Čo jesť pri vracaní?

7. jún 2024

Ahojte
Co mozem jest pri zvracani ... vcera som zvracala 2x z tpho raz z jedla a druhykrat som to prehnala s colou vypila som viac ako som mala asi naraz no odvtedy nic co som pila po dúškoch a jedla mozno 3 tycinky ... dnes az doteraz nic az som si dala pigi caj aj to som nedopila a uz to zo mna slo von ... bolesti nemam

sara07
7. jún 2024

pepsi cola , nie iná cola
obyčajné slane tyčinky dru, po troche
pigi čaj nie je čaj to je hnus doslova, skus ešte tekane čaj na žaludočné problémy a travenie po troške mne to vždy ukludni

thirstymonk
7. jún 2024

@sara07 Aj coca cola ;)

thirstymonk
7. jún 2024

Akože podľa mňa to moc preživaš. S bratom sme mali, ešte keď som žil u rodičov, jeden štedrý deň dajaku virozu, či čo to bolo. O štvrtej sme obidvaja dorigali a o piatej už sme chalovali kapustnicu a šalat, len tak hučalo. Však na vianoce aj keby čreva malo potrhať :D

sara07
7. jún 2024

@thirstymonk nie vyslovene pepsi pretože ona ma zložku neviem presne ktoru ,je tam rozdielne zloženie

tundra
7. jún 2024

Ananas v konzerve,najskôr trochu stavy,potom aj po kusku ovocia.Nastartuje zaludok.Potom silny hydinovy vyvar.

thirstymonk
7. jún 2024

@sara07 Asi myslíš kyselinu trihydrogenfosforečnú a presne tú zložku má aj coca cola. Pôvodnejšia je coca cola, ktorá obsahovala kokaín (resp. výťažok z rastliny koka), dnes už tento výťažok, z pochopiteľných dôvodov, neobsahuje, ale názov ostal. Koka a pepsi sú viacmenej to isté, akurát trošku iné pomery, ale prečítaj si zloženie.

autor
7. jún 2024

@thirstymonk ver mi ze to neprezivam 😀 tak ako mi je trz mi dlho nebolo ak vobec 🫣😀
@sara07 to som jedla a nevracala som za to z pigi caju strasne a to som ani nedopila ho 🫣

nikha2809
7. jún 2024

@sara07 viac krát som tu čítala, že Pepsi preto, že obsahuje pepsín ale je to blud.Obsahuje to isté čo coca cola

autor
7. jún 2024

@nikha2809 no lebo je zaujimave ze som pila colu a jedla tycinky a vtedy som negrcala

jana_eyre_2
7. jún 2024

@thirstymonk nebol si to náhodou ty, čo pred pár týždňami založil diskusiu o hnačke a prežíval si to teda dosť? 😉

@autorka, najmä nepi hneď po zvracani, ale daj si aspoň 15minut bez ničoho a potom len po malých dúškoch.. a čo môžeš jesť - vyslovene suché potraviny - suchár, tyčinka, piškót, čierny čaj, hroznový cukor na energiu.. ak ti nebude už 24h zle tak potom môžeš postupne pridávať v malom množstve aj jedlo s tukom
. Teraz ho úplne vyluc..

lin_a
7. jún 2024

Colu, ale len pomaly po lyzickach, mala by zastavit vracanie
Cistu vodu, resp nesladeny caj - proste hydratovat sa
Tycinky po malych kuskoch (doplnia sol)
Detske piskoty (najprv rozmocene v caji, potom cele)
Detske vyzivy
Banan
(Odskusane dlhorocne pri zachvatoch migreny, kedy zvraciam 5-10x, niekolkokrat za mesiac)

nikha2809
7. jún 2024

Autorka moja dcéra je kráľovná črevných viróz.Ked mám Colu pije tu, keď Pepsi tak tu a nevracia ani pri jednej

autor
7. jún 2024

@lin_a vies co ze je zaujimave ze som od vcera jedla len tycinky a trosku colu, dala som si banan pomalicky mi bolo ok vlastne som negrcala kym som nepila pigi caj 🫣 mam tycinky a pepsi tak davam to ... oproti vcerajsku kedy ma vsetko bolelo je to dnes lepsie neboli ma uz skoro nic len sakra taku chut na zmrzlinu mam 😀

autor
7. jún 2024

@jana_eyre_2 jem tycinky ale taka hladna som ze konec 🫣😀

jana_eyre_2
7. jún 2024

Tak skús si ryžu suchú uvariť, to by ťa mohlo nasýtiť..

