všetko zhadzovať na štítnu žlazu. Či už váhu veľkú alebo malú. Nie som v žiadnom prípade fitness trénerka, ale nie je jediná, ktorá sa s týmto problémom potýka. V prvom rade si myslím, že nedá sa vybrať do čoho človek chce pribrať a do čoho nie... O tom rozhoduje genetika. Keď priberieme na tuku, tak niekto do brucha, niekto do stehien, zadok atď. Ak chceš pribrať, aby si vyzerala lepšie a nie do brucha, tak potom máš na mysli asi pribrať svaly. V tom prípade treba podľa mňa pridať viac zdravých bielkovín a cvičiť sa práveže človek nemusí báť, pokiaľ budeš hľavne posilovať a nie samé kardio. Vyformuješ postavu, nadobudneš svaly...

autor
25. apr 2022

@sissy27 pokial viem aj fitnes tréner musí mať vedomosti ohľadom stravy

autor
25. apr 2022

@amelie22 to znie fajn, pomohlo mi to 😇 ešte par rad čo sa stravy týka , niečo konkrétne a budem rada

amelie22
25. apr 2022

Toto sú tri prvé články čo mi vyplul google a na túto tému je toho plno. Treba to brať určite aj trošku s rezervou, lebo je to vo veľkej miere určtené tým, ktorý chodia pravidelna do posilky pumpovať svaly, ale dá sa z toho spraviť si aký taký prehľad... https://fitnessrevolution.sk/potraviny-na-rast-...
https://fitnessrevolution.sk/ako-nabrat-svaly/
https://gymbeam.sk/blog/co-jest-a-ako-cvicit-ab...
Toto je dosť obsiahlá téma...

Myslím si, že ak by si začala čo i len tým že pridáš viac tvarohu, cottage, vajíčka, kuracie, morčacie mäso, k tomu čo i len drepy, výpady tak tým určite nič nepokazíš. Samozrejme na rast svalov je potom ideálne časom aj posiľovanie so záťažou, ale niekde treba začať... 🙂

lindous
25. apr 2022

Tak ako pri chudnútí platí, že kalorický výdaj musí byť vyšší ako príjem, tak pri priberaní platí rovnaká matematika - kalorický príjem musí byť vyšší ako výdaj 😊 na začiatok by som skúsila stiahnuť kalorické tabuľky a nahadzovať aspoň týždeň všetko čo zješ, možno zistíš že prijímaš veľmi málo...je to otravné, ale získaš prehľad
.. Vo všeobecnosti pri naberaní treba jedálniček obohatiť o bielkoviny a zdravé tuky a nebáť sa cvičenia s váhami ako je už vyššie napísané 😊 niekedy je fakt náročné sa do toho plusu dostať, hlavne keď je apetít nízky - mne ho pomohlo zvýšiť vytvorenie návyku a pravidelnosť, teda často menšie porcie (neviem naraz zjesť veľa), ale každý si musí nájsť sám už čo mu bude vyhovovať... Ja som sa tiež odrážala od článkov, ktoré hodila kočka nado mnou 😊

amelie22
25. apr 2022

@lindous Bože čo by som ja za to dala, aby som niekedy v živote mala malý apetít :D Môj celoživotný problém zase je opačný. že aj keď športujem veľa, tak vždy mi veľmi chutilo jesť a vždy som jedla o trošku viac ako by som asi potrebovala a keď nie, tak som sa fakt musela v hlave veľmi krotiť... 🙂

sissy27
25. apr 2022

Joj musí ako musí… dnes je toľko fitness trénerov a ich úroveň je vo väčšine prípadov diskutabilná.

kornelies
26. apr 2022

@sissy27 Suhlasim, 2-3 jednodnove skolenia a su majstri na vyzivu a cvicenie. Poznam velmi dobre pripad, ked pan trener stahoval jedalny listok z internetu, trosku pozmenil a vypytal 80E.. Radsej nebudem hovorit ako sa smeju z obeznych ludi, ohovaraju ich a nazyvaju ich zlatymi banami.

