Čo je toto za chorobu?

14. nov 2024

Ahojte. Som prave chora ale s niecim takym som sa este nestretla. Zacalo to pred 8mi dnami bolestou hrdla, nic extremne, ale neprijemne. Na druhy den ma boleli klby a citila som sa unavena. O dva dni to preslo, ostalo len hrdlo. Den na to mi odisiel hlas ale bolest hrdla takmer zmizla. Na druhy den v noci som ledva prehltala tak ma bolelo hrdlo. Trvalo to zase den. Teraz bolest hrdla ustupila, sice este stale to hrdlo citim, ale pridal sa kasel, vlhky, nadcha. Hrdlo cely cas nemam extra cervene, mandle nie su zvacsene, crp som si dala dnes urobit v lekarni a bolo 1.3. Robila som si aj covid cez vikend a tiez bol negat. Nestretli ste sa s niecim takym. Ak do pondelka neprejde, zbehnem k dr

zalka
14. nov 2024

podľa mna covid .. pekne pokorzoval po tele .

jaass
14. nov 2024

Nie nie je to covid. Vyzerá to na anginu

autor
14. nov 2024

@jaass mala som v marci streptokokovu anginu a to teda uplne inak moje hrdlo vyzeralo. To bolo krvavo cervene s bielymi bodkami, mandle obrovske a bolest taka ze som pri prehltani takmer plakala a ak crp bolo vysoke.

zalka
14. nov 2024

Mne pri covide takto lobzoval po tele, doslova každý den ma iné bolelo. A ked som stratila hlas pred rokom a šla k dr. tak hned ma poslala do lekárne kúpiť covid test a do pár sekúnd vyšiel pozitívny .. o hlas som prišla tuším na 3 den od začiatku príznakov.
Ale hlas som nemala ani ked som mala laryngitídu, no ale to som nemala toľko rôznorodých príznakov.

majamat
14. nov 2024

podla mna obycajna viroza teraz tie virozy nemaju typicky priebeh.
pred emsiacom ma rezalo na jednom mieste v hrdle ä jazva po odstaneni mandli ), druhy den to iste, ale miernejsie, rpidala sa horucka. dalsi den bez horucky, hrdlo ustupilo, trosku este vecer som ho citila, ale psila nadcha. 2 dni bez horucky a dai den opat horucka.
potom poklesla a bez horucky, zsotala uz len nadcha.

teraz pred tyzdnom opat bolest jazvy asi 2 dni, potom to ustupilol,pridala sanadcha, ktora sa dost neprijemne rozbehla. obcas sa stane, ez trosku citim hrdlo, ale vacsinou nie, no nos chvilami neskutocne upchaty. co v noci dycham ustami, mam jazyk jak suchy zips, normalne prilepeny v ustacch, celu ustnu dutiny vysusenu dost neprijemne. co mi vzdy pomahali cukriky ako anticol na "pretiahnutie" nosa, tentorat nic, sprej do nosa tiez slabota. no dnes sa zda, ez je to torchu lepsie.

martinkatinka
15. nov 2024

A u lekara si bola?

maryetta
15. nov 2024

Ja som mala takto kovid. Ze sa to menilo vzdy nieco.

autor
15. nov 2024

@martinkatinka pojdem dnes lebo mi je o dost horsie, v noci sa pridalo aj busenie srdca co som nevedela ani betablokatormi skludnit

lenka2710
15. nov 2024

No ja som od nedele nanič, v nedeľu zimnica teplota trochu hrdlo, v pondelok nič, len som bola slabá ako čaj, v utorok a streda hrdlo neskutočne, to ma tak ešte nebolelo, normálne som sa bála, že ešte chvíľa a už ani sliny nerehltnem a zo stredy na štvrtok kychačky, sople, nos upchaty, kašeľ, hrdlo ešte cítim ale už omnoho lepšie! No každý deň niečo iné
Ale stále niečo je, dcéra momentálne kašle ako stará tubera a mladší ma zas sople a kasel

h2
15. nov 2024

8 dní si chorá a ešte si nebola u lekára?

autor
15. nov 2024

@h2 nie nebola, lebo tie priznaky boli ako na hojdacke a nie vyrazne. Ani som sa necitila choro. Tak som si davala vitaminy, kloktala pila caje.