Čo ma čaká na prvej návšteve u psychiatra?

15. máj 2024

Ahojte, prosím, ako prebieha prvotné vyšetrenie u psychiatra? Ku psychologicke chodím dva roky, no prešlo to v depresiu. Porozprávame sa a on mi dá lieky? Alebo čo sa vlastne na prvom vyšetrení robí? Ďakujem za odpovede 😊

zmrzlinka2021
15. máj 2024

Ano, kvalitny psychiater ta spovedá aj hodinu a riesis s ním vsetko. Pokial človek má depresiu, uzkosti, psycholog urcite nestačí. Psychiater ako lekár vie na základe komunikácie s tebou, ako aj iných príznakov určit diagnozu.

iwesska
15. máj 2024

Vysetrenie trva ako kde. Niekde ti po 5 min.vypise rovno lieky, inde ta vypocuva aj polhodinu a viac a predpise lieky.

zafir01
15. máj 2024

Prvé sedenie trvalo cez hodinu .
Prišla som a povedala ,s čím mám problém .
Cítila som akoby stále stlačený hrudník , nonstop som nahlas vzdychala , denne na mňa prišiel stav ,kedy som sa nekontrolovateľne rozplakala . Cítila som obrovskú samotu a prázdno aj napriek dvom synom ( rok predtým mi zomrela dcéra v 39 tt) .
V noci som mávala živé sny ,že ju hľadám ,alebo že nezomrela ,a ráno som bola mimo realitu pár minút a začala si myslieť,že možno ozaj žije . Strácala som chuť žiť ..... Je toho veľa .
No dr sa ma začal pýtať na detstvo , dospievanie , rôzne situácie ,vzťahy s rodičmi a súrodencami . A nakoniec prišiel k viacerým diagnózam . Okrem aktuálnej postraumatickej aj uzkostnej a z detstva ešte jednej .našťastie do roka som bola z toho vonku .
Každopádne každé ďalšie sedenie trvalo 10-30 minút .

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. máj 2024

Ďakujem Vám všetkým veľmi za informácie 😊 verím, že toto bude ten psychológ, ktorý to nevybaví za 10 minút 🙏

letmebe8
15. máj 2024

diagnostika

lucia851
15. máj 2024

Moje prvé sedenie trvalo asi pol hodiny a potom mi predpísal lieky