autor
7. jún 2024

@jana_eyre_2 dnes už asi nie ... mozem aj zemiaky?

jana_eyre_2
7. jún 2024

Áno môžeš, ale tie sú trocha ťažšie stráviteľné ako ryža, tak s nimi trocha opatrnejšie..

zuzanna33
7. jún 2024

Čierny čaj (po lyžičkách) sucháre

thirstymonk
8. jún 2024

@jana_eyre_2 ano, bol som to ja. Lenze tu autorka grcala dvakrat a robi sceny, kdezto ja som mal sracku 3 x za hodinu a trvalo to 5 dni 😭😅

jana_eyre_2
8. jún 2024

@thirstymonk na konci textu písala že sa napila a už to šlo von, z čoho som usúdila že predvčerom zvracala dva krát a na ďalší deň stale a je jej zle..

thirstymonk
8. jún 2024

@jana_eyre_2 okay, ospraveldnujem sa, asi som to zle pochopil. Autorka, vela zdravia 🙂

autor
8. jún 2024

@thirstymonk to mozno ale ja nepamatam zeby mi takto bolo niekedy 😀 ja rozmyslam ze ci mi neni tak prave z toho ze nic poriadne som nejedla ani 😀 ale oproti strede je to 100:1 to ma komplet nohy boleli atd 🫣😀 uz len doladiť trávenie a bude to super 😉

domak2
8. jún 2024

Mne napríklad voda ci čaj naozaj nerobí dobre pri vracani. Skôr ta cola, keď tak nejaká Fatra, naozaj po duskoch a potom sackova polievka 😅

h2
8. jún 2024

Autorka, odkiaľ vieš, že si zvracala z jedla? Môj syn mal pred cca 2 týždňami žalúdočnú virózu, zvracal snáď 15x a z jedla to nebolo určite, lebo jedol len to, čo aj my ostatní. Proste sa niekde nakazil (na druhý deň to chytilo aj môjho muža, ale ten zvracal len 2x). Ak si to mala predvčerom a včera, tak dnes už by ti malo byť dobre. Dnes ešte opatrne s jedlom, sucháre, alebo hrianky, najprv len suché, potom, ak bude dobre, tak trošku s maslom a soľou. Neskôr napríklad varená ryža, buď samotná, alebo so zeleninou.

autor
8. jún 2024

@h2 bola som u dr. tak vraj z jedla ze som schuti zjedla ...

autor
8. jún 2024

@h2 ja uz si zacinam mysliet ze mi je blbo z toho ze som nenajedená 🫣😀 uz som mala chute take ze zmrzlina, melon a spagety 😀

h2
8. jún 2024

Prepáč, ale to je blbosť. Ako toto môže MUDr. vypustiť z úst?! Keby som mala zvracať vždy, keď niečo schuti zjem, grciam 3x denne.
Navyše, ak by to bolo z jedla, po tom, čo by si to "dala von", by sa ti uľavilo.

h2
8. jún 2024

Podľa mňa ten melón si môžeš v pohode dať, aspoň doplníš tekutiny.

autor
8. jún 2024

@h2 mňa raz tak vsetko bolelo keď som sla na inu prac poziciu tiez ma vsetko bolelo ale po vikende to preslo. Toto tiez, vcera uz dobre len ten zaludok. Aj ked mne sa to stane ked nieco do seba nahadzem hlavne ked sa ponahlam do roboty a utekam na bus 😀 alebo pridem vecer z roboty tak sa "nažerem" a je mi zle ale tak mi este nebolo takze mozno nieco na tom bude, moja chyba 🫣 dnes uz lepsie, jedla som zemiaky hoc len jeden ale no, trz som si dala banan a pila som po troske pepsi. Neni to ono ale chvalabohu bez 🤮 ... mna prekvapilo ze 24 hodin nejesť o 12tej uz som hladna bola 🫣