Prosím vás vie mi niekto poradiť čo je dobré na žili na nohách?
@caroline_ asi to budú metlicky 😎
@karinka1986 Ak je to dlhodobý stav,tak sa to v konečnom prípade tak,ci tak riesi operacne,tomu predchadza liecba napr.na Rp. perorálne DETRALEX od 2 tbl. rano az po 2x2 tbl.,resp. niekedy postačujú aj volnopredajne lieky ako Varivenol,Mobivenal a mnoho iných...ak je to ,,čerstvejšie",tak zas od stavu,bud sa nasadi perorálna liecba 1 tbl. denne na rano...alebo spočiatku staci niekomu aj lokalna liecba...z osobnej skúsenosti na metličky (aj momentálne) mi zabera PRIESSNITZ na krcove zily,len treba byt trpezlivou,min. 2-3 týždne,kym sa dostaví akysi efekt...
@migifie ja mam 21 rokov a posledný rok sa mi začali objavovať na nohách, mam ich len zopár ale vidim že ich pribuda, ale viem ze vo veľkom ich ma aj moja mama ale ona to rieši tým, že chodí do solárka lebo vtedy ich vraj menej vidno, nekomentujem jej vec, ja športujem, snažím sa zdravo stravovať, nesediet dlho, poslednú dobu sprchu zakoncujem úplne ľadovou vodou a zameriavam sa na nohy, chcela by som tým nepeknym metlickam predísť :D da sa to vôbec?
@caroline_ čiastočne áno,ale je to bohužiaľ genetické,môže sa to objavit hoci kedy,v hocijakom veku...je super,že robíš,to co robíš,ale na 100% to nebude...solarium je len esteticke riesenie,nie liecba ;) mne sa zacali objavovať metličky,ked som nastúpila do prace,kvôli celodennému statiu...ale aj ja som bola zúfala...tak som skúsila ten Priessnitz,jasne,každému niečo iné vyhovuje,ale zatiaľ je to pre mňa celkom dobre ;)
@migifie nemám to práveže dlhodobo.. Preto by som. Chcela najskôr skúsiť niečo lokálne.. Ak by to nepomohlo navštívim lekára 😕
@karinka1986 užívaš antikoncepciu?so zilamy sa chodí k cievnemu chirurgovi aj Tá bolia nohy, opuchaju, kŕče?či riešiš estetiku?
@karinka1986 ahoj, da sa to zmiernit, odporúčam z vlastných skúseností na tento problém prirodne produkty
@eliska13 antikoncepciu neberiem.. Je to iba esteticke
@drsmolinka wau, aký je to pocit?
@karinka1986 ahoj, v tomto ti viem poradit. cim skor to podchytis, tym mensia je sanca, ze sa ti rozsiria
@caroline_chodim na terapiu s pijavicami a takto mi to ustupuje 🙂 este nie je koniec az kym to nebude uplne super 🙂 ani nohy ma uz nebolia
@drsmolinka to je super ze ti to pomáha ale ja to ešte nemám až v takom štádiu. Ale ďakujem aj tak za radu
@karinka1986 Mne pomohol na krcove zily Devenal 🙂 Mala som na oboch nohach zopar, akoze nebolo to zase nic katastrofalne, za co by sa nejak clovek musel hanbit, ale tak samozrejme, ze mi to vadilo a necitila som sa dobre, ani ked som si mala suknu obliect napriklad.
Pohyb a také ovocie ako maliny, čučoriedky, cernice
Myslíš kŕčové žily? Alebo metlicky? To by zaujímalo aj mňa