evabb35
26. apr 2022

múčniky, parené buchty, knedle, palacinky, pizza je dobrá na pribratie

annadan
26. apr 2022

súhlasím, že v takomto prípade skôr riešiť s nejakým odborníkom, kľudne fitness trénerom alebo výživovým poradcom, čo sa týka cvičenia toho by som sa neobávala, skôr dostaneš silu a spevníš telo 🙂 a pri správne nastavenej strave naberieš svaly a to bude fajn 🙂

dianadd
26. apr 2022

Urcite neodporucam jest pizze, mucniky a parene buchty aby si pribrala, take jedla v sebe nemaju ziadne ziviny a au to prazdne kalorie. Na pribratie potrebujes byt v kalorickom nadbytku cize ak nemas prehlad o kalorickej hodnote potravin urcite ti pomozu na zaciatok kaloricke tabulky. Vseobecne jedla ktore ti pomozu uz v malom mnozstve navysit dost kcal (ale su zdrave a vyzivne pre telo!) su orechy, orechove masla, datle, avokado, mozes aj rozne proteinove tycinky na snack, prisavat rozne semiacka do salatov, ovsenych vlociek a pod (konopne, chia, lanove semienka…) robit si smoothies a dat si medzi jedlami (ked pridas do smoothie napr lyzicu arasidoveho masla hned ti to navysi kcal). Staci pogooglit kaloricky surplus a mas kopu inspiracie…

evabb35
26. apr 2022

Cvičiť určite treba, predovšetkým kvôli chrbtici, cviky na posilovanie chrbtového svalstva, ale aj nôh, lebo chudí ľudia často trpia bolesťami chrbtice hlavne pri výraznejšom schudnutí.

evabb35
26. apr 2022

Aj krupicová kaša je dobrá. Ako hore píšu, samé nezdravé jedlá radím, na nepochopenie, kto nezažil také rapídne chudnutie, keď potom treba veľmi rýchlo nabrať stratené kilá...ako píšu diétni kuchári pri diétach, čo sú pri ochoreniach sprevádzajúcich chudnutie - múčnik povinný denne.

evabb35
26. apr 2022

Aj halušky s bryndzou sú dobré na pribratie...také tie múčne jedlá. Treba sa dostať aspoň na 50 kg, ideálne tak 52 kg.

evabb35
26. apr 2022

Na raňajky nátierky k pečivu - bryndzovú, medovú, tvarohovú, rybaciu z tunika, zo sardiniek.

autor
26. apr 2022

Veľmi veľmi ste mi pomohli 😇 každej jednej moc moc ďakujem za odpoveď.
Už som kontaktovala slečnu ktorá trénuje , sama vyzerá dosť dobre a robí pod chlapíkov ktorý je profík. Tak hádam to nebude jedna z tých “rýchlych fitnes tréneriek”.
Musím sa ale vzdávať mliečnych veci , mám silnú alergiu a tie veru pomáhajú v dobrej váhe.

evabb35
26. apr 2022

Pri alergii na mlieko sa krupica varí v kompótovej šťave.Najskôr sa krupica zmieša so šťavou kompótovou, naleje sa do vriacej vody, pridá sa cukor, do uvarenej krupicovej kaše sa pridá ovocie - kompótové alebo čerstvé a keď vychladne kaša, tak sa do nej vmiešajú vyšľahané vaječné bielky.

evabb35
26. apr 2022

pri alergii na mlieko sa ako dezert podáva snehové pečivo - snehové pusinky, do nich sa miešajú aj posekané mandle, orechy rôzne...

autor
26. apr 2022

@evabb35 to znie výborne 🥰 vďaka

lindous
26. apr 2022

Neviem aké náhrady mlieka volíš, ale sójové mlieko má ku kravskému najbližšie čo sa týka obsahu bielkovín a poctivé kokosové je dokonca kalorickejšie ako kravské, obsahuje viac zdravých tukov (treba sledovať údaje na obale), takže z mliečnych výrobkov by som siahala po týchto dvoch rastlinných alternatívach, ak tak nerobíš 🙂

autor
26. apr 2022

@lindous nerobím, začnem. 😊 kamufláže pretože mi to nechuti

nikha2809
26. apr 2022

No musíš mať väčší príjem ako výdaj.Ale toto jej problém aj možno muža on ak extrémne veľa zje a nepriberie ani gram.Ale byť tebou skús orechy.Su veľmi kalorické stačí ti dve tri hrste večer a už možno budeš v kalorickom nadbytku.

autor
26. apr 2022

@nikha2809 je jedno aký druh?

nikha2809
26. apr 2022

Asi áno vlašské neviem aku majú kalorickú hodnotu napr.ale pistácie, kesu, arašidy sú riadne kalorické bomby

autor
26. apr 2022

@nikha2809 ďakujem 😇😍