Poradite mi,prosim,co jest prve dni po operacii? Zrejme len nejake mixovane polievky,ale ake? Asi aj co najmenej osolit,aby nestipala rana? Neviem si vobec predstavit ako sa clovek naje a co vobec do seba dostat. Budem rada za akekolvek rady ako fungovat v tie prve dni. Este ma napadlo,je dobre jest zmrzlinu alebo nanuky?
Prvé dve dni po vybratí boli v pohode, potom prišlo 7 dni prisernych bolesti , dva krát v noci mi to krvacalo, zastavila som to chladením.
No a jedlo, keď som mala bolesti, ani slinu som neprelkla, keď som si dala práškový flector tak som zjedla rezeň aj zemiaky🤣, nič som nemixovala, iba viac prežuvala.
Hlavne si kúp balenie flectora, to bola záchrana.
na zaciatku vsetko len kremove. mixovane polievky, tiez jogurty, rozne dezerty mliecne, namocene piskoty a pod. ani neviem kedy som zacala jest nemixovane jedlo, ale pomerne rychlo. malinku porciu som jedla hodinu a vypila som pri toms nad liter vody, akzde susto som zapijala.
sestricka mi hovorila, ze po tyzdni nastane velke zlepsenie a fakt prislo. nebolo take vleke, ale bolo.
co sa tyka stipania, mna rany stipali len od sladkeho a ovocnej stavy.
pri jedeni jedla ma to skor bolelo, akos tipalo. priipadalo mi to ako extremne silna angina. v noci som sa budila,a ko mi sliny z ust vytekaju na vankus. akoze nic prijemne, ale ked to treba,d a sa to prezt.
ozaj, mala som lieky an bolest - Algifen kvapky. neviem ci nieoc pomahali, lebosom ich mala brat 3x35kv a teda tak som ich aj brala.